IPhone-kabelpatent som löser bräcklighetsproblem –

En ny typ av kabel är patenterad

Företag av Apples kaliber lämnar in dussintals patent i veckan för att hålla dem banbrytande och inte komma före dem. De flesta av dem stannar dock i lådan eftersom de är för tekniska eller relaterade till produkter utan en tydlig framtidsvision. Men under de senaste timmarna har vi lärt oss om en sak som, hur enkelt det än låter, kommer att vara av avgörande betydelse för många användare. Detta gäller iPhones Lightning-kabel, även om det inte uttryckligen nämns i det registrerade dokumentet.

Ett dokument som Privera en gång såg AppleInsider en ny kabelstil som de döpte till “Variabel styvhet kabel” i detalj. Dokumentet visar hur ofta det upptäcks att på grund av att kabeln böjs nära hylsan, tenderar den att slitas ut. För att lösa detta problem föreslår de en typ av kabel som kan ge en styv spänning i denna ände, förhindra skador i den delen och därigenom säkerställa större kabelhållbarhet.

”Det styva materialet skapar en lokal ökning av kabelns böjhållfasthet, och avlastar därigenom ledningsanslutningarna. […] Förutom att göra kabeln styvare gör dragavlastningen även kabeln tjockare i ändarna. I vissa fall kan den extra tjockleken vara oönskad. “

Inte för att det här är årets innovation, men det råder ingen tvekan om att den kommer att tas emot mycket väl om den genomförs. Patent ger vanligtvis upphov till möjliga framtida produktinnovationer som inte alltid hamnar antingen på grund av designens komplexitet eller för att de kasseras av andra kommersiella eller tekniska skäl. Och de som kommer gör det inte alltid på kort sikt. Det hade dock varit klokt att se en ny kabel redan i iPhone 13, eftersom det ryktades att vi äntligen inte ens såg den flätade kabeln för iPhone 12.

Apple erbjuder redan gratis ändringar

Om din laddningskabeln eller hörlurarna är skadade och inte visat sig vara orsakade av felaktig användning, bör du veta att Apple kan ersätta dem utan att betala absolut ingenting. För några år sedan gick informationen viral som sa att denna garanti gäller livet ut, men det är den faktiskt inte, eftersom du fortfarande behöver ha garanti på produkten i fråga. För kablar och hörlurar som följer med iPhone börjar det räknas exakt samtidigt som telefonen, eftersom de alla betraktas som en enda produkt i samma paket. Därför, om du är i den positionen, rekommenderar vi att du går till Apple Store för att begära en ändring.

Relaterade artiklar

Back to top button