Jämförelse mellan Motorola Moto G9 Play och Redmi 9C –

Idag kommer vi att presentera två av de mest intressanta nybörjarmobilerna som du kan köpa ansikte mot ansikte. Både Moto G9 Play och Redman 9C förkroppsligar allt vi kan förvänta oss av en mobiltelefon med bra prestanda och ett utmärkt pris. Så vi frågar oss vilken av de två som är den bästa investeringen?

Utan tvekan betyder små utgifter för en mobiltelefon inte längre att vi kommer att ha en telefon med begränsade fördelar. Tvärtom, vilken telefon som helst som kostar drygt hundra euro kan tjäna vardagen idag. de flesta användare.

Skärm och mått

Före oss är två telefoner av liknande storlekar: Motorola 6,5-tums HD+ , Medan Redmi har en 6,53-tums skärm och HD+-upplösning. , båda med nyckelhål.

Cykeln mäter 165,2 x 75,7 x 9,2 mm och väger 200 gram, medan 9C har 164,9 x 77 x 9 mm och väger 196 gram. Därför bör de i händerna vara desamma i vikt och storlek.

prestanda

Före oss är två mobiltelefoner med olika processorer. När det gäller Motorola finns det Snapdragon 662 medan Redmi 9C har MediaTek, Helio G35 … A priori Snapdragon är mycket kraftfullare än Helio.

I Motorolas fall har vi 4GB RAM och 64GB internminne. Medan Redmi 9C har 3 GB RAM och 64 GB internminne, kan båda utökas med microSD-kort. Det här är alltså två mellanklasstelefoner med bra minne och RAM.

Foto kamera

Här har båda en trippelkamera, om än med betydande skillnader. För nu Moto har en 48-megapixel huvudsensor. Redmi har en 13-megapixelsensor.

I båda fallen har vi ett 2MP makro och en 2MP djupsensor. Den främre kameran är på 8 megapixlar för Moto och 5 megapixlar för Redmi.

Batteri, kommunikation och mjukvara

På grund av detta är det två mobiltelefoner med samma kapacitet, tack vare 5000mAh batteri som laddas snabbare i Motorola tack vare 20W snabbladdning, jämfört med 10W i Redmi. Men det är inte allt, eftersom båda telefonerna har Bluetooth 5.0 eller FM-radio.

Motorola har NFC för mobilbetalningar, samt 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, som låter dig ansluta till 5GHz-nätverk med en USB Type-C-kontakt. På mjukvarusidan har de två Android 10, i fallet med Moto med nästan ingen anpassningsnivå, och i Motorola med MIUI 12).

Pris och slutsats

Utan tvekan står vi inför två av de bästa billiga mobiltelefonerna vi kan köpa idag. Moto G9 Play kan nu köpas för 135 euro , och Redmi 9C är till ett pris av 119 euro som logiskt kan fluktuera upp eller ner. Och sanningen är att för denna prisskillnad på cirka 20 € är Motorola det bästa köpet. Av olika anledningar, till exempel en kraftfullare processor eller mer RAM.

Kameran är också bättre på både baksidan och framsidan, plus att batteriet laddas snabbare och har NFC för betalningar i butik. Från Redmi kan vi bara lyfta fram dess högre innehållskostnad, men som vi säger med en så distinkt skillnad, det det kommer att kosta oss att skaffa Moto även om Redmi fortsätter att vara en fantastisk terminal.

Relaterade artiklar

Back to top button