iPad Mini 5 Teardown visar låg reparationsförmåga, komponenter från äldre iPads

De iPad Mini 5 började leverera till kunder under den senaste helgen och vi förväntar oss att de första recensionerna dyker upp varje minut nu. Det bör också finnas enstaka böjprov och det finns redan en riva ner här, med tillstånd av iFixit. Enheten visar sig vara väldigt svår att reparera, om än inte så hård som AirPods 2, som har ansetts omöjliga att fixa.

Det visar sig att den nya iPad Mini inte exakt skiljer sig väldigt mycket från sin föregångare, eftersom den ser ungefär likadan ut. Det känns också lite som en liten iPad Air och innehåller komponenter från tidigare iPads. Det har gått fyra år sedan den senaste iPad Mini och vi trodde att en ny inte skulle hända. IFixit-teamet har öppnat maskinen för att hitta inuti ett 19,32 Wh-batteri, vilket har samma kapacitet som iPad Mini4-batteriet.

Det finns också nyhet, som 7 megapixel F / 2.2-kamera, lånad från 10,5-tums iPad Pro. Det är ganska uppgraderingen från den tidigare mindre iPad. Sedan hittar vi Apple A12 CPU inuti, som fortfarande håller iPhone XS och XS Max överst på riktmärken. En ny mikrofonuppsättning har flyttats nära selfie-kameran och det finns också nya sensorer för omgivande ljus som stöder True Tone-funktionen och justerar vitbalansen på skärmen baserat på det omgivande ljuset.

Reparationsresultatet är 2 av 10, eftersom det finns massor av lim, särskilt för batteridelen. Ändå är den goda nyheten att du bara behöver en enda Philips-skruvmejsel för att skruva upp skruvarna. Batteribyte är väldigt hårt, det finns lim överallt och att ta bort hemknappen är ganska svårt för att byta ut skärmen. Lim håller också kablar och delar på plats, vilket gör saker svårare.

Relaterade artiklar

Back to top button