iPhone 12 “supercycle” satte iPhone försäljningsrekord 2021 –

Apples iPhone 12 åtnjuter hög efterfrågan och lika höga produktionsnivåer, och “iPhone 13” kan komma i oktober, tror analytiker från Wedbush.

Analytiker har hyllat iPhone 12:s popularitet, som driver försäljningen och tros försena Apple från dess typiska säsongsmässiga minskning av produktionsorder. I ett meddelande till investerare som ses av, hävdar Wedbush att dess kontroll av leveranskedjan i Asien avslöjar inga förändringar för att bygga order eller efterfrågan under de senaste tre veckorna.

För marskvartalet sägs byggorder för iPhones ligga kvar i intervallet 56 miljoner till 62 miljoner enheter. Byggnaderna för junikvartalet beräknas vara “i princip oförändrade” och förblir i mitten av 40 miljoner intervallet.

“Vi har inte sett en robust lansering uppåtgående trend som denna på ett antal år för Apple”, skriver analytikerna Daniel Ives och Strecker Backe. Analytikerna tror att den enda iPhone-banan som är jämförbar med iPhone 12 skulle vara 2014 års iPhone 6-lansering.

Den starka försäljningen har fått Wall Street att prognostisera 220 miljoner iPhone-enheter för hela året 2021, enligt Wedbushs analys. Wedbushs egen syn på saken är att Apple fortfarande skulle kunna sälja norr om 240 miljoner enheter, och möjligen till och med nå 250 miljoner.

Detta är en avhandling som Wedbush har erbjudit ett tag, och föreslår siffran på 250 miljoner i december.

I båda fallen skulle detta bli ett rekordår för Apple, som slog det tidigare helårsrekordet på 231 miljoner sålda enheter 2015.

Apple drar också nytta av ett högre genomsnittligt försäljningspris, med ASP:er som sägs vara “högre på en positiv mix” för iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

iPhone 13

När det gäller nästa iPhone-generation har kontroller av försörjningskedjan försett Wedbush med “mer detaljerade läsningar” för “iPhone 13.”

När det gäller timing, är lanseringen av “iPhone 13” sägs äga rum den “tredje veckan i september.” Men “fortsatta produktmodelljusteringar” kan driva en lansering i början av oktober.

Medan en iPhone-lansering i september är typisk, visar lanseringen av iPhone 12 2020 i oktober att det är helt rimligt för Apple att skjuta upp lanseringen av sitt huvudsakliga produktutbud om det behövs.

Apple sägs planera högre byggorder för “iPhone 13” på cirka 100 miljoner enheter, jämfört med initiala förutsägelser om 80 miljoner iPhone 12-enheter innan covid-19 började.

“Även om den här siffran tydligt kommer att flytta runt under de kommande månaderna, tror vi att detta talar för ett ökat förtroende hos Cook & Co. att denna 5G-drivna produktcykel kommer att sträcka sig långt in i 2022”, står det i anteckningen. En “konsument som återupptas efter vaccination” kan också vara fördelaktigt för försäljningen.

Wedbush har också ökat förtroendet för att “iPhone 13” skulle kunna erbjuda mer kapacitet än iPhone 12, med ett 1TB-alternativ tillgängligt i high-end. Detta återspeglar tidigare rapporter från Wedbush som gör prognosen, såväl som rykten från slutet av 2020 om den ökade kapaciteten.

LiDAR, en funktion som är begränsad till Pro-sortimentet, kommer också tydligen att utökas för att täcka hela iPhone-sortimentet.

Wedbush behåller sitt “Outperform”-betyg för Apple, liksom sitt prismål på 175 $.

Relaterade artiklar

Back to top button