IPhone 12-problem: Stoppar pacemaker –

Vi vet att våra smartphones avger små elektromagnetiska vågor. Personer som av hälsoskäl måste bära pacemaker eller andra känsliga föremål bör dock vara extra försiktiga. Apple uppger detta på sin supportwebbplats, men minimerar risken. Däremot nyheter om pacemakers som stannar i närheten av iPhone 12 eller tillbehör som Magsafe.

Apple gör det klart på sin egen hemsida och säger att iPhone 12 innehåller magneter, komponenter och radioapparater som genererar elektromagnetiska fält. Dessa magneter och elektromagnetiska fält kan störa medicinsk utrustning som pacemakers eller defibrillatorer. Kom ihåg att MagSafe Wireless Charger även innehåller fodrade magneter som är fästa på iPhone 12 och låter dig ladda den utan kablar vid högre hastigheter upp till 15W.

Pacemaker svarar på iPhone 12

Cupertino går också in i detalj att medan alla iPhone 12-modeller har fler magneter än tidigare iPhones, de borde inte utgöra större risk magnetisk intervention i medicinsk utrustning än tidigare iPhones. I alla fall, vad är informationen i Heart Rate Journal varnar för motsatsen enligt dess senaste publikation. Enligt tidningen bekräftar deras forskning att Medtronics pacemaker stannar när en terminal i iPhone 12-serien eller något av de nya magnettillbehören finns i närheten.

Denna information kan få företag som utvecklar dessa typer av produkter att revidera och genomföra ytterligare tester för att verifiera känslighet för iPhone 12 och tillbehör som Magsafe. Medical Xpress uppger att detta arbete anförtros de företag som utvecklar denna medicintekniska produkt, vilket eliminerar störningar och alla variabla miljökällor som 40 kHz bärvågor. I sådana fall rekommenderar experter att hålla iPhone och magnetiska tillbehör på ett säkert avstånd på minst 15 cm eller 30 cm vid trådlös laddning.

Apple varnar för detta

Denna nyhet materialiserar Apples varning, även om den är det verkar långt ifrån ett allvarligt problem , oavsett känslighet med någon specifik utrustning. Apple noterar själv att det finns många typer av medicinsk utrustning, och att tillverkare ofta erbjuder riktlinjer för säker användning av dessa enheter nära trådlösa eller magnetiska enheter för att undvika potentiella störningar. Det rekommenderas också att du slutar använda iPhone om du misstänker att den stör din medicinska utrustning.

Källa> PhoneArena

Relaterade artiklar

Back to top button