iOS 14.5 betakod avslöjar “A14X”-chip som ryktas att driva iPad Pro –

Koden som upptäcktes i Apples senaste iOS 14.5 beta refererar till ett ännu ej släppt “A14X”-chip, kisel som förväntas driva företagets kommande iPad Pro-uppdatering.

Den senaste iOS betaversionen innehåller omnämnande av en GPU som heter “13G”, en beteckning som inte syns i tidigare eller nuvarande A-seriechips, rapporterar . Baserat på Apples namnscheman för kisel, tros “13G” vara en nästa generations variant av A14-system-på-chip-designen som preliminärt har kallats “A14X” och som förväntas driva en förnyad iPad Pro-linje.

Publikationen hävdar också att Apples interna kodnamn för den kommande iPad Pro-serien är J517, J518, J522 och J523. Hur dessa siffror korrelerar med specifika hårdvaruspecifikationer är okänt, även om tidigare iPad-släpp vanligtvis inkluderar Wi-Fi och Wi-Fi + Cellular-modeller.

Dagens rapport stämmer överens med tidigare rykten om Apples nästa kisel i A-serien. Förra veckan rapporterade att det förväntade “A14X”-chippet skulle vara lika snabbt eller snabbare än M1.

Apple förväntas lansera en ny iPad Pro-linje med uppdaterade interna delar under de kommande veckorna, eventuellt så snart som i april. Den större 12,9-tumsvarianten förväntas också bli den första Apple-enheten som drar nytta av Mini LED-teknik som ger bättre lokal nedbländning, färgåtergivning och kontrastförhållanden än konventionella LCD-skärmar. Det ryktas om Thunderbolt-anslutning för båda modellerna.

Relaterade artiklar

Back to top button