IOS 15 och iPadOS 15 ger nya kontroller för videospel på skärmen –

Apple förbättrar kontrollerna på skärmen

{featureImage}

Att använda virtuella knappar på skärmen för att bland annat återskapa den klassiska konsolspelplattan är inget nytt. Många utvecklare har gjort detta i flera år i syfte att göra spelet enklare för användarna. Problemet är att det inte fanns något enskilt kriterium, och det hade i slutändan sina positiva och negativa sidor.

Det fina är att utvecklare kan lägga till så många knappar som de anser vara nödvändiga för att göra spelet bekvämt för användaren. Det dåliga är att du inte har lärt dig var varje knapp var, så när du går över från spel till spel kan du spendera några minuter på att försöka anpassa dig till de nya kontrollerna.

Nu verkar det ha ändrats eftersom Apple introducerade nytt API i iOS 15 och iPadOS 15, som med några rader kod gör att utvecklare kan rendera en serie kontroller designade av företaget på skärmen.

Således, som om det vore ett fysiskt kommando, kommer tvärhuvudet eller kontrollspaken och knapparna alltid att vara på samma plats. Det enda som kommer att förändras är layouten på själva kontrollen beroende på om du bara vill lägga till en D-Pad eller även pekkontroller, två eller upp till fyra knappar osv.

Samtidigt letar de främst efter något som efter att ha anpassat sig till användningen av touchkontroller, användaren kan fokusera på spelet istället för att hela tiden leta efter om han trycker på lämplig knapp, om tummarna är rätt placerade osv.

Varför inte en fysisk Apple gamepad

Mandos PS4 Xbox One iOS 13

Det är troligt att man ser företagets engagemang för att göra Apple Arcade till en mycket viktigare tjänst, att dess enheter utvecklas som en spelplattform, etc. varför inte starta en fysisk Apple gamepad.

Tja, även om detta har kommenterats mer än en gång, om att skapa din egen gamepad som kan vara ett tillägg eller starttillskott till Apple TV fokuserat på spel (som kommer att fungera som “konsolen” Apple som många räknar med), Sanningen är att det inte är så vettigt idag.

Det finns redan mycket bra gamepads på marknaden som är lätta att koppla till iPhone och iPad. Som en Xbox, PlayStation eller till och med en viss typ av Nimbus, och för Apple skulle det innebära att bygga en produkt som de inte har något att lägga till förutom logotypen för det bitna äpplet.

Så om det inte finns några överraskningar i framtiden att spela på en iPhone eller iPad, måste du fortsätta att välja en av dessa kontroller, eller använda dessa nya kontroller på skärmen, som ser ganska bra ut. Åtminstone mycket mer elegant, och de verkar vara mycket mindre distraherande. Så du kan fokusera mer på spelet i fråga.

Relaterade artiklar

Back to top button