IOS 14-sårbarheter fixade i version 14.4 –

vikten av att uppdatera iOS är inte bara för att kunna njuta av estetiska och funktionella nyheter, vilket också är det, men i de flesta fall går det längre än så, och vi hittar buggfixar, men också säkerhetskorrigeringar som förhindrar skadlig programvara eller någon annan typ av data från att komma in som kan påverka säkerheten för din iPhone. i den senaste iOS 14.4-uppdateringen har viktiga korrigeringar lagts till i detta avsnitt som det nu är känt.

Säkerhetskorrigeringar i iOS 14.4

På Apples säkerhetsportal har företaget förklarat de stora säkerhetsfixarna som den senaste iPhone-mjukvaran innehåller. I synnerhet är dessa de mest anmärkningsvärda punkterna, som också sägs ha hittats av en anonym forskare:

  • Ett skadligt program kan ge behörigheter. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt. […] Tävlingens skick eliminerades med förbättrad låsning.

  • En fjärrangripare kan orsaka exekvering av godtycklig kod. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt. […] Fixat ett logiskt problem med förbättrade begränsningar.

Det bör noteras att dessa korrigeringar inkluderar även iPadOS 14.4 eftersom sårbarheter också hittades i iPad-koden. Nyheten kom som en överraskning eftersom sårbarheterna ännu inte har rapporterats offentligt, vilket hände i ett annat fall. Det verkar i alla fall inte ha påverkat ett stort antal användare, eftersom när det gör det tar det inte för lång tid för Apple att utlösa en uppdatering, i så fall skulle de släppa en interimsversion som iOS 14.3.1 .

Även om det inte är sagt så finns det alltid sådana här korrigeringar

Det kaliforniska företaget försöker alltid göra sina enheter så stabila och säkra som möjligt, för vilket det har ett dedikerat team som tar emot dussintals rapporter om möjliga problem av denna typ varje dag. Det faktum att det inte nämns i uppdateringsanteckningarna eller på dess webbplats betyder inte att det inte finns några korrigeringar av denna typ i varje version. Ibland finns det fler sårbarheter och ibland inte, samt att de har påverkat användare eller inte. Hur som helst, vi lyfter fram hur viktigt det är att alltid uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga säkra versionen, fullt utbyggbar för iPad, Mac, Apple Watch och till och med Apple TV.

Relaterade artiklar

Back to top button