IPads hemknapp fungerar inte: Felsökning –

Det första alternativet som kan vara effektivt

Ibland är de minst genomtänkta besluten de mest effektiva. En av dem är att starta om iPaden som stängde av och på den. Ja, det verkar absurt, men om problemet med knappen orsakas av ett programvarufel kan det lösas på detta sätt. Denna åtgärd innebär faktiskt att döda alla öppna processer i bakgrunden som du förmodligen inte känner till. Dessa processer tjänar vanligtvis till att säkerställa systemets stabilitet, men om det finns ett problem med en av dem inträffar motsatsen. Därför, även om det kan vara förgäves, kommer du inte att förlora något genom att stänga av enheten i några sekunder och sedan slå på den igen.

Andra lösningar på programvarubuggar

Även om det inte är en vanlig iOS- eller iPadOS-bugg att hemknappen slutar fungera eller inte fungerar normalt är det inte helt uteslutet. Därför är det första rådet vi kan ge dig för att börja eliminera programkrascher uppdatera iPad till den senaste tillgängliga versionen. Om det finns en sådan uppdatering kan du ladda ner och installera den i Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

Det bästa sättet att bli av med mjukvarufel är återhämtning din surfplatta, vilket kanske inte är användbart i detta skede. Men om du vill vara säker på att du kan försöka formatera din iPad och medan du ställer in den, ladda inte ner säkerhetskopior. På så sätt kan du vara säker på att det inte finns något programvarufel som kan orsaka att hemknappen eller något annat fysiskt eller virtuellt element misslyckas.

Om du har problem med Touch ID

Chansen är stor att iPad-knappen gör alla sina funktioner korrekt, förutom att känna igen ditt fingeravtryck. Detta är en viktig fråga eftersom Touch ID inte bara tjänar till att låsa upp enheten, utan också för att göra betalningar med Apple Pay eller komma åt appar och webbplatser utan att behöva ange ditt lösenord manuellt.

Det första vi rekommenderar dig är att radera alla registrerade fingeravtryck, vilket kan göras i Inställningar> Touch ID & Code. Registrera sedan om dina fingeravtryck och se om det fungerar. Håll fingret rent och torrt så att det inte är några svårigheter att känna igen. Om den fortfarande inte känner igen dig även efter att du har startat om iPad, rekommenderar vi att du kontaktar teknisk support för åsikter från specialiserade tekniker.

Om knappen är trasig eller du misstänker att den är det

Om Hem-knappen visar tydliga tecken på ett problem måste vi informera dig om att du tyvärr inte kommer att kunna åtgärda det. Knappen kan till och med vara skadad, även om detta inte märks, som om iPad nyligen fick en träff, är det mycket troligt att den lämnade efter sig en skadad komponent. I det här fallet är det bäst att kontakta Apples tekniska support eller en auktoriserad teknisk supporttjänst (SAT). På dessa ställen kommer de att kunna lokalisera grundorsaken till problemet och komma med en lösning, som i de flesta fall innebär att du får en iPad som ersättning för din, eftersom Apple vanligtvis inte reparerar komponenterna i sina surfplattor och erbjuder dessa lösningar.

Hemknappspris för iPad hos Apple

Oavsett kostnaden kommer Apple att ge dig en preliminär uppskattning som du kan acceptera eller förkasta. Om du har en garanti och hittar ett fabriksfel eller liknande kan det till och med vara gratis. I alla andra fall är de tariffer som företaget vanligtvis tillämpar följande, med tanke på att de ändrar hela enheten:

 • IPad
  • iPad (5:e generationen): 281,10 euro
  • iPad (6:e generationen): 281,10 euro
  • iPad (7:e generationen): 281,10 euro
  • iPad (8:e generationen): 281,10 euro
 • IPad Mini
  • IPad mini 2: 221,10 euro
  • IPad mini 4: 331,10 euro
  • iPad mini (5:e generationen): 331,10 euro
 • Ipad Air
  • iPad Air (första generationen): 281,10 euro
  • iPad Air 2: 331,10 euro
  • iPad Air (3:e generationen): 421,10 euro
 • IPad Pro
  • iPad Pro (9,7 tum): 421,10 euro
  • iPad Pro (10,5 tum): 491,10 euro
  • iPad Pro (12,9-tums första generation): 661,10 euro
  • iPad Pro (12,9-tums andra generation): 661,10 euro
 • Andra äldre iPads: de som inte finns på den här listan beror på att de redan är inaktuella vad gäller reparationer som Apple inte längre reparerar.

Det bör noteras att om du har ingått ett avtal AppleCare + kostnaden går ner till 49 euro oavsett din iPad-modell.

Är det lämpligt att ändra sig själv?

Om man tittar på dessa priser och med tanke på att det skulle vara tråkigt att byta ut hela iPaden med bara en, är det förståeligt att man kan tänka sig att köpa den själv och byta ut den. Ersättningar finns hos olika näthandlare, men det finns flera risker. För det första är det inte en originaldel, så det kanske inte fungerar korrekt eller direkt förhindrar att den används. En annan möjlighet är att Touch ID inte fungerar eller inte är lika effektivt. Den sista faktorn, och lika viktig, beror i slutändan på dig och de färdigheter du försöker förändra på egen hand, eftersom alla små misstag under processen kan göra iPaden oanvändbar.

Hantera iPad om knappen inte fungerar

Om du inte är säker på om du behöver reparera iPad eller vill använda någon genväg tills den är fixad kan du komma åt Hjälpande beröring funktion som fungerar som virtuell knapp på iPad-skärmen och erbjuder åtgärder som liknar hemknapparna. För att aktivera det måste du gå till Inställningar> Tillgänglighet> Touch> Assisted Touch. I det här avsnittet kan du konfigurera olika åtgärder som öppnas i undermenyn när du klickar på det här objektet. Det är inte samma sak som Hem-knappen, men det kan ta dig ur problem och du kan till och med använda den även om knappen fungerar igen.

Bild på Payette Forward

Relaterade artiklar

Back to top button