iPad Pro 10.5 får iFixit Teardown, funktioner iPad Pro 2015-komponenter; …

De iPad Pro 10.5 presenterades på WWDC 2017 och började sälja för några dagar sedan, så nu är det dags att fördjupa sig i det. Enheten har precis fått en nedbrytning av iFixit och det avslöjade några intressanta fakta. En av dem är att enheten är mycket svår att reparera.

Det verkar som om skifferna har ungefär samma komponenter som iPad Pro 12,9 tum 2015, liksom en liknande intern design. Det är i motsats till 9,7-tums iPad Pro från förra året, som innehöll liknande interna enheter med de tidigare 9,7-tums iPadsna. Det nya tillvägagångssättet kan innebära att Apple standardiserar iPad Pro-interna som den nya normen.

En av nyheterna är kabeln som ansluter skärmen till logikkortet, som nu ligger längst ner i mitten. Detta minskar förändringarna av en oavsiktlig klippning när du öppnar iPad. Det är inte alla goda nyheter här, eftersom enheten är ganska svår att service och fixa. Vi får en stor mängd lim och högtalarna till exempel hålls på plats med både skruvar och lim av någon anledning. Det beror antagligen på att de är för kraftfulla och vibrationer skulle vara ett problem, antar jag.

Hur som helst, iFixit tilldelade den här enheten en 2 av 10 reparationsresultat, vilket gör det svårt, men inte omöjligt att reparera. En av de bästa sakerna med är att det använder fler standardskruvar.

Relaterade artiklar

Back to top button