Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

Nu när både WWDC 2022 och Google I/O är över, låt oss ta en titt på jämförelsen mellan iOS 16 och Android 13 och funktionerna i dessa operativsystem.

Vi vet nu vilka nya funktioner som kommer att komma till våra telefoner i framtiden. Både Google och Apple håller en utvecklarkonferens varje sommar för att marknadsföra nya mjukvaruuppgraderingar. Idag kommer vi att dela med oss ​​av vår jämförelse av iOS 16 och Android 13.

Apple iOS 16 funktioner

Innan vi går vidare till jämförelsen av iOS 16 och Android 13, låt oss prata om funktionerna som kommer att läggas till i båda operativsystemen med den nya kommande versionen.

iOS 16 releasedatum

äpplekommer att släppa iOS 16, nästa version av det mobila operativsystemet, för iPhone 8 och uppåt i september. På liknande sätt, i mars tidigare i år, tillkännagav Google Android 13, nästa version av Android, ett operativsystem som körs på de flesta icke-Apple-smarttelefoner. Android 13 och iOS 16 kommer att ge bekvämligheter såväl som nya funktioner och ändringar i din gadget.

iOS 16 låsskärmsfunktioner

I iOS 16, Apple genom att ordna om utseendet på din låsskärm Det låter dig anpassa det helt. Livetext är nu tillgänglig i videor och låter dig extrahera text från en video. Apple tillåter dig att använda lösenord istället för lösenord i iOS 16. Du kan också skriva flytande på din iPhone tack vare ny och förbättrad talinspelning i iOS 16.

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

iOS 16 ångra borttagning av skickat meddelande

med iOS 16 Möjlighet att redigera och inte skicka meddelande till iMessage Lagt till. Tack vare iOS 16 på iPhone kan du nu göra kontaktlösa betalningar. Att dela foton med din familj och vänner blir också enklare än tidigare. Det kommer också att finnas ett helt nytt tapetgalleri fyllt med dussintals nya tapeter. SharePlay-funktionen fungerar även i iMessage-appen. Efter att ha laddat ner betaversionen Sedan kan du granska dessa nya funktioner.

Android 13 funktioner

Eftersom Android 12 har genomgått en stor designförändring kommer Android 13 att vara mer användarorienterad. Vissa visuella ändringar har dock gjorts eftersom programikoner från tredje part nu kommer att följa det nya stilspråket. Google har också lagt till några nya funktioner i meddelandeprogrammet, som nu innehåller foton och videor. Du kommer att kunna skicka meddelanden över Wi-Fi utan att behöva tillgång till mobilt internet. Wi-Fi-signalförstärkningssätt vet du vad som händer

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

Det finns nu skrivindikatorer och gruppkonversationer kommer att vara helt krypterade i framtiden. Och precis som iOS kommer appar på Android att behöva ditt tillstånd för att meddela dig. Det kommer också att finnas ny säkerhetsprogramvara för att kontrollera din integritets- och säkerhetsinställningar, samt några andra tillägg och förbättringar.

Funktionerna kan vara lika, men de är olika. Vissa objekt har funnits på Android länge, men kommer nu även till iOS. iOS har funktioner som Android inte har. Så låt oss titta närmare på vad iOS 16 är bättre på och var det skiljer sig från Android. Om du vill kontrollera operativsystemet själv, Hur man installerar Android 13 Glöm inte att kolla in vår guide på

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

iOS 16 vs Android 13

Nu när vi har granskat några av de nya funktionerna i båda operativsystemen är det dags att jämföra iOS 16 med Android 13. Apples iOS var aldrig användaranpassningsbar. Tills nyligen kunde du bara ändra tapeten, men Apple introducerade senare widgets som har blivit en viktig del av vårt dagliga liv. Android hade widgets långt innan Apple lade till sin iteration. Men Google ändrade också widgetarna i Android 12.

Nu har Apples låsskärm förnyats helt. Du kan anpassa vyn och lägga till widgets för att lära dig mer utan att låsa upp din iPhone. Aviseringar kommer nu också från botten, vilket gör dem lättare att hitta än på Android. Android har “Att ögonblick” istället för widgets, vilket är ganska effektivt. Men Android måste organisera aviseringar ordentligt.

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

Det skulle vara fel att hävda att iOS har ett bättre utseende eller att Android är vackrare eftersom det tillåter personliga val. Vissa människor älskar iOS för dess enkelhet, medan andra ogillar Android eftersom det saknar anpassningsalternativ. Så det är upp till dig att välja om du vill ha en stilren design eller något mer intressant.

Android lanserar Apple Wallet alternativ

I vissa länder Apple Wallet eller Google Pay är inte populära appar. Men de blir allt viktigare inom många områden då det är en applikation där användare kan lagra betalkort, resekort, journaler eller identitetshandlingar.

Efter år av misslyckanden med Google Pay, lanserade företaget “Google Wallet” förra månaden.Google PayÅtersläppt som ”. Det är ikapp Apple Wallet för att tillhandahålla dessa funktioner på Android. Dessutom har Messages-appen blivit bättre på både Android och iOS, men RCS kommer inte att antas av Apple inom kort.

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

Med Android 13 har Google förnyat sin nästa meddelandestandard, RCS. Du kommer nu att kunna se en skrivindikator och du kan skapa grupper. Användare kommer också att kunna lägga upp högupplösta bilder på Android 13. Chattar kommer att krypteras från början till slut. Dessa är inte nya funktioner; de flesta av dem har redan funnits i Apples Messages-app ett tag.

Under tiden, ännu till RCS-rörelsen Apple, som inte höll med, lade till några nya funktioner i appen Messages. Användare kommer att kunna ändra ett meddelande de skickade i iOS 16 inom 15 minuter. Du kan också dra tillbaka ett meddelande i upp till 30 dagar efter att du har raderat det. SharePlay kommer också att läggas till i Messages-appen i iOS 16; Du kan lyssna på samma låt eller titta på en video samtidigt medan du skickar meddelanden med din vän.

Det är fantastiskt att se iOS och Android få nya meddelandefunktioner som förbättrar hur vi interagerar och kanske minskar vårt beroende av WhatsApp. Men förhoppningsvis kommer Apple en dag att hoppa in i RCS-majoriteten och eliminera denna skillnad mellan användare av olika plattformar.

Vilket är säkrare?

I en idealisk värld skulle alla stora teknikföretag arbeta för att skydda din integritet och säkerhet online. Apple var ett av dessa idealiska teknikföretag, men Google och Android gjorde också en bra insats på det.

Apple meddelade i iOS 14 att det kommer att tillåta användare att ta bort en apps spårningsfunktioner. Transparens för applikationsövervakning Lagt till. Om din kamera eller mikrofon används visas en kamera- och mikrofonikon i det övre högra hörnet av skärmen. Apple introducerade Säkerhetskontroll som en funktion som låter dig begränsa åtkomsten till data så att den inte missbrukas av appar du laddar ner.

Jämförelse: iOS 16 vs Android 13

Samtidigt har Android också sekretessindikatorer, även om den saknar transparens för appspårning. Google I/OEnligt kommer Android 13 att ge användare mer kontroll över datadelning med tredjepartsappar. Användare kommer också att kunna tillåta appar till specifika bilder på 13 istället för att ge tillgång till hela biblioteket. Allt som allt kommer Android definitivt ikapp iOS när det kommer till sekretessfunktioner.

iOS 16 vs Android 13: Slutsats

Det kan för många tyckas att inga större förbättringar har gjorts av varken iOS 16 eller Android 13. Båda operativsystemen innehåller dock förändringar som lovar att revolutionera hur du använder dina telefoner. Dessa täcker några viktiga funktioner som kan ge dig lite extra värde i ditt liv. Vilken man ska välja mellan iOS 16 vs Android 13 beror på personens personliga preferenser.

Vi hoppas att vår jämförelse mellan iOS 16 och Android 13 var till hjälp för dig. Dessutom, Vilka enheter kommer iPadOS 16 till, släppdatum, nya funktioner och mer eller Lägga till och ta bort widgets till startskärmen på Android och iPhone Om du vill lära dig hur du gör det, har vi också täckt dessa ämnen åt dig.

Relaterade artiklar

Back to top button