IPhone 12 försäljningsprognoser för 2021 –

Cowan ger sina försäljningsprognoser

Den välkända amerikanska investmentbanken Cowen upprätthåller en intern rapport som de hade tillgång till AppleInsider till. Detta dokument analyserar antalet Apple-ordrar för fabriker och anger främst att företaget öka dina beställningar. Faktum är att prognosen sägs kretsa kring 51 miljoner telefoner för en månad sedan och idag har prognosen uppdaterats till 55 miljoner order. Allt detta för årets första kvartal, baserat på detta 49 % mer per år på- år under de första tre månaderna.

Även om de inte anger hur många enheter som är av en viss modell, tror Cowen att de flesta av de enheter som beställts är i linje med den nya iPhone 12. De verkar ha mycket bra försäljningssiffror, så standardmodellen kommer att producera 2 miljoner ytterligare enheter för de planerade och modellerna Pro och Pro Max för 1 miljon vardera. Fodralet till iPhone 12 mini är värt en separat recension.

IPhone 12 mini är inte riktigt fångad på marknaden

Förra veckan släppte CIRP en studie som fann att försäljningssiffrorna för de minsta iPhones av denna generation var lägre än vad företaget hade förväntat sig, åtminstone i USA. Om man bara tar hänsyn till de enheter som Apple sålde 2020, stod iPhone 12 och iPhone 12 Pro för 17 % av marknadsandelen, var och en med samma antal. Den största modellen har 15 %, medan mini endast har 7 % av försäljningen.

Från vår erfarenhet av iPhone 12 mini har vi sett att det är en riktig utmaning, trots sin storlek. Det finns praktiskt taget inga brister i det och till och med batteriet är dåligt, trots att det är sämre än alla andra nyligen släppta modeller. Från olika undersökningar som genomförts genom åren förstår vi att även om det inte finns så många så finns det fortfarande en nisch bland personer som är intresserade av kompakta telefoner. Därför är orsaken till en så låg marknadsandel inte helt klarlagd, även om allt tyder på att priset på 809 euro inte heller hjälper användarna att få tag på det.