Jämförelse mellan Realme 8 Pro och Samsung Galaxy A52 –

Två märken som gav oss fantastiska alternativ i mellanklassen, som Realme och Samsung, gör valet mycket svårt för oss när välja mellan att köpa Realme 8 Pro eller Samsung Galaxy A52 … Egenskaperna för båda modellerna har mycket gemensamt och vissa skillnader som kommer att komplicera valet av en eller annan modell, så vi vill kasta kabeln för att avgöra.

Båda terminalerna presenterades 2021, vilket inte bara sammanföll med ögonblicket för att komma in på marknaden, utan också med upprätthållandet av ett liknande pris i linje med vad de erbjuder oss. En avancerad mellannivå som uppfyller alla krav från de mest krävande och med vilken, som vi kommer att se nedan, alla användare kommer att ha allt de behöver, även om du, beroende på dina preferenser, måste lämna en av dem.

Realme 8 Pro Sin Fondosamsung galaxy a52 sin fondo

Likheter mellan de två mellanregistret

Båda märkena ville tillföra mellanklassen ett antal egenskaper som tidigare bara fanns i högklassen, vilket skapade allvarlig rivalitet mellan dem. Detta medför stora fördelar för användarna, vilket gör att vi kan ha en smartphone med bättre funktioner till ett lägre pris på grund av konkurrensen, vilket ger oss en bättre utrustad terminal ändå för allt vi kan behöva i vårt dagliga liv.

De har samma processor och minne

Den första stora likheten vi ser mellan dessa två smartphones är på insidan, där Realme 8 Pro berättar hur dess rival med Snapdragon 720G-processor … Chippet är utrustat med en klockfrekvens på 2,3 GHz, vilket gör det kapabelt att flytta alla typer av spel och applikationer som kräver höga krav, och även förkorta nedladdningstiden och låta oss njuta av vår mobiltelefon utan begränsningar. Grafiken är inte försämrad på någon av dem, inte heller på Qualcomm Adreno 618. GPU / GRAFISK PROCESSOR som kommer att göra alla processer smidiga.

Realme 8 Pro

När det gäller minne är likheterna också mycket närvarande, eftersom vi har samma LPDDR4X RAM-teknik och UFS 2.1-lagring, men det är också en fråga om de alternativ som vi kan välja. Två modeller har samma alternativ 6 + 128 GB eller 8 + 128 GB lägger bara till ytterligare en avancerad Samsung med 8 + 256 GB lagringsutrymme. Båda inkluderar möjligheten att utöka lagringen via microSD om det behövs.

Nästan samma skärmar

En viktig aspekt vid val av ny mobiltelefon är skärmarna, där dessa två mellanklasser övervägande erbjuder oss Amoled skärmar som matchar egenskaper … Amoled-tekniken är den stora dragningskraften för den här serien av mobiltelefoner, som till ett lågt pris ger oss fantastiska resultat där vi kan använda Always On Display-skärmen, vilket ger den till storlekar som lämpar sig för innehållskonsumtion som 6,4 tum och 6 tum. Realme 5 Pro och Samsung Galaxy A8. Med Full HD+-upplösning och 52:20 bildförhållande är bilderna desamma.

samsung galaxy a52 pantalla

De små förändringarna vi ser är att varje varumärke har bestämt sig för att fokusera sina styrkor i en riktning, i fallet med Realme ger det oss en överlägsen 180Hz touch-respons, medan Samsung har valt att öka uppdateringsfrekvensen till 90Hz, vilket kommer att ge oss en snabbare surfhastighet. Enligt vår mening, om du inte ska spela med din mobiltelefon mycket, är Samsungs idé bättre.

Dela en anslutning

Så många likheter leder också till att de överlappar varandra i anslutning, där den första aspekten är säkerhet, eftersom båda terminalerna integrerar en fingeravtryckssensor på skärmen tack vare Amoled-panelerna de har. En annan punkt där båda modellerna gick med på att inte erbjuda 5G för att hålla priset nere, men de är utrustade med den bästa 4G, eftersom de har alla nödvändiga band för att fungera i Spanien. I två smartphones ser vi också alternativet Dual SIM om vi vill ha ett jobb- och personligt nummer på en mobiltelefon.

Samsung Galaxy A52 och A72

Bluetooth 5.0 LE Low Energy-parningen är återigen en slump, och hur skulle det kunna vara annorlunda, så är NFC för mobilbetalningar. Dessutom saknades ingenting i GPS-positioneringssystem, med A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo. En extra fördel som vi inte längre ser i mellanklassen är ljudjacket som finns här.

Allt som gör dem annorlunda

Men allt är inte detsamma och liknande, för nu kommer det viktigaste, att känna till skillnaderna som kommer att få oss att välja mellanskiktet av Realme eller dess konkurrent från Samsung. Mobiltelefoner, som är på bekostnad av en slutlig lösning och som vi kommer att avslöja som skillnader, utger sig för att vara ägare och ägare av värde för pengarna.

Stor förändring i kameror

Nu när kameror på mobiltelefoner blir viktigare och viktigare, oavsett om vi älskar att ta bilder eller bara använder dem för minnen av våra semestrar, har vi lämpliga alternativ för båda mobiltelefonerna. Huvudsensor och som har fler detaljer tillhör Realme Med Realme 8 Pros 108 megapixlar levererar den en detaljnivå som dock inte långt överträffar vad Samsung uppnår med sina 64 megapixlar, tack vare en förbättrad f/1.89-bländare och en större sensor. Nästa kamera att utvärdera är vidvinkelkameran, där Samsung denna gång använder 12 megapixlar och Realme använder 8 megapixlar, med väldigt breda betraktningsvinklar för att fånga det omöjliga.

Realme 8 Pro

Fyrkamerorna på dessa mobiltelefoner är utrustade med en 5 Mpx makrosensor hos Samsung och en 2 Mpx makrosensor hos Realme, förutom en djupsensor som erbjuder det bästa hacket vid 2 Mpx. Framtill finns Samsungs selfiekamera med oslagbara 32 Mpx jämfört med 16 Mpx i Realme 8 Pro. Även om man också måste ta hänsyn till videon, där integrationen Optisk bildstabilisator Samsung Galaxy A52 får oss att rekommendera det framför sin konkurrent i det här avsnittet:

Realme 8 Pro:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 960 fps

Samsung Galaxy A52:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion inspelning: 120fps

Snabbladdning är nyckeln

Eftersom batteriet inte gör någon skillnad och vi har 4 500 mAh i de två telefonerna, kommer den enda märkbara skillnaden i denna aspekt att ligga utanför programvaran och dess resultat som snabbladdning erbjuder oss. Vi har 25W effekt i Samsung Galaxy A52, vilket det påverkar, för i lådan har vi bara en 15W laddare, medan hans motståndare Realme erbjuder oss i det här fallet 50W snabbladdning, som Realme 8 Pro vinner med där dess maximala effekt uppnås med den medföljande laddaren. Skillnaden i laddning gör att vi i Realme-fallet kan ladda den på mindre än en timme, och i fallet med Samsung kommer den att överstiga en timme. I båda fallen utan möjlighet till trådlös laddning.

Samsung Galaxy A52

Anpassnings- och uppgraderingsnivåer

Skillnaderna ligger inte bara i vad vi ser utifrån eller i vad som finns i hårdvaran, utan vad den har i sin mjukvara spelar också roll. Anpassningsnivåer för båda mobiltelefonerna Realme UI 2.0 och One User Interface 3.0 , två lager med stor evolution, som bara har gemensam svarshastighet. Men om vi vill ha något utan för många anpassningsmöjligheter och alternativ måste vi tänka på Realme, medan å andra sidan Samsung erbjuder oss oändliga möjligheter att förändra estetiken hos en mobiltelefon och anpassa vår smartphone till vad vi vill ha.

Realme användargränssnitt

Vi kan inte heller ignorera uppdateringarna att Realme är begränsad till 2 år, vilket ger en garanti, och i fallet med Samsung, utökar den för att tillåta oss att ha 3 års säkerhets- och mjukvaruuppdateringar som kommer att hålla mobiltelefonen inaktuell. vid första skiftet.

Slutsatser: vilken mobiltelefon ska jag köpa?

Nu när vi vet allt dessa två smartphones har och vad de inte har, måste vi ta en titt på deras priser. För att jämföra kommer vi att använda samma konfiguration av 128 GB internminne och 6 GB RAM. Å ena sidan finner vi att Realme 8 Pro-terminalen kostar 279 euro, vilket är något lägre än de 330 euro som Galaxy A52 introduceras för. Priser som variera med 50 euro och kan vara en nyckelfaktor i ett köpbeslut.

Med tanke på vad som skiljer dem åt måste vi komma ihåg att Samsungs uppdateringar kommer garantera ytterligare ett år av en helt omdesignad, säker mobiltelefon med de senaste nyheterna. Vi måste också betygsätta en bättre kamera, särskilt i videor med OIS-stabilisering, och att de annars förblir desamma, bara tappar poäng vid snabbladdning och därför vår rekommendation som experter är att köpa Galaxy A52. men kom ihåg att Realme 8 Pro är 50 € billigare är också ett klokt beslut.

Relaterade artiklar

Back to top button