iPhone 13 säljer bra, iPhone 14 kommer att bli den första utan ett hack, men för den hopfällbara iPhone får man vänta

Mindre än en vecka efter händelsen där Apple presenterade de nya iPhones, återvänder den välkände analytikern Ming-Chi Kuo för att berätta sin kommande utveckling förväntas för cupertino smartphones. Innan han påbörjade en av sina undersökningar, rapporterar Kuo det trenden för försäljningen av de nya iPhone 13 är bättre än iPhone 12 gjorde förra året, även om den är i linje med marknadens förväntningar.

I synnerhet skulle de mer kraftfulla och dyrare modellerna, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max, vara med bättre än sina respektive 2020-motsvarigheter. Detta skulle också förklara de längre väntetiderna för att få en av de två varianterna, medan för köp av iPhone 13 och iPhone 13 Mini är tiderna kortare. Apple skulle i praktiken ha blivit lite imponerad av deras framgångar och skulle behöva några veckor för att förbättra deras tillgänglighet. Enligt Kuo då situationen den stabiliseras inte förrän i mitten av november.

I mer allmänna termer, om försäljningen av iPhone förra året hade en bra + 5% från år till år, för 2021 förväntas till och med vara +16 %tack framför allt till 5G och effekterna av USA:s förbud mot Huawei.

Går vi vidare till framtiden, förutspår analytikern att för nästa iPhone 14 kommer det att vara första Apple-smarttelefonen som inte innehåller hack till förmån för ett hål i skärmen för den främre kameran. Denna nya design kunde dock bara landa på avancerade modeller, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Maxbåda lanserade med en prislapp på cirka 900 dollar, betydligt lägre än nuvarande $1 099. På den fotografiska fronten kommer de att vara utrustade med en 48 MP sensor och fyra-cells merge output-teknik som kan returnera 12 MP-bilder, men med fler detaljer och mindre brus.

Generellt Det kommer därför att finnas tre modeller som åtföljs av en ny iPhone SE med 5G-stöd. Fingeravtrycksläsaren integrerad i skärmen, å andra sidan, som ursprungligen förväntades för denna generation, skulle skjutas upp ytterligare till 2023 på grund av icke-positiva tester.

Apple kan dock fortsätta att fokusera allt på Face ID och leta efter en lösning för att placera de nödvändiga sensorerna under displayen.

Att se den första hopfällbara iPhonen då kommer det att krävas ännu mer tålamod: Kuo uppskattar det kommer inte fram förrän 2024, en prognos flyttade ett år före vad som hittills har deklarerats. Enligt hans prognoser kommer marknaden för hopfällbara enheter att vara högt utvecklad då, vilket leder till en nedgången av konceptet med smartphones, surfplattor och bärbara datorer som separata produkter. Om ett sådant försenat inträde av Apple i denna nisch kan resultera i lägre försäljning under en period, säger Kuo att han är övertygad om att Cupertino framgångsrikt kommer att dra nytta av kvaliteten på designen och förmågan att skapa ett ekosystem av enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button