IOS 14.5 och iPadOS 14.5 Beta 1 släpptes av Apple –

Varför fanns det inte en andra beta?

Innan varje officiell uppdatering som så småningom når slutanvändaren rullar Apple ut olika betaversioner av samma version för att få feedback från utvecklare med det bestämda målet att fixa eventuella buggar, optimera resurserna så mycket som möjligt och erbjuda en bättre användarupplevelse när den slutar denna period. Tiden mellan varje beta är vanligtvis 1-2 veckor och går alltid från beta 1 till beta 2 och så vidare. Därför är det konstigt att versionerna som släpptes igår fortfarande var de första betaversionerna och inte den andra.

Sanningen är att inga officiella detaljer har släppts om denna flytt, och det nämns inte att det fanns ett allmänt fel, tillräckligt allvarligt för att företaget snabbt skulle kunna fixa denna version. Faktum är att det inte har någon skyldighet om vi tar hänsyn till att dessa är betaversioner och inte de versioner som slutanvändare redan har. Det var förmodligen ett programmeringsfel eller liknande som företaget inte kunde bli av med förrän nästa vecka. I vilket fall som helst kommer vi att vara uppmärksamma på all information som kan uppstå i detta avseende.

Efterlängtad iOS 14.5 av iPhone-användare

Bland höjdpunkterna i denna iOS 14.5 beta 1 är möjligheten att låsa upp en iPhone med en mask om du har en Apple-klocka … En effektiv lösning som aldrig skadar, men för vissa kanske det redan är sent efter ett år av pandemin, när behovet av att ange koden varje gång har blivit en prövning. Medan företaget jobbar på att lägga till Touch ID till sina iPhones i år, har många hävdat att det är den 12:e, även om sanningen är att dess utveckling skulle ha ådragit sig ännu mer förseningar än dessa enheter.

Andra nya funktioner som är tillgängliga i både den här utvecklarbetan och den redan lanserade offentliga betan relaterar till mindre designändringar av inbyggda appar, som t.ex. Podcasts eller Påminnelser Bilaga Kompatibilitet med PS5- och Xbox-kontroller X Series har också hittats såväl som andra anmärkningsvärda innovationer, och kommer även att dyka upp i iPadOS 14.5, tvOS 14.5 och macOS 11.3. Kom ihåg att du kan installera betaversionen på en iPhone eller iPad utan att ens vara utvecklare, även om du bör tänka på att det finns risk för instabilitet eftersom det ännu inte är den slutgiltiga versionen.

Det är för närvarande okänt när dessa versioner kommer att nå slutanvändaren, men med tanke på vad Apple har installerat i tidigare fall kan vi anta att de kommer att göra det. i mitten av mars … Faktum är att det ryktas att nya produkter kommer att släppas vid dessa datum, till exempel nya iPad Pro eller de mycket omtalade AirTags. Det är av denna senare anledning som vi kan hitta nya länkar till produkter eller funktioner i framtida betaversioner, så vi kommer att vara noga med att meddela dig innan någon annan.

Relaterade artiklar

Back to top button