iPad mini 6 set för höstlansering, större M1 iMac på väg

En uppfräschad iPad mini med uppdaterad design ska enligt uppgift anlända hösten 2021, och 24-tums iMac kan få sällskap av en större modell som också drivs av Apple Silicon.

Det ryktas att Apple ska förnya iPad mini med en hel del förändringar, främst inklusive tunnare ramar och borttagningen av hemknappen. Det ryktades tidigare att den uppdaterade sjätte generationens modell skulle komma före årets slut, men den kan komma att lanseras så snart i höst enligt en rapport.

I sitt veckovisa “Power On”-nyhetsbrev för , hävdar Mark Gurman att iPad mini “borde vara en go” för lansering under hösten. I vad som anses vara den “största omdesignen i den nioåriga historien” av enheten, hävdar Gurmans källor att den kommer att likna de ändringar som gjorts på iPad Air.

Läckta scheman har pekat på att iPad mini har samma fotavtryck som den nuvarande modellen, med endast 3 mm skillnad mellan de två. Lightning-porten tros ha bytts mot USB-C, högtalarna sägs vara förbättrade och Touch ID kommer att finnas kvar i form av en strömknappssensor.

iPad mini är inte den enda produkten som Apple tänker på, fortsatte Gurman. Vid sidan av den fräscha 24-tums iMac, förbereder Apple en andra iMac-modell som kommer att använda Apple Silicon.

Den nya modellen kommer att vara en större version, som tydligen är tänkt att ersätta den nuvarande 27-tums iMac, även om den kan ha en ännu större skärm. Istället för M1 kan iMac använda det ryktade M1X-chippet eller M2.

Relaterade artiklar

Back to top button