IPhone-försäljningen slog rekord under det senaste kvartalet –

Det sista kvartalet av 2020 har förändrats totalt mobiltelefonmarknaden … Fortfarande plågad av en pandemi som påverkar försäljningen finns det en tillverkare som har lyckats slå rekordmånga telefonförsändelser.

Under sista kvartalet 2020 Apple försäljning steg 22, vilket gör den till världens största säljare. Detta är inte förvånande, eftersom årets sista månader alltid är avgörande för Cupertino, när och när de lanserar sina nya telefoner. För 2020 hjälpte fler modeller och ett nytt utseende för iPhone 12-serien, de första enheterna som var kompatibla med Apples 5G-nätverk, att öka företagets försäljning, särskilt i Kina.

Enligt uppgifterna IDC data skickades totalt 90,1 miljoner telefoner, ett rekord för Cupertino i vilket kvartal som helst, vilket ger sin globala marknadsandel till 23,4 procent. Jämfört med samma kvartal 2019 talar vi om nästan 20 miljoner fler enheter.

Hur är det med resten av märkena?

Samsung brukar ta förstaplatsen inom telefonförsäljning under året, förutom det fjärde kvartalet, och denna gång upprepar sig situationen. Det sydkoreanska företaget noterade en ökning med 6,2 % på årsbasis och placerade 73,9 miljoner enheter, vilket gav det en marknadsandel på 19,1 %.

Xiaomi Den tredje största säljaren i Kina, leveranserna ökade med 32%, vilket förde 43,3 miljoner enheter ut på marknaden. OPPO enligt IDC, klättrade till fjärde plats med en ökning på 10,7% å/å

På andra sidan vågen står Huawei.

Dåliga nyheter för Huawei

Huawei Föga överraskande drabbades försäljningen hårdast bland tillverkarna. Om Appse når ett rekordstort antal sålda enheter kommer Huawei att slå ett negativt rekord för minskade leveranser. Under året tappade varumärket 42,4 procent och lyckades hysa 32,3 miljoner enheter, vilket skiljer sig mycket från de 56 miljoner telefoner som såldes under samma kvartal 2019.

Det var oundvikligt det USA:s sanktioner skulle innebära en kraftig nedgång i försäljningen för varumärket, som ryktas kunna sälja sina högkvalitativa linjer för att rädda dem “från att brinna”. Enligt IDC är Huawei nu rankad femma från tvåa bara två kvartal tidigare.

Tuffa tider för varumärket.

Relaterade artiklar

Back to top button