Jämförelse mellan Poco X3 Pro och Samsung Galaxy A72 –

Så mycket som vi vill ha de bästa modellerna från alla tillverkare i våra fickor, är verkligheten att mellanklass smartphones är marknadens verkliga kungar. Bland dem sticker ut Poco X3 Pro och Samsung Galaxy A72 som vi möttes ansikte mot ansikte i denna jämförelse.

Det här är telefoner som förlitar sig på en liknande design, och just nu kan vi hitta rabatter från olika distributörer i vårt land, men förutom deras pris hittar vi andra skillnader som du bör tänka på när du närmar dig en butik eller någon onlineplattform. att få en Poco eller Samsung telefoner.

Samsung Galaxy A52 och A72

Mycket lite gemensamt mellan mellanklassmobiler

Även om vi har att göra med två smartphones som släpptes nästan samtidigt och som många användare har frågat oss om, är det verkligen många skillnader mellan dem, från priset till deras mjukvara.

De har dock något gemensamt, särskilt när vi tittar på deras anslutningsmöjligheter, designen på deras frontskärm och hårdvaran som tillverkaren har använt i sina telefoner.

  • Perforerad skärm i samma storlek : Båda smartphones har valt en perforerad skärmdesign för att fokusera på innehåll och minimera ramar. Dessutom ser dessa paneler ganska lika ut i storlek, med Samsung på 6,7 “och Poco på 6,67”.
  • Två telefoner med Android 11 : Naturligtvis, hur kunde det vara annorlunda i telefoner som släpptes 2021, de två telefonerna har alla fördelarna med Android 11, även om var och en har sin egen nivå av anpassning.
  • Telefoner utan 5G S: Två tillverkare har 5G-smarttelefoner i sina kataloger till priser som liknar dessa, men gör inga misstag, de mobiltelefoner vi stöter på i den här jämförelsen fungerar bara på LTE-nätverk.

poco x3 pro 1

Alla skillnader mellan Poco X3 Pro och Galaxy A72

Vi hittar många förändringar mellan de två mobiltelefonerna, som har blivit storsäljare för båda tillverkarna sedan starten. De två sticker ut för sina högkvalitativa skärmfästen, intressanta kameror, den senaste Android-versionen och andra premiumdelar.

Men allt är förstås inte sig likt.

Qualcomm-processorer, men annorlunda

Samsung använder vanligtvis Exynos-processorn i sina enheter, men Galaxy A72 är en av få modeller från företaget som förlitar sig på Qualcomm för att ge teamet kraft. Det är en 8-kärnig processor, designad på 8nm och med en maximal driftfrekvens på 2,3GHz.

På motsatt sida av ringen Poco smartphone monterar processorn som finns i steget ovan. Snapdragon 860, även den från Qualcomm, har designats i 7nm-format, och dess driftsfrekvens är högre, 2,96 GHz, så den kraft som erbjuds är något högre.

Olikformig displayteknik

Om Poco-smarttelefonen är den klara vinnaren i föregående avsnitt är det inte den med skärmen, eftersom här briljerar Samsung genom att installera en AMOLED-panel, en Infinity-O-skärm, trots en lägre uppdateringsfrekvens på 90Hz.

Trots, Xiaomi modell har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, kvaliteten på dess IPS-panel är något lägre, vilket är särskilt märkbart i utrustningens färgåtergivning och energihantering.

När det gäller skydd, Liten X3 Pro med Corning Gorilla Glass 6 är det ett steg upp från Samsungs version 5.

Kameror med en klar vinnare

Förutom det faktum att vi hänvisar till dess sensorer, är det här nödvändigt att analysera dess teknologi. Samsung dominerar detta område igen med införandet av OIS i sin 64MP-huvudsensor, vilket gör 48MP-sensorn vi hittar framför Poco X3 Pro blek. Till detta måste vi lägga till ett teleobjektiv, även det med stabilisator, som du inte får svar på från din konkurrent.

Samsung mobiltelefon Levereras med en 8MP 8MP vidvinkel makrosensor och 4K-videoinspelning. Samma funktioner hittar vi i Poco-mobilen, men med ett 8MP vidvinkelobjektiv och en 2MP djupsensor.

poco x3 pro 1

På framsidan finns en 32MP-sensor för Samsung och en 20MP-sensor för Poco, vilket gör att vi kan använda AI för att förbättra våra selfies.

Minne och minne

Samsung gör saker enklare (eller mer begränsat, beroende på hur man ser på det) genom att sälja Galaxy A72 med endast 6GB RAM + 128GB internminne, utbyggbar, ja, via microSD upp till 1TB.

Xiaomi erbjuder alltid mer än en version på sina telefoner, och här upprepar han strategin genom att installera 6 eller 8 GB RAM och lagring på 128 eller 256 GB, vilket återigen är utbyggbart med microSD-kort av samma storlek för lagring av foton, videor , applikationer. och vad du vill utan att oroa dig för att få ont om utrymme.

Batterierna liknar varandra, men är inte laddade

Före oss är två smartphones med ett högkapacitetsbatteri, utmärkta förbrukningsoptimeringsmöjligheter från Qualcomm och skärmar av samma storlek, så autonomin bör vara på samma nivå.

Cellkapacitet Samsung Galaxy A72 5000 mAh, men Liten X3 Pro överstiger den med 160 mAh. Men också det faktum att snabbladdningen av en kinesisk mobiltelefon är högre, 33W, jämfört med 25W för en mobiltelefon från den koreanska tillverkaren. Det betyder att laddning från 0 till 100, vilket inte bör ta mer än två timmar, kommer att gå snabbare på Poco-telefonen.

Subtil seger men klar

Recension Teléfono-potency en una mesa

Uppenbarligen efter vad som sågs mellan Galaxy A72 vs Poco X3 Pro jämförelse Samsung-modellen vinner klart, men du måste överväga priset var och en av mobiltelefonerna säljs för. Börja med deras baspris, detta är vad var och en kostar oss (för idag):

  • Samsung Galaxy A72 6 + 128 GB: cirka 400 euro
  • Liten X3 Pro från 6 + 128 GB: ca 200 €

I detta skede är egenskaperna med vilka varianten av det koreanska företaget är överlägsen varianten av Xiaomi-mobiltelefonen uppenbara. Vi har en Super AMOLED-skärm med lägre uppdateringsfrekvens, ja, en bättre kamera överlag, driven av OIS och ett teleobjektiv, vatten- och dammbeständighet, fördelarna med dess anpassningsskikt och andra “små” detaljer som möjligheten att arbeta med en fingeravtrycksläsare på skärmen. Bortsett från priset är detta en mobiltelefon som du bör investera dina pengar i.

Men om du verkligen uppskattar att den ena kostar hälften så mycket som den andra, erbjuder Poco-smarttelefonen fortfarande fantastiska funktioner, inklusive en hög uppdateringsfrekvens för smidigare surfning, mer lagrings- och RAM-alternativ och stor batterikapacitet. och ladda ner.