Jämförelse mellan Samsung Galaxy M11 och OPPO A53 –

Mellanklassmobiler är bättre än någonsin eftersom vi har tillgång till mycket välutrustade telefoner till bra priser. Detta är fallet med terminalerna vi jämför idag, Samsung Galaxy M11 och OPPO A53 … Två billiga terminaler som erbjuder oss liknande egenskaper, så det är bättre att jämföra dem.

Telefoner som trots sitt låga pris erbjuder oss många kameror, stora skärmar och mycket stora batterier – egenskaper som inte längre är exceptionella för långa räckvidder.

Skärm och mått

Det finns två mycket lika telefoner i det här avsnittet, med en skärm i fodralet Samsung 6,4 tum HD+ … När det gäller OPPO är det så 6,5 tum med HD+-upplösning, det är det har en uppdateringsfrekvens 90 Hz vilket skiljer den från konkurrenterna då vi pratar om en väldigt billig telefon.

Samsung mäter 161,4 x 76,3 x 9 mm och väger 197 gram. Å andra sidan mäter OPPO A53 163,9 x 75,1 x 8,4 mm och väger 186 gram, vilket inte är illa för två telefoner med ganska stora batterier, vilket alltid leder till större storlek och tjocklek.

Prestanda

Två telefoner med samma prestanda eftersom Samsung har Snapdragon 450 , Medan OPPO har en Snapdragon 460-processor , något kraftfullare, men väldigt lika.

De versioner vi jämförde har 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme i Samsung, och 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme i OPPO. I båda fallen kan de utökas med microSD-kort. Så i detta avseende, trots likheterna, ligger OPPO klart före, med en kraftfullare processor och mer minne och lagring.

Foto kamera

Det finns inga större skillnader här, till att börja med antalet sensorer. V Samsung har en trippelkammare med 13 MP, 2 MP djupsensor och 5 MP ultravidvinkelsensor. Medan OPPO är också trippel , med sensorer på 13 megapixlar, 2 megapixlar makro och 2 megapixlar djupa.

Längst fram, vid fronten Samsung har en 8MP kamera medan OPPO har en 16MP kamera. , vilket fördubblar sin upplösning. Så i denna aspekt har Samsung den bästa bakre kameran medan OPPO har den främre.

Batteri, kommunikation och mjukvara

Det är mycket jämställdhet i det här avsnittet eftersom de två mobiltelefoner med 5000mAh batteri , ganska stor kapacitet och kompatibel med snabbladdning.

15W för Samsung och 18W för OPPO. Båda har en bakmonterad fingeravtryckssensor samt en USB Type-C-kontakt. OPPO:s fördel är att den stöder 802.11 a / b / g / n / ac Wi-Fi, medan Samsung har 802.11 b Wi-Fi. / g / n. OPPO har också Bluetooth 5.0-anslutning till sin fördel, jämfört med Samsungs 4.2.

Pris och slutsats

Vi står ansikte mot ansikte två mobiltelefoner, som nu kostar lika mycket, 159 euro … För det här priset erbjuder de oss fantastiska funktioner, men vi tror det det bästa valet Däremellan finns OPPO A53. Och detta är av mycket specifika skäl. Eftersom den har en 90Hz-skärm, en lite kraftfullare processor, mer RAM, dubbel lagring eller en selfiekamera med dubbel upplösning. Säkert tillräckligt med skäl för att välja det.

Å andra sidan, Samsung Galaxy M11 sticker ut främst i kammaren som har en ultravidvinkelsensor som OPPO inte gillar, vilket kan vara väldigt viktigt om du är intresserad av fotografering. Så om du inte bryr dig om ultravida betraktningsvinklar verkar det ganska självklart att välja en OPPO för samma pris.

Relaterade artiklar

Back to top button