“iPhone 14 Pro” kan komma med ram eller hölje av titanlegering 2022

En ny analytikerrapport hävdar att Apple kommer att använda ett chassi av titanlegering eller inre ram i “Pro”-modellerna av “iPhone 14”.

I ett meddelande till investerare som investeringsföretaget JP Morgan Chases kontor i Kina har rapporterat till sina kunder att Apple avser att introducera en titanlegering till iPhone för första gången. Apple har redan använt titan i vissa Apple Watch-modeller, för det fysiska Apple-kortet och ibland för PowerBook.

Titans seghet uppnås dock bara när det används som en del av en titanlegering med andra metaller. Titan är också utsatt för fläckar från fingeravtryck, och dess finish kan vara oattraktiv. Apple är därför säker på att använda en legering, och det löser förmodligen dessa problem.

JP Morgan hävdar också att interiören i “iPhone 14”-serien kommer att se större förändringar än den för den kommande “iPhone 13”. Det tyder på att Apple förväntar sig att nästa år kommer att bli ännu en “supercykel”, med sina nya funktioner som driver mer än vanligt uppgraderingar precis som 5G gjorde för iPhone 12.

Rapporten backar också upp tidigare påståenden från analytikern Ming-Chi Kuo att det inte kommer att finnas en “iPhone 14 mini.” Istället kommer det att finnas två modeller med 6,1-tumsskärmar, och två med de större 6,7-tumsskärmarna.

JP Morgan har en utmärkt rapporteringsnoggrannhet om Apples finansiella situation. Det har dock mindre synlighet på Apples faktiska planer, och även om det kan rapportera vad som händer i försörjningskedjan, är tidpunkten för release i allmänhet avstängd.

Relaterade artiklar

Back to top button