“iPhone 13”-läckan hävdar att öronhögtalaren kommer att krympa skåran –

Apple skulle kunna minska storleken på skåran i “iPhone 13” genom att något flytta in hörsnäckan in i ramen, bilder av påstådda frontglaspaneler tydligen visar.

Skåran på toppen av iPhone är ett signaturelement, men också ett som många har klagat på tidigare. Rykten sedan introduktionen har hävdat att ett mindre hack kommer att användas i framtida modeller, ett påstående som återuppstod på tisdagen.

Bilder som tillhandahålls av reparationstjänsten iRepair och som tillhandahålls visar en trio av vad som verkar vara glaspaneler. Det påstås att panelerna är avsedda för användning i “iPhone 13” och kommer att ha samma storlekar på 5,4 tum, 6,1 tum och 6,7 tum som de nuvarande iPhone 12-modellerna.

Nyckeln till bilden är att skåran i toppen är mycket mindre än i tidigare versioner. För att åstadkomma detta flyttar glaset helt enkelt hörlursdelen upp från skåran och till den övre kanten.

Även om det är möjligt är bilden mycket tveksam av flera skäl. Till att börja med kommer bilden från en reparationsoutfit, ett företag som inte nödvändigtvis skulle ta emot komponenter till en outgiven smartphone över sex månader innan den släpptes.

Det är mer troligt att glaspanelerna är skärmskydd. Tillbehörstillverkare producerar prototyper av produkter inför Apples lanseringar för att se till att de har tillräckligt med lager vid tidpunkten för iPhones utgivning.

Sådana prototyper förlitar sig också vanligtvis på rykten snarare än data från försörjningskedjan eller från Apple direkt, på grund av den mycket hemlighetsfulla karaktären hos Apples tillverkningsprocesser.

Exakt samma rykte gjordes om iPhone 12, med en bildläcka i april 2020 som hävdade att TrueDepth-sensorn skulle krympa i storlek. Återigen flyttade hörluren uppåt in i ramen för att göra plats.

Källor i försörjningskedjan i januari 2021 hävdade att det skulle göras hackförändringar för “iPhone 13”, inklusive förskjutningen av hörluren till skärmens kant.

Relaterade artiklar

Back to top button