Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max

Idag är vi här för att jämföra Galaxy Z Fold 4 med iPhone 13 Pro Max. I premium smartphone-utrymmet kan du ha fastnat mellan två enheter. När det gäller form, funktioner och prestanda är deras erbjudanden antingen extremt nära varandra eller helt olika.

Om du undrar och vill veta vilken som är bättre eftersom de ligger i samma prissegment, fortsätt att läsa vår jämförelse.

Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max: Funktioner

Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max: Funktioner Galaxy Z Fold 4 iPhone 13 Pro Max
Dimensionera 6,11 x 5,12 x 0,25 tum (155,1 x 130,1 x 6,3 mm) 6,33 x 3,07 x 0,30 tum (160,8 x 78,1 x 7,65 mm)
Vikt 9,28 oz (263,0 g) 8,47 oz (240,0 g)
Skärm 7,6 tum, 120 Hz, Dynamic AMOLED 6,7 tum, 120 Hz, OLED
Processor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, octa-core, 3,19 GHz Apple A15 Bionic, hexakärnig, 3,24 GHz
Bagge 12 GB 6 GB
Bakre kameror 50 MP vidvinkel; F1,8; Pixelstorlek: 1,0 μm
12 MP ultravidvinkel; F2.2; Pixelstorlek: 1,12 μm
10 MP 3x telefoto; F2,4; Pixelstorlek: 1,0 μm
12 MP vidvinkel; F1,5; Pixelstorlek: 1,9 μm
12 MP ultravidvinkel; F1.8
12 MP 3x telefoto; F2.8
Fram kamera 10 MP extern
4 MP kamera under skärmen
12 MP
Batteristorlek 4400mAh 4352 mAh
Laddningshastigheter Kabel: 25W
Trådlös: 15W
Kabel: 27W
Trådlös: 15W
Pris 25.999 TL 32 999 TL

Galaxy Z Fold 4 vsiPhone 13 Pro Max: Design och skärmar

Designen och skärmstorlekarna avslöjar hur olika dessa telefoner är från varandra. Den 6,2-tums externa skärmen på Galaxy Z Fold 4 är lång och tunn. Den kan användas för att regelbundet se e-postmeddelanden, aviseringar och annat. När du sedan öppnar den möts du av en enorm 7,2-tums (förhållande 21,6:18), nästan fyrkantig skärm.

Galaxy Z Fold 4 är perfekt för att läsa långa texter, spela tv-spel och multitasking. Det är dock inte rimligt att titta på videor eller filmer på den här enheten eftersom videor vanligtvis är 16:9 eller 19:9 frames.

Med en 6,7-tumsskärm med ett bildförhållande på 19,5:9, har iPhone 13 Pro Max en mer traditionell phablet-form. Ganska bra med telefonstandard. Jämfört med Z Fold 4 var iOS inte exakt designad med flera fönster i åtanke. Den kan dock konkurrera med Fold när det gäller att titta på videor och filmer. Fold erbjuder dock en bredare vy när du använder flera fönster eller besöker webbplatser och appar som utformats speciellt för vikbara telefoner.

Trots detta har båda telefonerna en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket möjliggör otroligt smidig, lyhörd och snabb drift. Båda enheterna har enastående AMOLED-paneler, men i det här fallet är vi närmare Samsungs Dynamic AMOLED på grund av deras ljusa, livfulla färger.

iPhone 13 Pro Max har en IP68-klassificering och dess utsida är vatten- och dammavvisande. Med en IPX8-klassning är Z Fold 4 något mer benägen att skadas; den tål stänk och nedsänkning upp till 1,5 m, men är inte damm- eller partikelbeständig.

Galaxy Z Fold 4 är 0,62 tum (15,8 mm) tjock på gångjärnssidan, vilket är väldigt tungt när det viks in i den typiska godisbardesignen. Den har också en vikt på 263 gram. Med en vikt på 240g är iPhone 13 Pro Max lite tyngre än vikningen men fortfarande en rejäl smartphone. Den är också 7,65 mm (7,35 tum) tunn.

Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max

Det är tydligt att dessa skillnader beror på de olika funktioner och formfaktorer som telefonerna erbjuder. IPhone har grangrönt, silver, guld, grafit och sierrablå färgalternativ, medan Fold har Phantom Silver, Phantom Black och Phantom Green färgalternativ.

Upplåsningsprocessen på båda telefonerna är ganska olika. Med Apples Face ID (med öppna ögon) låses telefonen upp. På höger sida av ramen, inuti strömknappen på Galaxy Z Fold 4, finns en fingeravtrycksläsare.

Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max: Prestanda

Låt oss fortsätta vår jämförelse av Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max med prestandaelement. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, den senaste SoC för Android-telefoner med enastående funktioner och prestanda, är tillgänglig på Galaxy Z Fold 4. Den erbjuder 3,2 GHz hastighet och exceptionell energieffektivitet, speciellt för AI-tillämpningar.

Apples iPhone har Apple A15 Bionic, en hexakärnig processor som dominerar mobilmarknaden och toppar jämförelselistan. Det säger sig självt att båda dessa telefoner är förstklassiga.

Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max

Samsungs Z Fold 4:s One UI byggdes med multitasking i åtanke. Med hjälp av en permanent applikationsdocka kan du snabbt växla mellan program eller börja arbeta med delad skärm. Det inkluderar DeX-läge som förvandlar en bildskärm, TV eller gammal bärbar dator till en stationär arbetsstation som kör Android. Dessutom stöder den den utmärkta S Pen-pennan.

Även om Apples iOS 15 är utmärkt och pålitlig, ger den inte iPhone mycket frihet. Förutom Picture-in-Picture för videospelare som stöds, sticker inte multitasking-spelaren ut mycket. Det är dock ett kraftfullt operativsystem som har visat sig vara pålitligt och applikationsvänligt.

Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max: Kamera

En kameramodul jämförbar med Galaxy S22 och S22+ har lagts till Samsungs Z Fold 4. Det finns en 10 MP kamera med 3x teleobjektiv, en 12 MP ultravid kamera och en 50 MP huvudvidvinkelkamera. Med Space Zoom-funktionen, som vi är bekanta med från Samsungs populära Galaxy S-serie, kan du zooma upp till 30 gånger. iPhone 13 Pro Max, å andra sidan, har tre kameror med 12 MP-sensorer och dess teleobjektiv erbjuder också 3x optisk zoom. Den mest digitala zoomen en iPhone kan uppnå är 15x, och den ger inte en särskilt bra bild.

Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max

Trots att de har lite olika konfigurationer erbjuder båda telefonerna stereohögtalare. Galaxy Z Fold 4:s högtalare placerade på de övre och nedre ramarna ger balanserat ljud (vänster och höger när telefonen är i liggande riktning). Balansen är lite utanför, på grund av de ovanliga fysiska dimensionerna och högtalarorienteringsegenskaperna hos iPhone, som använder en underenhet och strömförsedda hörlurar.

Som sagt, högtalarna på iPhone ger utmärkt ljud, och med tanke på hur imponerande Z Fold 4:s föregångare var, kan vi förvänta oss samma ljud från Z Fold 4.

När det kommer till beröring är Apples Taptic Engine den enda i sin klass, medan Samsungs vibrationsmotorer har presterat utmärkt under de senaste åren.

Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max

Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max: Batteri

Batteriet på 4400mAh i Galaxy Z Fold 4 är i samma storlek som föregångaren. Enhetens batteri kan räcka en hel dag, men om du använder den stora interna displayen väldigt ofta är batteriet inte särskilt kraftfullt. Vänta på att batteritesterna kommer snart.

Å andra sidan har iPhone 13 Pro Max en utmärkt batteritid tack vare sitt 4352 mAh batteri och iOS-optimeringar. Du behöver inte ladda den här telefonen varje natt eftersom den kan hålla i två dagar.

Snabbladdning stöds av båda enheterna; Z Fold 4 accepterar 25 W, medan iPhone 13 Pro Max accepterar 27 W. Dessutom har båda Qi-kompatibel trådlös laddning.

Galaxy Z Fold 4 tar saker ett steg längre genom att erbjuda Power Share, även känd som omvänd strömladdning, så att du kan ladda din Galaxy Watch, hörlursfodral eller annan enhet samtidigt som du delar en del av laddningen med en annan enhet.

Jämförelse: Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max

Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max: Slutsats

Båda telefonerna exemplifierar två mycket olika typer av teknik. Galaxy Z Fold 4 förvandlas till en enhet som ser ut som en halvsurfplatta och kan visa många appar samtidigt som den stöder en fantastisk penna. iPhone 13 Pro Max har blivit en standard i affärsvärlden.

Om du vill omfamna den digitala nomadlivsstilen och tror att du bara kan vara produktiv med en hopfällbar telefon, finns det för närvarande ingen annan enhet som kan ge dig denna upplevelse. Naturligtvis är Samsung mycket dyrare.

Om allt du vill ha är en stensäker telefon som kommer att stödjas i många år framöver och synkroniseras sömlöst med din Mac, är iPhone den bästa. Det är slutet på vår jämförelse mellan Galaxy Z Fold 4 och iPhone 13 Pro Max. Dessutom Jämför Samsung Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 Du kan också kolla in vår artikel!

Relaterade artiklar

Back to top button