iPhone utan portar eller USB Type-C? –

Och logiskt nog kommer en hel del okända att avslöjas i framtiden för det kaliforniska företaget, för även om introduktionen av den enkla laddaren är exklusiv för Europa, kan det orsaka en kaskadeffekt som kommer att förändra den på alla marknader.

USB Typ C, det enklaste steget för Apple

I grund och botten, om Apple vill fortsätta sälja sin iPhone i Europa, måste de integrera en USB Type C-kontakt i dem. Tillverkarna kommer nu att ha två år på sig att anpassa sina enheter till denna nya standard, och det är den här tiden då märket bör kunna anpassa denna nya standard. Men gör inga misstag, detta är inget nytt eftersom fler och fler Apple-enheter har USB typ C kontakt.

Faktum är att det finns flera iPads som redan har denna typ av anslutning. Så det skulle inte vara så svårt för märket att använda det på sina telefoner, även om det logiskt sett skulle innebära att det skulle behöva vända på handen. Därför detta mest troligt alternativ eftersom Apple till och med hade råd att sälja den i Europa med den nya kontakten och behålla den på samma sätt som med Lightning-kontakten i resten av världen.

Iphone utan portar? Minst trolig

Detta är ytterligare en av möjligheterna som har övervägts de senaste månaderna efter att EU beslutat att anta USB Type C som enda laddare i hela medlemsländerna. Den portlösa iPhonen kan vara ett bra alternativ för att undvika Type-C-valet samtidigt som den stödjer vissa innovationer och differentierar dig på marknaden.

batteri iphone android

Men det skulle innebära att Apple behövde förbättra några av funktionerna i sina telefoner avsevärt. En iPhone utan portar laddas i princip trådlöst så de måste bli kreativa för att förbättra det eftersom en fysisk hamn inte kommer att behövas. Problemet är att iPhones inte har konkurrenskraftig trådlös snabbladdning idag. Den har en effekt på 15W, även om det blir fler och fler av dem. Android-telefoner med 50W eller 65W belastning utan kablar. Så på kort sikt verkar det inte vara det bästa alternativet för en iPhone att välja en modell utan portar. Och förresten, vi skulle vilja se en av dessa iPhones utan portar, när telefonen inte slår på eller laddas, vilka alternativ har vi för att återställa den.

Så vad händer om två år?

Logiskt sett har vi ingen kristallkula, men om vi till exempel håller oss till visshet om att det redan finns flera Apple-enheter med USB Type C-kontakt, troligen kommer märket att anta det i sina modeller från 2023 i Europa.

iphone 13 pro azul

Nu kan vi inte utesluta att kanske några av hans avancerade telefoner, mestadels Pro, kan flirta med denna no-port-telefonidé. Men med tanke på den långsamma takt som Apple har förnyat med på sistone, bör Cupertino-bor förväntas räcka ut sina händer för att vrida och böja Type C-kontakten, nu blir frågan om den bara kommer att utökas till Europa eller alla regioner.

Relaterade artiklar

Back to top button