iPhone 12 kanalräddare beskriver MagSafe fiskeexpedition ytterligare

Räddningsmännen som hämtade en iPhone 12 Pro från en kanal med hjälp av en MagSafe-fisklina har släppt en video som visar hur det gjordes.

När en vän berättade för utvecklaren Frederik Riedel om att släppa en iPhone 12 Pro i en kanal i Berlin, tänkte de två till slut på ett sätt att hämta den. Som tidigare rapporterats konstruerade de en fiskelina med en magnet fäst för att kunna ansluta till MagSafe-laddningsområdet på baksidan av telefonen.

“Dags att reflektera över vad som egentligen hände”, har Riedel nu skrivit i en ny blogg om räddningen, som även innehåller en video.

Videon visar de senaste ögonblicken och en triumferande vän som äntligen tar tag i iPhone 12 Pro när den långsamt drogs ut ur kanalen. Riedels blogg beskriver den initialt fruktlösa tid de tillbringade med att försöka hitta var telefonen var i vattnet.

“Du kanske tänker, varför inte hitta telefonen via Find My, eller använda den inbyggda Apple Watch-funktionen för att slå på telefonens LED?” fortsätter Riedel. “Tja, Bluetooth, GPS och mobilanslutningar fungerar tyvärr inte i vatten.”

Så istället drog paret långsamt sin “fisklina” över botten av kanalen – och fann att magneter naturligtvis ansluter till metall såväl som MagSafe.

“[We pulled] alla typer av skräp ut ur kanalen (vandringsutrustning, cykeldelar, en bilstötfångare, en gammal nyckel och massor av flaskkorkar), säger Riedel.

Efter 90 minuter av det lyckades de hitta iPhone 12 Pro, men tappade den sedan igen. “[We] drog telefonen för snabbt, så att den lossnade och föll tillbaka ner i leran, roterade långsamt runt sin egen axel och slog på skärmen.”

“Det här evenemanget var ren motivation”, fortsätter Riedel. “Nu visste vi: telefonen var verkligen här, magneterna skulle fungera (om de drogs långsamt nog), och telefonen levde fortfarande!”

Som framgår av videon, när telefonen hittades nästa gång, lyfte Riedel och en icke namngiven vän upp den mödosamt långsamt. “Och det fungerade verkligen. MagSafe var tillräckligt stark och vi kunde återställa det därifrån. Det bästa är att skärmen slogs på direkt och levererade missade Tinder-aviseringar, utan några skador”, säger Riedel.

Sammantaget avslöjar Riedel att från den första förlusten av telefonen fram till dess återhämtning, var iPhone 12 Pro i Berlinkanalen i sju timmar.

“Vid det här laget måste vi verkligen ge rekvisita till iPhone Hardware Engineering-teamet”, avslutar Riedel. Vi kunde återställa enheten i perfekt nyskick och utan vattenskador. Det nya keramiska skyddsglaset höll verkligen upp till de starka krafterna från magneten och skräpet i kanalen, och IP68-vattenbeständigheten är häpnadsväckande.”

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button