IPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra –

Specifikationer iPhone 12 Pro Max och Galaxy S21 Ultra

Bortsett från smakerna och åsikterna hos var och en av dem, finns det vissa punkter som är oacceptabla för både dessa telefoner och andra, och dessa är deras tekniska egenskaper. Här är en tabell med höjdpunkterna för varje:

funktioner iPhone 12 Pro Max Samsung Galaxy S21 Ultra
Basoperativsystem IOS 14-system One UI 3.1 (baserat på Android 11)
Färger -Grafit
-Silver
-Guld
-Stillahavsblå
– Fantomsvart
– Fantomsilver
-Phantom Titan
– Fantomflotta
-Phantom Brown
Mått (redigera) -Hög: 16,08cm
-Bredd: 7,81 cm.
– Tjocklek: 0,74 cm
-Höjd: 16,51 cm.
-Bredd: 7,56 cm.
-Tjocklek: 0,89 cm
Vikt 226 gram 229 gram
skärm 6,7-tums Super Retina XDR (OLED) 6,8-tums dynamisk AMOLED 2X
tillstånd 2 778 x 1 284 vid 458 ppi och upp till 1 200 nits maximal ljusstyrka 3 200 x 1 440 vid 515 ppi och upp till 1 500 nits maximal ljusstyrka
CPU A14 Bionic Samsung Exynos 2100
Bandbredd -128 GB
-256 GB
-512 GB
-128 GB
-256 GB
-512 GB
Bagge 6 GB * -12 GB
-16 GB
Trummor 3 687 mAh * 5 000 mAh
Fram kamera 12 Mpx med f/2.2 bländare 40 Mpx med f/2.2 bländare
Backkamera -Vidvinkel: 12 Mpx och f / 1,6 bländare
-Ultravidvinkel: 12 Mpx och f / 2,4 bländare
Teleobjektiv: 12 Mpx och f / 2,2 bländare
-Vidvinkel: 108 Mpx och f/1,8 bländare
-Ultravidvinkel: 12 Mpx och f/2,2 bländare
– 3x teleobjektiv: 10 Mpx och f / 2,4 bländare
10x teleobjektiv: 10 Mpx och f / 4,9 bländare
Kontakter fulminant USB-C
Biometriska system Face ID – Fingeravtrycksdetektor på skärmen
– Ansiktsupplåsning

Data relaterade till RAM och batteri iPhone 12 Pro Max är inte officiella för Apple, eftersom företaget aldrig tillhandahåller denna information på sina mobiltelefoner. De erhölls genom olika tester utförda av tredje part. I de följande avsnitten kommer vi att förklara anledningen till att båda terminalerna inte är riktigt jämförbara vid dessa punkter.

iOS och Android, evig debatt

Detta är en av de mest kontroversiella punkterna som vi förmodligen aldrig kommer att finna en allmän konsensus om. Självklart har vi på La Manzana Bordida en förkärlek för Ios, även om sanningen är att vi har testat olika Android-enheter under året och vi känner till Googles operativsystem. I slutändan beror valet av den ena eller den andra på den personliga smaken hos var och en av andra faktorer. Om du har ett stort ekosystem av Apple-produkter kommer iOS att ge dig de bästa synkfördelarna. Om du verkligen värdesätter aspekter som anpassning råder det ingen tvekan om att Android ligger steget före.

Båda systemen har trots allt utvecklats väldigt bra under åren, och även om vi för ett decennium sedan med säkerhet kunde säga att iOS var säkrare och hade bättre prestanda, är saker och ting mer jämlika idag. Naturligtvis måste det sägas att Galaxy inte har ren Android, utan med One UI-anpassningsskikt skapat av Samsung själv. Även om det är sant att det är mycket optimerat, kan det finnas en viss eftersläpning vid vissa punkter. Detta är inte permanent och bör inte vara en anledning till oro, men det bör beaktas.

relativt framtida uppdateringar, vi kan praktiskt taget ta för givet att iPhone 12 Pro Max kommer att stödja några år till. Åtminstone fram till 2025 om vi följer Apples nuvarande trend. Det kommer också att vara tillgängligt för alla användare samtidigt, medan Android- och One UI-uppdateringar vanligtvis är mer fasade och inte garanterade för samma år som Apple.

Båda skärmarna är designade av Samsung.

Samsung är ett jättestort företag med alla möjliga produkter som man säljer till privatpersoner eller företag. En av de avdelningar eller divisioner som tjänar mest på dem är komponentavdelningen, där dess skärmsektion sticker ut. Visst, Galaxy S21 Ultra har en skärm designad och tillverkad av Samsung, men iPhone 12 Pro Max har också en. Det sydkoreanska företaget är Apples huvudleverantör av OLED-paneler, så vi hittar tydliga likheter på deras terminalskärmar.

Av tekniska skäl är Galaxys skärm bättre, som vi såg i jämförelsetabellen. Men märks det från dag till dag? Ja och nej. Båda har olika färgbehandlingar: något mer “naturligt” i fallet med Apple-modellen och något mer intensivt i Samsung-modellen, även om färgen inte smakar bättre. Båda skärmarna ser trendiga ut och ser bra ut i alla lägen, även om Samsung sticker ut lite mer i starkt ljus på bekostnad av bättre ljusstyrka.

Kom ihåg, uppdateringshastighet 120 Hz är viktigt för iPhone 12 Pro Max. Detta och dess yngre syskon, 12 Pro, fick veta att de skulle inkludera den här typen av teknik, men till slut gjorde de inte det. Samsung är inte först med att inkludera det, och även om vi inte kan säga att det är en viktig funktion, är det svårt för oss att föreställa oss en telefon utan denna brutala uppgradering.

Som en ytterligare notering bör det noteras att denna modell av Samsung-smarttelefon är kompatibel med S Pen-pennan, som finns i Note-raden men inte i den här. Det betyder inte nödvändigtvis att den har alla kompatibla funktioner eller att den ingår eftersom den inte gör det, men det är intressant att veta att den här enheten kan användas eftersom den har tekniken som tillåter det.

Både 5G, men olika

5G-anslutning borde finnas kvar, och det enda stora företag saknade var att gå med i Apple. iPhone 12 Pro Max är en av de första att använda denna teknik, även om det bör noteras att bara i USA det har mmWave-antenner som tillåter “riktiga 5G”, medan det i resten av världen är “4G +”. Det är sant att det finns förbättringar jämfört med klassisk 4G, men de är inte i närheten av de oöverkomliga hastigheterna som kan uppnås med äkta 5G.

Samsung Galaxy S21 Ultra för sin del, om den har den bästa anslutningen i det här avsnittet. Även om det i slutändan har ett problem som är vanligt för iPhones och andra tillverkare av mobila 5G-enheter: vad är brist på infrastruktur … Till denna dag är det fortfarande lite av en förbättrad anslutning och, förutom på vissa punkter i större städer, kan den inte nås.

Om vi ​​blickar framåt och tar hänsyn till att dessa telefoner har designats för att hålla i många år, kommer Galaxy så småningom att dra mer nytta av 5G när infrastrukturen förbättras, medan iPhone 12 Pro Max släpar efter något. bakom, särskilt utanför staterna. Förenad.

Det finns mer än tillräckligt av dem att prestera

Vi har två avancerade enheter från företag som Apple och Samsung, så att förvänta sig dålig prestanda i någon av dem är orealistiskt. På Internet kan vi hitta riktmärken och riktmärken för alla smaker, i några av vilka A14 Bionic avsevärt överträffar Exynos 2100 och andra där det motsatta händer. Detta är verkligen en orättvis jämförelse, eftersom båda processorerna i slutändan måste testas på samma terminal, vilket tyvärr inte är möjligt.

I praktiken finner vi extremt smidig prestanda för alla typer av uppgifter. Det är sant att Galaxy ibland ger en mjukare känsla på grund av 120Hz-frekvensen som nämns i skärmsektionen, men om vi tittar närmare på rendering av bilder eller videor så fungerar båda på samma nivå.

Vi mättade faktiskt inte någon av dem, oavsett hur många appar vi öppnar, och det är här vi minns IPhone RAM-data Och detta är att vi, trots lägre kapacitet än Galaxy, kan se att den inte upplever någon märkbar skillnad i prestanda. Vad handlar det om? Jo, främst för A14-processorns goda prestanda och det faktum att iOS är ett operativsystem utvecklat av Apple själva och helt anpassat till hårdvaran.

Bäst inom autonomi

Något liknande det vi förklarade med RAM händer med iPhone-batteriet. Dess mAh-kapacitet är mycket mindre än Samsung, men den har fortfarande att erbjuda liknande och till och med identisk autonomi i vissa fall. Det är dubbelt överraskande att veta att denna 12 Pro Max har minskad lagringskapacitet jämfört med sin föregångare, iPhone 11 Pro Max.

Båda enheterna klarade batteritestet, använde det intensivt under dagen och nådde slutet av den perioden med minst 30-40 % vardera. Med normal användning (meddelandeappar, samtal, sociala medier och titta på videor) skulle vi kunna ha ännu mer.

Det måste du komma ihåg Galaxy stöder högre snabbladdning även om du måste tömma fickan och köpa en nätadapter själv. Vad vill du använda en adapter med mindre kapacitet? Tja, du måste köpa den också, för detta ingår inte i kartongen … Vad föredrar du iPhone i det här fodralet? Okej, men du måste också gå igenom lådan eftersom det var den första som slutade inkludera laddningsadaptern. Miljövänligt eller ett mått på ekonomi? Förmodligen båda. Om du har en USB-C-adapter hemma kan du återanvända den eftersom kabeln som följde med båda enheterna fungerar för dem.

Kameror har märkbara skillnader

Om vi ​​går tillbaka till jämförelsetabellen i början, råder det ingen tvekan om att Samsung ligger steget före iPhone. Men även om det verkar som att bilderna kommer att se sämre ut i det senare måste det sägas att Apple är avundsjuk. datorbehandling bilder, och det ger förvånansvärt bra resultat. Vi hittar paritet i de flesta sektionerna, speciellt i det populära nattläget, även om bearbetningen av Galaxy-porträttet kanske ser lite mer raffinerad ut då det också ligger långt fram med zoom tack vare de två teleobjektiv som till och med går så högt som x100 tum. digital zoom.

I video grejer Förändringen är att trots Samsungs framsteg när det gäller att vara en mycket kraftfull videoenhet använder vi fortfarande iPhone som vår primära referens när det kommer till smartphonevideo. Kvalitet, stabilitet och ljudmottagning är Apples främsta fästen inom detta område.

Pris och devalvering på marknaden

Att prata om priset på dessa enheter är svårt beroende på när du läser oss. V devalvering som drabbats av Galaxy Det är anmärkningsvärt att vi alltid hittar många erbjudanden för dessa launchers, och med månaderna blir de billigare. För sin del kommer iPhone 12 Pro Max att förbli så tills dess efterträdare kommer, eftersom Apple inte har sänkt sina priser och inget av erbjudandena brukar dyka upp varje dag i andra butiker. Till att börja med är dessa priser som erbjuds av företagen i deras butiker:

 • iPhone 12 Pro Max
  • 128 GB: 1 259 €.
  • 256 GB: 1 379 €.
  • 512 GB: 1 609 €.
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
  • 128 GB och 12 GB RAM: 1 259 €.
  • 256 GB och 12 GB RAM: 1 309 €
  • 512 GB och 16 GB RAM: 1 439 €.

Grundpriset för båda terminalerna är detsamma, även om den dyraste versionen i slutändan matchar iPhone med högre kapacitet. Kanske tar Samsung ledningen med speciella kampanjer eller rabatter på tillbehör som hörlurar. Från Apple hittar vi endast rabatter under Inbytesprogrammet, där du levererar din gamla iPhone, och pengarna dras av från priset på den nya.

Relaterade artiklar

Back to top button