Jag har tur – hur man lägger till chrome adressvariabel –

Varför denna funktion kan vara användbar för många användare. Så de är intresserade av att lägga till funktionen “Jag har tur” inbyggd i Chromes adressfält. På så sätt kan vi utföra vilken sökning som helst och alltid visa den första sidan i Googles söksektion.

Vad är Googles “I’m Lucky”-funktion

“Jag har tur” är en funktion som slår på Googles sökmotor och visas på dess hemsida under sökfältet och bredvid knappen “Sök på Google”. Dess uppdrag är mycket enkelt, och det är att gå till det första sökresultatet för det angivna nyckelordet. Detta kan vara användbart om vi anger ett nyckelord som leder oss direkt till den förväntade sökningen. Om vi ​​till exempel anger itigic i sökrutan och klickar på “Jag har tur”, tar det oss direkt till vår webbplats, så vi behöver inte skriva in hela webbadressen i vår webbläsare eller hindra Google från att visa oss andra sidor. Allt görs med ett enkelt klick.

Google voy a tener suerte

Om vi ​​trycker på knappen “Jag har tur” utan att skriva något i sökfältet, i det här fallet tar knappen oss till sidan med “klottrar”. Doodles är en förlängning av hans webbplats, där han berättar om ändringarna av Googles logotyp för att fira högtiderna, årsdagarna och livet för kända artister och pionjärer inom vetenskapen. Den baseras vanligtvis på dagen vi är inne på och visar oss även information från tidigare dagar.

google doodles

I’m Lucky och Google Search: Differences

Som vi sa är knappen “Jag har tur” precis under sökfältet och till höger om knappen “Sök på Google” om vi går direkt till Googles webbplats. Dessa två knappar representerar helt olika sökalternativ.

Medan knappen “Jag har tur” tar oss direkt till det första resultatet av vårt sökord, låter knappen “Google Sök” oss utföra traditionella sökningar. Det vill säga en sökning med alla tillhörande resultat, sidor, titlar, metabeskrivningar osv.

Så det första alternativet går rakt på sak, navigerar till önskad sida och hoppar över det mellanliggande steget. Under tiden, med det andra alternativet, får vi fler av våra sökresultat som kan intressera oss.

Lägg till “Jag har tur” i Chrome

Om vi ​​vill lägga till funktionen “Jag har tur” i sökfältet i Chrome så att vi alltid har tillgång till det första valet av sökresultat, kan vi enkelt göra det genom att följa dessa steg.

Öppna först Google Chrome och klicka på menyikonen med tre punkter som vi hittar i det övre högra hörnet. Detta öppnar en rullgardinsmeny där vi väljer avsnittet “Konfiguration”.

Google Chrome-konfiguration

Därefter öppnas en ny sida, där vi kommer att se allt innehåll i menyn “Inställningar”. Klicka nu på knappen “Sök” i den vänstra kolumnen. På höger sida kommer vi att se avsnittet “Standardsökmotorer”, där vi måste klicka på knappen “Lägg till”.

Añadir buscadores predterminados

Senare visas ett nytt fönster med titeln Lägg till sökmotor. Här måste vi skriva namnet på sökmotorn (I’m Feeling Lucky) och nyckelordet för att starta den (till exempel vts, även om vi kan specificera vad vi vill ha). Äntligen, in URL-sektion med % s istället för begäran , infogar vi följande text och klickar på Lägg till:

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=%s

Anadir botón de búsqueda

När det är gjort lägger vi till sökmotorn “Jag har tur” till standardsökmotorerna. Från och med nu, för att komma åt det, behöver du bara skriva nyckelordet som vi tilldelade det (vts) i adressfältet och trycka på mellanslagstangenten.

Escribir vts barra direcciones

Som ett resultat kommer meddelandet “Jag har tur” att visas i adressfältet baserat på sökmotorn vi skapade tidigare. Nu behöver vi bara ange vår fråga och trycka på “Enter” för att gå direkt till den första rankade webbplatsen som Google valt för vår fråga.

Voy a tener suerte Softzone

Tillägg som ett alternativ till frasen “Jag har tur”

Om inkluderingen av knappen “Jag har tur” i Googles sökfält inte övertygar oss, kan vi alternativt installera några Chrome-tillägg som kommer att göra samma jobb.

Jag har tur – Hoppa över sökning

Detta Chrome-tillägg har samma funktion som “I’m Lucky From Google.” När det är installerat, skriv bara “go” i adressfältet och tryck på mellanslagstangenten, detta aktiverar det och vi behöver bara skriva den begäran vi vill utföra. Så fort vi trycker på “Enter” kommer det mest relevanta resultatet att dyka upp direkt. Vi kan också högerklicka för att hitta den markerade texten med “Jag har tur”. Istället för att omdirigera oss till en sökresultatsida kommer det att leda oss till bästa möjliga resultat. Den har djup integration med Google-sökning för att ge oss bästa möjliga resultat. Det bör noteras att detta tillägg inte samlar in eller lagrar våra sökfrågor, eftersom de alla går direkt via Googles sökmotor.

Jag är lycklig!

Med ett namn som är väldigt likt det tidigare, hittar vi ett annat tillägg som gör att vi kan få funktionen “I’m Lucky” i Chrome. Vi kan använda funktionen “Jag har tur” direkt från multifunktionsblocket. För att göra detta behöver du bara sätta ett snedstreck och trycka på “Tab” -tangenten. Sedan skriver vi sökningen som behöver utföras och trycker på “Enter”. Sidan som motsvarar det första Google-sökresultatet visas. Alternativt kan vi välja texten på sidan vi vill söka på, högerklicka och välja “Jag har tur” för att komma åt sidan vi vill ha.

Relaterade artiklar

Back to top button