Jämförelse av nätaggregat Be Quiet! Dark force kontra proffsen –

För den här jämförelsen kommer vi att använda två avancerade PSU:er från samma tillverkare så att den grundläggande skillnaden mellan de två modellerna är att den ena är digital och den andra inte. Därför kommer vi i båda fallen att välja de “12” modeller som är de senaste tillgängliga på marknaden när detta skrivs, så att jämförelsen blir så likvärdig som möjligt.

hålla sig lugn! Dark Power vs Dark Power Pro funktioner

Låt oss börja med specifikationerna för båda källorna för att se en direkt jämförelse:

hålla sig lugn! Dark Force Pro 12 hålla sig lugn! Dark Force 12
Befogenheter 1200 W och 1500 W 750W, 850W, 1000W
Certifiering 80 plus titan 80 plus titan
ATX version 2,51 2,52
EPS-version 2,92 2,92
Beskyddare OCP, OVP, UVP, SCP, OTP, OPP OCP, OVP, UVP, SCP, OTP, OPP
Modulär eller semi-modulär 100% modulärt 100% modulärt
Typer av kablar med ärmar Normal start
Självreglerande fläkt Ja, håll käften! Silent Wings 3 135mm anpassad Ja, håll käften! Silent Wings 3 135mm anpassad
Ljud dB (A) vid 20 % belastning 12,1
dB (A) vid 50 % belastning 12,4
dB (A) vid 100 % belastning 31,5
dB (A) vid 20 % belastning 9
dB (A) vid 50 % belastning 9,7
dB (A) vid 100 % belastning 25,8
Skenor 12V 6 (kan fungera i enkelskensläge) 4 (kan fungera i enkelskensläge)
Förstärkare på skenor + 12V1 (A) 40
+ 12V2 (A) 40
+ 12V3 (A) 40
+ 12V4 (A) 40
+ 12V5 (A) 45
+ 12V6 (A) 45
+ 12V1 (A) 32
+ 12V2 (A) 32
+ 12V3 (A) 40
+ 12V4 (A) 40
Mått (redigera) 200 x 150 x 86 175 x 150 x 86 mm
Vikt 2,41 kg 1,97 kg
SATA-kontakter sexton tretton
PCIe-platser 10 åtta
Molex åtta 5
EPS-kontakt två ett
Stöd för CrossFire eller SLI Ja Ja
Garanti 10 år 10 år

Som du kan se står vi framför två mycket lika källor, den största skillnaden är att Pro-modellen erbjuds med mer kraft än den vanliga modellen och därför har högre strömstyrka på skenorna och fler kontakter men utanför, därför parametrarna är nästan identiska.

Ja, det är sant att Dark Power Pro-versionen är den version som den tyska tillverkaren ville marknadsföra som en Premium och därför innehåller den delar som flätade kablar som vi inte ser i den vanliga versionen, men vi måste också acceptera. det är en ganska betydande prisskillnad mellan de två, eftersom 1500W Pro-modellen överstiger 400 euro, medan den vanliga 1000W-modellen kan köpas för mindre än 300.

För att inte nämna, båda PSU-modellerna är väldigt lika, med sin 80 Plus Titanium effektivitetscertifiering, det högsta betyget för en PC, helt modulära kablar, en mycket tyst fläkt som håller PSU varm och en mycket liknande design. , med ett stort galler som täcker hela fläktområdet och en konstruktion av högkvalitativ borstad aluminium.

Så vad är skillnaden? Som vi nämnde i början, förutom Premium-aspekterna av Dark Power Pro-versionen, har vi det faktum att de är digitala, medan den vanliga versionen är analog. Så är det värt att betala skillnaden i pris?

Varför välja Digital Font?

I allmänhet styr och reglerar analoga kretsar alla funktioner och värden för strömförsörjningen i tillräcklig utsträckning, men digital styrning ger oss mycket anpassning i styrning och övervakning. Låt oss naturligtvis inte blanda ihop konceptet att källan är digitalt styrd med det faktum att den har en display eller övervakningssystem via USB, eftersom det i vissa fall inte är något annat än analoga källor med en LED-display eller som låter dig styra dess parametrar från att använda mjukvaruverktyg, och tillverkaren säljer dem som digitala källor, även om de i verkligheten bara har övervakning, men så är inte fallet.

Dark Power Pro genom att vara tyst! det är en helt digital strömförsörjning, vilket innebär även dess reglering. Analoga nätaggregat som Dark Power 12 använder analoga kretsar för att övervaka och reglera utspänningarna som de matar till PC:n på DC-sidan och PFC (Power Factor Correction) på den digitala källan. Detta arbete utförs av en mikrokontroller. , ett kontrollelement som styr PFC, fläktkontroll, LLC-SR-12V-kretsreglering och skyddskretsutlösningspunkter.

Således tillåter digital styrning mycket mer exakt kontroll av alla parametrar, såväl som mycket snabbare svar på problem som orsakar skyddskretsar, förutom att mäta källvärdena med mycket högre noggrannhet. Som om det inte vore nog, ju snabbare du kan ställa in MOSFET:erna i LLC- och SR-kretsarna i strömförsörjningen, desto kortare blir stilleståndstiden och därför desto bättre effektivitet.

Diagram de fuente con PFC

Du vet redan att högre effektivitet innebär en operation där källan använder mindre energi, omvandlar den till värme, och därför hjälper till att sänka din energiräkning, samtidigt som den värms upp mindre, så den går tystare och ger en längre livslängd. så givetvis alla fördelar.

Så vilket av dessa två alternativ är mer användbart?

var tyst dark force 12

Det råder ingen tvekan om att vi har att göra med två mycket avancerade PSU:er, den enda betydande skillnaden är att Dark Power-proffsen är helt digitala, men om vi lägger till “Premium”-faktorerna till det så kan du vara säker! Eftersom kablarna lades på med flätor fick vi en ganska betydande prisskillnad.

Var därför tyst! Dark Power 12 är det rekommenderade nätaggregatet för användare som vill vara säkra på att de har ett av de bästa nätaggregaten på marknaden med utmärkt kvalitet, effektivitet, kraft och 10 års garanti. Dock är Dark Power Pro 12-modellen redan designad för de flesta gourmeter som inte har något emot att spendera lite mer pengar för att få det bästa av det bästa, med ännu mer prestanda (trots att båda är 80 Plus Titanium-certifierade.) Premium-kategorierna som i slutändan betydelse.

Uppenbarligen är digital styrning i strömförsörjningen en ganska intressant tillgång för oss, men idag anser vi det inte vara viktigt, åtminstone när vi jämför det med en källa av storleken Dark Power 12. Därför, om du letar efter en källa av utmärkt kvalitet, vi Vi rekommenderar starkt att du väljer denna vanliga modell, men om du letar efter det bästa av det bästa och digitalt styrda kommer du inte ångra att du spenderade mer pengar på Pro-modellen.