Jämförelse mellan Samsung Galaxy A52 och Galaxy A72 –

2021 slog Samsung hårt mot bordet som mullrade genom kontoren hos alla sina konkurrenter. Med en ny medlemmar av Galaxy A-serien, varumärket syftar till att föra fantastiska funktioner mer typiska för avancerade smartphones till mer moderata prisklasser.

Denna uppdatering leds av Galaxy A52 och Samsung Galaxy A72 vilket vi stöter på i den här jämförelsen för även om de två telefonerna verkar ha identisk design och ett antal gemensamma egenskaper, finns det faktiskt 3 nyckelpunkter som kan få dig att välja att köpa den ena eller den andra.

Två mobiltelefoner som förändrar Samsungs mellanklasssortiment

Samsung Galaxy A52 och A72

De senaste tilläggen till Samsung Galaxy A-serien låter användaren ha terminaler i fickan som är mer typiska för high-end än mellanklass. Förståeligt nog är det så här varumärket lever upp till sitt ord från för några månader sedan när det uttalade att dess avsikt var att tillföra fantastiska funktioner till mer prisvärda mobila enheter. Av denna anledning bör det inte komma som en överraskning att båda enheterna är i “toppförsäljningen” av märket.

Båda terminalerna använder perforerade skärmar för att ge en unik tittarupplevelse med AMOLED-paneler med hög uppdateringsfrekvens, en mer typisk premiumdesign, högkvalitativa OIS-kameror och Qualcomm garanterad kraft. Men Samsung har också sett till att användare kan njuta av tillverkarens mest ikoniska funktioner, såsom vattentålighet och ett långvarigt snabbladdningsbatteri, även om vi, som vi kommer att se nedan, inte kommer att hitta det vi letar efter . samma cell på båda enheterna.

Likheter mellan galaxen

Samsung Galaxy A52 och A72

Om de satte två smartphones framför oss utan någon identifieringsbricka skulle vi inte veta vilken, om inte för det faktum att A72 är något större och tyngre, men inte mycket, än sin yngre bror. De två mobiltelefonerna har samma design, de säljs i samma färger och vid första anblicken är de väldigt svåra att urskilja.

Men det är inte bara den estetiska aspekten som förblir densamma mellan de två telefonerna, för när vi tittar på deras hårdvara ställs vi inför flera vanliga komponenter som deras processor, minneskonfiguration och samma anslutning till olika typer av nätverk. …

Designa med samma frontkamera

De två telefonerna finns på marknaden med samma färger (Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black och Awesome White) och en 32MP f / 2.2 främre kamera placerad i perforeringen du hittar högst upp. skärm. Baksidan är reserverad för den rektangulära kameran, där vi tydligen hittar lika många sensorer, men vi kommer att se att det är en fundamental förändring i en av dem. Till detta lägger vi till närvaron av en fingeravtrycksläsare på skärmen.

Eftersom vi dessutom har flyttat tillbaka några rader till ska vi vara tacksamma för att både Galaxy A52 och A72 är vatten- och dammtåliga tack vare IP67-certifieringen, vilket gör att användaren inte oroar sig för vad som händer med mobiltelefonen. …

Samma processor, samma minne

Vanligtvis använder Samsung sin egen styrkrets för att ge liv åt sina telefoner, men nu är det vi hittar i A-seriens mobiltelefoner Snapdragon 720G-processor och processorn består av 8 kärnor delat med 2×2,3GHz + 6x 1,8 GHz och tillverkad med en 8nm processteknologi .

När det gäller enhetskraft har vi även minneskonfigurationer där vi kan köpa någon av de två mobiltelefonerna. Oavsett om det är den billigaste modellen eller A72 kan vi ta hem den med 6 eller 8 GB lagringsutrymme. RAM och med internminne på 128 GB eller 256 GB – dubbelt så mycket. Om du undrar, ja, någon av de två Samsung-smarttelefonerna stöder MicroSD-kort upp till 1 TB.

Samma anslutningsalternativ

Även om det finns en 5G-modell är ingen av de två Samsung-telefonerna kompatibla med 5G-nätverk. Detta är något att uppskatta för om du vill ansluta till dessa nätverk bör du välja Samsung Galaxy A52 5G, som inte är en del av den. jämförelse

Bortsett från den här funktionen kommer vi inte att ha några problem med att ansluta till dual-band Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4GHz + 5GHz) nätverk eller använda dess Bluetooth 5.0 och NFC-anslutning för att göra betalningar med en mobiltelefon , ladda din smartphone och anslut headsetet med adaptern till USB Type 2.0-C-porten, eller ställ in olika positioneringssystem med GPS, Glonass, BeiDou och Galileo.

Matchande ljud på båda enheterna

En annan viktig punkt att utvärdera för att förstå hur mycket dessa typer av telefoner har förändrats från Samsungs katalog är deras ljud. Båda smartphones är utrustade med AKG stereohögtalare, som är mycket mer karakteristiska för företagets premiumlinje av smartphones.

A52 och dess analoga Galaxy A72 , skryta med surroundljudsteknik med Dolby Atmos-teknik, som också ger ljudåtergivning av ultrahög kvalitet. Även genom Bluetooth 5.0 kan vi njuta av dubbelt ljud och ansluta två enheter samtidigt för att spela upp ljud genom dem samtidigt.

Hur Galaxy A52 skiljer sig från Galaxy A72

Samsung Galaxy A52 och A72

Tidigare har vi pratat om att batterierna i båda mobiltelefonerna är olika, men det är inte det enda som förändras mellan Samsung-telefoner, som också har förändringar i skärmstorlek och därför i måtten och slutvikten på var och en. enheter.

En av nycklarna till det koreanska företagets A-linje är också att varje modell vanligtvis har någon funktion i kameran som skiljer den från resten av syskonen i katalogen. Det här är bara det den viktigaste skillnaden mellan Samsung Galaxy A52 och Galaxy A72

  • Stor skärm (och design) : Galaxy A52 Installerar en 6,5-tums FHD + Super AMOLED-panel framför samma skärm som A72, men med en något större 6,7-tumsskärm. Den andra stora skillnaden är deras pixeltäthet per tum, eftersom de har en Infinity-O-skärm med samma upplösning (1080 x 2400 pixlar). Den förra stannar på 407 dpi, medan den senare sjunker till 394 dpi. Men båda har samma 90Hz uppdateringsfrekvens.
    Denna större storlek gör Galaxy A72 något större, når 165 mm i höjd, och något tyngre, väger 203 gram jämfört med 189 gram för sin “lillebror”.
  • telefoto Kamera: Kamerorna i de två telefonerna har 3 sensorer: den huvudsakliga med 64MP optisk stabilisering och f / 1.8, vidvinkeln 12MP med f / 2.2 och 5MP makrosensorn med f / 2.4. Skillnaden ligger i den fjärde sensorn, som i den billigaste modellen är ett 5MP djupobjektiv, medan A72 är ett 8MP teleobjektiv med 3x optisk zoom.
  • Batteri med olika kapacitet : Även om båda telefonerna har 25W snabbladdningsbatterier överträffar A72 A52 med 500 mAh med ett 5 000 mAh batteri, jämfört med dess kompanjons 4 500 mAh.

Köp den som passar dig bäst

Du vet redan att de tre skillnaderna är i kameran, skärmen och batteriet. Men viktigare är deras officiella försäljningspris. Här är den stora skillnaden mellan det ena och det andra 100 euro (en siffra som kan förändras över tid, som händer med vilken smartphone som helst).

  • Samsung Galaxy A52 6 + 128 GB: 349 euro
  • Samsung Galaxy A52 8 + 256 GB: 409 €
  • Samsung Galaxy A72 6 + 128 GB: 449 euro
  • Samsung Galaxy A72 8 + 256 GB: 509 €

Nuförtiden hjälper en smartphone med teleobjektiv mycket när man tar någon form av foto, inte bara på avstånd. Lägger vi till att A72 även har en lite större skärm och ytterligare 500mAh batteri som gör att det känns bra rekommenderar vi att skaffa denna modell. Om du inte bryr dig om din lagringsstorlek är alternativet 6 + 128 GB mer än tillräckligt för allt du behöver.

Om priset är ett hinder för dig och du inte bryr dig så mycket om batteriet eller kameran, kommer Galaxy A52 mer än att tillfredsställa alla dina behov eftersom den fortfarande erbjuder utmärkt värde för pengarna.

Relaterade artiklar

Back to top button