Jämförelse Jumper EZbook X4 vs Teclast F7 vs Yepo 737A: vem blir bäst?

Under de senaste veckorna har vi haft möjlighet att observera tre anteckningsböcker som tillhör sortimentet låg kostnad kännetecknat av en utmärkt värde för pengarna, vi pratar om Bygel EZbook X4, av Teclast F7 och av Yepo 737A. I dagens jämförelse vinner dock bara en av dessa enheter titeln .

Vilka av dessa? Vi måste bara ta reda på det i vår jämförelse!

Jämförelse Jumper EZbook X4 vs Teclast F7 vs Yepo 737A

Datablad

Senare lämnar vi det tekniska databladet för alla enheter för att inte upprepa samma data som redan behandlats i respektive recensioner.

Bygel EZbook X4

TN-display från 14 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och densitet på 157 PPI; mått på 33,3 x 22 x 1,3 cm för 1,23 kg; fyrkärnig processor Intel Gemini Lake N4100 klockad upp till 2,4 GHz, Intel HD Graphics 600 GPU;4 GB DDR4L RAM;128 GB SSD-minne som kan utökas via M.2 SATA3 SSD; Wi-Fi ac Dual Band, Bluetooth 4.0, mini-jack, micro HDMI, 2 x USB 3.0; 2 megapixelkamera; 9600 mAh med 12V 2A strömförsörjning; operativsystem Windows 10.

Teclast F7

IPS-skärm från 14 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och 157 PPI-densitet; mått på 33,3 x 22 x 1,3 cm för 1,23 kg; fyrkärnig processor Intel Celeron N3450 Apollo Lake klockade upp till 2,2 GHz; Intel HD Graphics 500 GPU;6 GB DDR3 RAM;128 GB SSD-internminne via M.2 SATA3 SSD; Wi-Fi 802.11 ac Dual Band, Bluetooth 4.0, mini-jack, mini HDMI, 2 x USB 3.0; 2 megapixelkamera; 4900 mAh med 12V 3,42A strömförsörjning; Windows 10 operativsystem.

Yepo 737A

IPS-skärm från 13,3 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och 165 PPI-densitet; mått 31,8 x 21,0 x 1,34 cm för 1,20 kg; Intel Celeron fyrkärnig processor N3450 Apollo Lake klockat upp till 2,2 GHz; Intel HD Graphics 500 GPU;6 GB DDR3L RAM;64 GB internt minne eMMC expanderbar via M.2 SATA3; Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0, mini-jack, mini HDMI, 2 x USB 3.0; 0.3 megapixelkamera; 8000 mAh; Windows 10 operativsystem.

Konstruktion och design

Vi antar omedelbart att trots det olika företaget, Teclast F7 och den Bygel EZbook X4 de är praktiskt taget identisk, de skiljer sig bara åt på tangentbordet och pekplattan.

I verkligheten finns det också en skillnad i beröringen material används eftersom, medan i Teclast vi har utmärkt styrka och en mycket bra montering, i Hoppare vi har några ständiga crunches och ett tangentbord som böjs lite mer.

Ur denna synvinkel, dock den som säkert tillhörsista platsen det är Yepo, som har ett lager av utvändigt aluminium, men delen av visa och av tangentbord jag är på plast och det kan ses mycket lätt eftersom den sista delen tenderar att böjas inte lite.

Jämfört med de andra två, det Yepo 737A den har en mindre storlek och vikt, vilket garanterar en fördel för bärbarheten jämfört med andra. Trots detta är tvillingarna fortfarande perfekta för användning som resebok.

Jumper EZbook X4 vs Teclast F7 vs Yepo 737A

där tangentbord och den styrplatta representerar de verkliga skillnaderna mellan dessa tre enheter eftersom, medan det Yepo 737A och den Teclast F7 har nycklar med en grov finish, högljudd och från den ekonomiska känslan, de av Bygel EZbook X4 Jag är bakgrundsbelyst, mindre bullriga, smidiga och med en något mjukare åktur. I vilket fall som helst sker skrivningen utan problem, det är snabbt och trevligt, men min ranking ser al första plats tangentbordet på Hoppare, sedan den av Teclast och slutligen den av Yepo.

Något annorlunda tal för styrplatta eftersom, som redan analyserats i granskningsfasen, ibland den avEZbook X4 han verkar inte svara som han borde och tappar precision. Liknande tal också för honom Yepo, som förresten också har en grov finish som ger en billigare känsla, medan så långt som Teclast jag fann mig själv definitivt bra och jag stannade verkligen överraskad hur det skulle kunna fungera så bra till ett så lågt pris.

Jumper EZbook X4 vs Teclast F7 vs Yepo 737A

Slutligen rapporterar vi en liten skillnad i konfigurationen av ingångarna placerade i sidled, eftersom det Yepo 737A har en ingång Mini HDMI hellre än Micro HDMI som de andra två.

Visa

Ur denna synpunkt talar vi om 3 helt olika paneler trots de tekniska specifikationerna som vi sammanfattar nedan:

EZbook X4-bygel: TN-display från 14 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och densitet på 157 PPI;Teclast F7: IPS-skärm från 14 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och 157 PPI med densitet;Yepo 737A: IPS-skärm från 13,3 tum diagonal med upplösning Full HD (1920 x 1080 pixlar) och 165 PPI med densitet;

där kromatisk trohet är annorlunda för alla paneler, eftersom Teclast är den med vit temperatur Mer varm, medan det Yepo Mer kall. De Hoppare i detta fall finns det till en halv mellan de två, men har färger med låg kontrast jämfört med sina konkurrenter. Som om det inte var tillräckligt är det också den med sämre betraktningsvinklar. Låt oss säga att det bland de tre är kanske den som tar lägre betyg.

Trots tendensen att gulna, panelen av Teclast är det som övertygade mig mest tack vare ett bra djup av färger, mycket bra betraktningsvinklar och god läsbarhet, även om det inte är direkt solljus på grund av blank behandling.

Jumper EZbook X4 vs Teclast F7 vs Yepo 737A

Låt det vara Yepo Att den Hoppare de har en panel ogenomskinlig, men kvaliteten på den förstnämnda överstiger långt den senare.

Hårdvara och prestanda

Som tidigare nämnts visas alla tekniska specifikationer i kort tekniker placeras högst upp i jämförelsen och inom respektive recensioner. I detta utrymme kommer vi att prata mer om daglig användning och prestanda.

Återigen måste vi anta att det här är maskiner Tänk inte för hårt spelande ol ‘redigering av foton eller videor i 4K. Med det sagt är den dagliga användningen där vi alternerar webbsurfning, Spotify, Netflix, YouTube, socialt, Office-paket och någon annan lätt programvara bra för alla enheter.

Skillnaden mellan dem kan vi dock se i minnena, för under kroppen Yepo vi har 64 GB från eMMC-lagring till skillnad från 128 GB från SSD-lagring närvarande på de andra två. Faktum är att läshastighet Och skrivning är betydligt lägre än Hoppare och al Teclast, som i princip får gudar bättre resultat i form av bechmark.

Det senare verkar verkligen vara det som garanterar större tillförlitlighet jämfört med den andra.

Låt det vara Yepo 737A Att den Teclast F7 ha 6 GB från Bagge (den första DDR3L, Den andra DDR3), medan Bygel EZbook X4 äger 4 GB från DDR4L RAM. I det senare, som du kan se från skärmdumparna nedan, är minnet upptaget överlägsen till de andra två, men under daglig användning är skillnaden inte så uppenbar och allt går ändå mjukt.

När det gäller GPU, alla kan reproducera 4K-video utan problem och jag märkte en spel mer flytandeTeclast F7. Uppenbarligen pratar vi alltid om lätta titlar som till exempel Modern Combat Versus, eftersom databladet inte tillåter oss att använda dem som spelmaskiner. De amatör rendering av filmer i Full HD sker samtidigt, det vill säga cirka 45 minuter för alla med ett sista klipp av 12/13 minuter.

En skillnad som vi vill påpeka gäller temperaturer nås av bärbara datorer under stress. Faktum är att Teclast gick inte längre än jag 76 grader, lo Yepo klarade inte jag 79 grader, medan Hoppare har nått toppar av jämn 96 grader, lite för mycket.

Riktmärke

Anslutning, ljud och kamera

I genomsnitt Dual Band Wi-Fi AC och den Bluetooth 4.0, medan det gäller kameran både Teclast Att den Hoppare jag bara tillräcklig för videosamtal. Insufficiens för det Yepo, som inte garanterar oss varken ett bra ljud som fångats av mikrofonerna eller en bra videokvalitet.

Ur synvinkel avaudio Jag måste säga att de två tvillingarna är likvärdiga, de lyckas faktiskt garantera en kraft och en genomsnittlig kvalitet med konkurrenter, även om basen inte är djup. Förmodligen den Hoppare den har ett lite fylligare ljud. Tyvärr är det Yepo är långt under tillräckligheten på grund av låg och platt volym.

Autonomi

Inom detta område Yepo 737A och den vinnare, som hans 8000 mAh de lyckas göra bättre än 9600 mAh av Bygel EZbook X4 och gudar 4900 mAh av Teclast F7. Den senare, trots allt, är mycket nära autonomin för sin tvilling, som förmodligen har lite för mycket hårdvara energikrävande.

Här är de olika statistiken omblandad användning (webbsurfning, Netflix, Spotify, YouTube, Mail, Office-paket, WordPress):

Yepo 737A: 5-6 timmar;Bygel EZbook X4: 5 timmar;Teclast F7: 4-5 timmar.

Slutsatser

Sammanfattningsvis, låt oss definitivt prata om tre bra produkter som sticker ut inom deras prisklass. Alla har uppenbarligen gudar meriter som höjer dem med avseende på andra och gudar defekter som gör att han tappar poäng, men bland de tre mest balanserad visar sig vara utan tvekan den Teclast.

Det senare kan ofta hittas i erbjudande på de olika kinesiska butikerna på ca. 230 euro, medan det Yepo 737A och den Bygel EZbook X4 vi kan hitta dem på 180 Och 245 euro.

Så även i ljuset av deras priser är det mest förnuftiga valet fortfarande Teclast, om du inte vill ha en bakgrundsbelyst tangentbord vilket, kom ihåg, är mycket svårt att hitta på enheter låg kostnad.

Relaterade artiklar

Back to top button