Jämförelse av mini-datorer och bärbara datorer för att arbeta på distans hemifrån –

Både mini-datorer och bärbara datorer har företräde framför konventionella konsument en stationär PC, eftersom dessa datorer förbrukar betydligt mindre och därför avsevärt sparar på energiräkningen när beräkningen görs över tid, och dessutom i allmänhet billigare alternativ när vi pratar om en initial investering än att behöva köpa en komplett PC.

Fördelar med att använda en mini-dator för fjärrarbete

Mini-datorer kommer i en mycket liten formfaktor, vilket innebär att de tar väldigt lite utrymme, vilket är en stor fördel för många användare som inte har plats eller som inte vill att en komplett dator ska ta plats på skrivbordet. Förutom att de är väldigt små och tar liten plats är dessa enheter också vanligtvis ganska tysta, eftersom de eftersom de har låga strömförbrukningskomponenter inte blir särskilt varma och därför inte kräver avancerade kylsystem.

Vanligtvis är mini-datorer utrustade med hårdvara för bärbara datorer, men eftersom de har mer utrymme för att inrymma hårdvarukomponenterna tillåter de lite större kylsystem, och faktiskt i många fall tillåter detta utrymme 2, till och med ytterligare 5 tum, vilket kan även vara en fördel för den som gillar tystnad och den som behöver mer lagringskapacitet på sin utrustning.

Naturligtvis är en mini PC fortfarande en liten PC, så för att fjärrstyra den måste du installera den på en fast plats med en bildskärm eller bildskärmar, tangentbord, mus, etc. Jämfört med en vanlig stationär PC är alltså fördelarna som det ger dig, ligger i lägre förbrukning, generellt lägre ljudnivåer, som tar mindre plats och generellt är billigare, varken mer eller mindre.

Fördelar med bärbara datorer

Portátil Parque

Fördelen med låg förbrukning är vad bärbara datorer har, även om det är sant att när vi pratar om bärbara datorer med lite mer avancerad hårdvara så kan deras förbrukning vara mycket högre än för mini-datorer, så de är också oftast dyrare hårdvara, vilket värms upp mer och låter mer.

I utbyte är den stora fördelen med bärbara datorer utan tvekan rörelsefriheten de ger dig, eftersom de kan arbeta oberoende, vilket innebär att du inte behöver ha en fast position för att arbeta med dem på distans, utan snarare kan du ta i livet rum, kök eller till och med en park om du ansluter till internet med din smartphone, vilket är väldigt vanligt idag. Därför är den största fördelen med bärbara datorer portabilitet på bekostnad av dyrare och mer konsumerande enheter.

Naturligtvis, som regel, och om du inte har en extern bildskärm, mus och tangentbord, är det mycket mer obekvämt att arbeta med en bärbar dator än med en PC, till en början med dess mindre tangentbord och skärm, och även för att pekplattan har en lägre känslighet än en mus. … Det betyder att du kan placera den på en fast plats på ditt skrivbord för att kunna arbeta med den, men då förlorar den sitt värde i jämförelse med en mini-PC, eller hur?

Vilket alternativ är bäst för att arbeta på distans?

Teletrabajo-portada

Det råder ingen tvekan om att när du behöver sitta vid en dator i åtta timmar för att arbeta på distans, kommer en mini-dator att vara det bästa alternativet (över en bärbar dator) på grund av den mångsidighet och komfort som en större bildskärm och kringutrustning ger dig. Men om du är någon som behöver kunna arbeta var som helst eller bara behöver ansluta till jobbet då och då, kan en bärbar dator vara det bästa alternativet för dig.

Det är tydligt att användarnas behov förändras, och för oss skulle det bästa alternativet vara medelvägen, även om det är sant att detta innebär en stor investering av pengar: det ideala är att ha en fast position med en dockningsstation för bärbar dator. så när du behöver arbeta hemifrån kan du bara koppla in din bärbara dator och arbeta med din bildskärm, mus och tangentbord, och när du behöver flytta ditt arbete någon annanstans kan du alltid koppla ur din bärbara dator från dockningsstationen och använda den självständigt.

När det gäller prestanda så beror det mycket på vad du vill spendera, för självklart har du alternativ med både mycket låg förbrukning och låg prestanda, samt alternativ på mycket hög nivå och prestanda som är praktiskt taget ingenting.avundsjuk på skrivbordet st. både när det gäller mini-datorer och bärbara datorer, men som allt annat, om du vill ha en högre avkastning måste investeringen vara högre (de är dyrare), de kommer att generera mer värme och producera mindre buller och även förbruka mer energi, Så återigen står vi inför en situation där valet av en mini PC eller bärbar dator kanske inte är det mest lämpliga när allt du behöver är en stationär PC.

Kort sagt, båda är bra alternativ för att arbeta på distans, men det är upp till dig hur mycket du vill spendera och om du vill ha mer komfort en mini-dator ger dig, eller desto mer mångsidighet och portabilitet kan du bara uppnå med en bärbar dator.

Relaterade artiklar

Back to top button