Jämförelse mellan Motorola Moto G9 Plus och Vivo Y70 –

Detta är utan tvekan det populäraste och mest talrika sortimentet, mellanklassen där märken som Motorola eller Vivo är mycket bekväma med ett stort antal terminaler med utmärkt valuta för pengarna. Detta är fallet med Moto G9 Plus och Vivo Y70, två prisvärda terminaler som erbjuder oss många intressanta funktioner.

Vissa av telefonerna vi stöter på vet i vilken utsträckning de bättre kan anpassa sig efter våra behov. För i det här fallet vill vi inte avgöra vinnaren, inte avgöra om den ena är bättre än den andra, utan om den passar för det du letar efter.

Skärm och mått

Det finns viktiga skillnader i denna aspekt, eftersom Motorola har en ganska stor 6,81-tums skärm som har Full HD+-upplösning och HDR10-kompatibilitet. För sin del är Vivo mindre 6,44 tum Full HD +, och ja, AMOLED teknik som utan tvekan tenderar att vara bättre, särskilt i mellanklassen.

Moto mäter 170 x 78,1 x 9,7 mm och väger 223 gram. Medan Vivo är logiskt sett mer kompakt, med dimensioner på 161 x 74,1 x 7,8 mm och en vikt på 171 gram.

Prestanda

Vi hittar också viktiga skillnader här, som Moto G9 Plus har Snapdragon 730G-processor som är mycket kraftfullare än Snapdragon 665 Vivo, som redan är en mellanklassklassiker.

Moto åtföljs av 4 GB RAM och 128 GB internminne. Medan Vivo har dubbla, 8 GB RAM och 128 GB internminne, kan den i båda fallen utökas med micro SD-kort.

Foto kamera

Här har Motorola fler sensorer som det har fyrhjuling kamera. Dess huvudsensor är på 64 megapixlar. och den åtföljs av en 8MP ultravidvinkelsensor, 2MP makro och en 2MP djupsensor.

Vivo har å sin sida trippelkammare , MED 48 megapixel huvudsensor, 2MP makro och 2MP djupsensor. Framtill har båda en 16-megapixel perforerad kamera, så det är mer jämställdhet i det här avsnittet.

Batteri, kommunikation och mjukvara

I det här avsnittet har Motorola mer kapacitet, med 5 000 mAh, och det har Vivo 4100mAh , något förkortat från vad som är vedertaget idag. Båda har mycket snabb laddning 30W på Motorola och 33W på Vivo så båda kan laddas helt på bara en timme. Båda har Bluetooth 5.0 samt Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, USB Type-C och NFC för att möjliggöra mobila betalningar i institutioner.

Vivo har i sin tur en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen. Motorola levereras med Android 10 under Motorolas användargränssnitt, med ett liknande användargränssnitt som ren Android. Vivo kommer för sin del också att debutera Android 10, i det här fallet under Funtouch 11-lagret.

Pris och slutsats

Sanningen är att även om vi står inför två utmärkta mobiltelefoner som kommer att leva upp till dina förväntningar i båda fallen, måste det erkännas att Motorola är det bästa köpet till det pris som båda erbjuder för närvarande. Eftersom Motorola Moto G9 Plus vi kan nu köpas för 199 euro, när dess utgångspris var 279 euro … Priset Vivo Y70 har nu. Men även till samma pris vinner Motorola i nästan alla sektioner över Vivo.

Motorola har en större skärm, en kraftfullare processor, en bättre kamera och ett större batteri. Vivo utmärker sig för sin del framför allt för kvaliteten på skärmen som är AMOLED och som inkluderar en fingeravtrycksläsare under, förutom 8GB RAM. Som sådan är Motorola för närvarande ett bättre köp och dess framtida försäljning kommer att avgöra om det blir en mer attraktiv mobiltelefon.

Relaterade artiklar

Back to top button