jag säger bara “Ok google” i beställningar för Android-assistent –

Google fortsätter att göra förändringar som försöker förbättra Android-terminalerna, vilket gör dem gradvis smartare och mer funktionella, men en av de nya produkterna som vi inte kände till på Google I/O, som genomfördes för några veckor sedan och som överraskade med dess kapacitet, visas nu på scenen. Alla känner till frasen “OK Google” att vi var tvungna att säga “ja” eller “ja” innan varje beställning till assistenten försvinner.

Som XDA-devs fick reda på, efter den senaste uppdateringen av Google-appen, fanns det tecken i den interna koden på att guiden kommer att bli mycket smartare och tillåta automatiskt upptäcka beställningar utan att behöva åtfölja denna verbala kod, som larmar och drar till sig assistentens uppmärksamhet. Denna nyhet, till skillnad från vad vi ser i andra fall, kommer snart att dyka upp i alla Android-smarttelefoner, eftersom det ännu inte är möjligt att få det att fungera.

Mobiltelefonen lyssnar på oss utan att säga “Ok Google”

Öppningen kallas snabba fraser att vi förstår av det vi ser i koden som kommer att tillåta smartphones att reagera eller göra ändringar i systemet utan att säga något annat än den fras som den var programmerad för. Hittills finns det bara tre sådana aktier, men låt oss titta på deras potential:

  • Hoppa över “Ok Google” om du använder snabbfraser som “% 1 $ s” eller “% 2 $ s” för ditt larm.
  • Hoppa över “Ok Google” om du använder snabbfraser som “% 1 $ s” eller “% 2 $ s” för inkommande samtal.
  • Hoppa över “Ok Google” om du använder snabbfraser som “% 1 $ s” för att skapa timern.

Detta gör att vi kan drömma om att vi kan skapa ett larm genom att helt enkelt säga till vår mobiltelefon att “ställa in alarmet på 8 på morgonen”, förutom att “svara samtalet” eller “ställa in en 5-minuters timer.” Och allt detta utan att behöva följa med “Ok Google” vi är vana vid. Avsikten verkar vara fokuserad på att lägga till snabbare fraser som vi kan använda dag ut och dag in, även om vi också har råd att lägga till nya fraser som vi använder regelbundet.

Detta kommer att kontrollera alla de som fruktar att mobiltelefonen kommer att lyssna på oss, även om sanningen är att eftersom den fungerade med “Ok Google”, från och med nu kommer den att lyssna och uppmärksamma endast när den upptäcker sådana nyckelord som alarm , ringklocka eller timer. Vi måste vänja oss vid ett nytt sätt att använda en mobiltelefon med vår röst, även om “Ok Google” också kommer att förbli aktivt. Startdatumet för det här alternativet anges inte, men om det finns i Google-koden kan det saknas mindre än vi tror.

Källa> XDA-utvecklare

Relaterade artiklar

Back to top button