iOcean X7S octacore, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Efter några veckors test i dag kommer vi att se en fullständig granskning aviOcean X7S, iOceans första octacore-smartphone baserad på den tidigare X7-modellen.

iOcean med den här nya smarttelefonen har officiellt lanserat i octacore-kriget, bibehåller fördelarna med den tidigare X7-modellen och försöker lösa några irriterande buggar som hade plågat enheten.
Vi tackar vännerna till iOcean.it för att de skickade provet och påminner dig om att den officiella iOcean-återförsäljaren för Italien erbjuder dig en exklusiv rabatt på alla produkter i butiken, tillgänglig via rabattkoden GIZIOCEANIT.

iOcean X7S

iOcean X7S octacore, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Som redan förväntat monterar iOcean X7S den nya Mediatek MT6592 octacore-kretsuppsättningen, i versionen klockad till 1,7 GHz, i kroppen, som redan nämnts, av den tidigare iOcean X7 fyrkärniga modellen, som har haft stor framgång de senaste månaderna. framför allt tack vare sin eleganta design och utmärkta finish.

iOcean X7S

Måtten 141 x 69 x 8,95 mm (för en totalvikt på 146 gram) bekräftas därför på X7S. Tack vare den lilla storleken på 5-tums FULLHD-skärmramar och tjockleken på endast 8,95 mm är det alltid enkelt att använda iOcean X7S, även med en hand.

Men låt oss se fullständiga specifikationer för iOcean X7S octacore MT6592

iOcean X7S octacore MT6592: Design

Förutom en ganska original design (med undantag för en vag likhet med Oppo FIND 5), sticker iOcean X7S octacore verkligen ut också för kvaliteten på de byggmaterial som den tillverkades med.

iOcean X7S unboxing och första intryck

Det bakre bakstycket är faktiskt tillverkat med en utmärkt plastkvalitet, med en gummerad yta som förbättrar greppet på telefonhandtaget och följaktligen också dess allmänna säkerhet.

Som redan påpekats i unboxing-inlägget, om du är eller har varit ägare till iOcean X7, vet du redan produktens höga kvalitetsnivå. Faktum är att vi pratar om en enhet med samma (om inte överlägsen) byggkvalitet. IOcean X7S är helt fri från konstruktionsfel och monteringen av dess komponenter är lika med den för alla TOP RANGE av de mest kända märkena.

iOcean X7S

På iOcean X7S hittar vi en klassisk positionering av kontrolltangenterna. Till höger volymvippan

iOcean X7S

medan till vänster hittar vi strömbrytaren

iOcean X7S

ovanför 3,5-tumsuttaget för hörlurar

iOcean X7S

och slutligen längst ner ingången för microUSB och mikrofonen för brusreducering.

iOcean X7S

Framsidan hittar vi 5 megapixelkameror, ljusstyrka och närhetssensorer och öronkapseln högst upp.

iOcean X7S

På hakan finns de tre beröringsknapparna, tyvärr också den här gången inte bakgrundsbelyst som i föregående version.

iOcean X7S

På baksidan, högst upp, hittar vi huvudkameran från 13 megapixlar med öppning F2.0 omgiven av en kromram och LED-blixt

iOcean X7S

Medan nedan hittar vi systemhögtalaren.

iOcean X7S

iOcean X7S octacore MT6592 – 5 tums FULLHD-skärm

iOcean X7S

Displayen på iOcean X7S är en 5-tums FULLHD- och IPS-panel med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar och verkligt utmärkt bildkvalitet och tydlighet, särskilt tack vare 443 PPI-densitet.

iOcean X7S unboxing och första intryck

Också utmärkt är betraktningsvinkeln som berör 180 °, liksom den allmänna färgbalansen är verkligen anmärkningsvärd, för vilken vi ser att till exempel vita är.

Beröringen är extremt flytande och ljusstyrkessens reaktivitet är utmärkt, både under starka ljusförhållanden och i mörka mörker.

iOcean X7S octacore MT6592: prestanda och riktmärke

Det verkar nästan värdelöst att upprepa och bekräfta den utmärkta prestandan hos den nya MT6592 octacore-chipsetet. Tack vare den här nya processorn har den kinesiska mobilindustrins kvalitetshopp äntligen uppnåtts.

Låt oss se några resultat uppnådda av iOcean X7S i de olika riktmärken som utförs.

iOcean X7S octacore MT6592: Antutu riktmärke

iOcean X7S riktmärke Antutu

iOcean X7S octacore MT6592: Kvadrant riktmärke

iOcean X7S riktmärke kvadrant

iOcean X7S octacore MT6592: 3DMark riktmärke

iOcean X7S riktmärke 3DMark

iOcean X7S riktmärke:

Antutu 27.092; Quadrant 13.411; 3DMark (Ice Storm) 6.546.

iOcean X7S octacore MT6592: Telefondel och 3G-navigering

Utmärkt telefonmottagning, jag har inte hittat några problem i detta avseende. Ljudet på samtal och volymen på den externa högtalaren med aktiv “handsfree” är också riktigt bra. Inga fel upptäcktes i 3G-anslutning.

iOcean X7S octacore MT6592: GPS-navigering

Som redan påpekats vid andra tillfällen garanterar den nya MT6592-chipseten en mycket snabb och stabil GPS och därför, i fallet med iOcean X7S, verkar de problem som rapporterats flera gånger av användare i den tidigare versionen vara slutgiltigt lösta.

GPS-prestanda förbättrades därför avsevärt av iOcean för den här nya octacore-smarttelefonen.

Med X7S, utan att behöva utföra några korrigeringar, är låsningen av satelliterna väldigt snabb och navigationen är ganska stabil och exakt. Jag säger nog för att jag bara ibland har upptäckt vissa förluster i position, men alltid återhämtat mig inom några sekunder.

iOcean X7S GPS-riktmärke

iOcean X7S octacore MT6592:WiFi-mottagning

Som i andra fall testade jag WiFi-mottagning genom att köra tester på ett avstånd av 2 meter, 5 meter och 7 meter från routern i ett annat rum (separerat från routern med en mycket tjock vägg). Jag har inte märkt några problem med signalförlust och WiFi-mottagningen är i genomsnitt mycket bra.

iOcean X7S WiFi-riktmärke

iOcean X7S octacore MT6592: Blåtand

Bluetooth i iOcean X7S fungerar bra. Även i det här fallet testades det med positiva resultat med enheten installerad i min bil.

iOcean X7S octacore MT6592: Kamerakvalitet

Låt oss nu prata om den fotografiska delen, kanske en av de aspekter som mest nöjde mig med iOcean X7S. Kvaliteten på bilderna är mycket bra och framför allt är den i genomsnitt under alla typer av ljusförhållanden. Utmärkta makron, utmärkta foton på reflekterande ytor och jämna bilder i fullständig frånvaro av ljus.

Här är några exempel:

Utmärkta bilder tagna under dagen

Bilderna som tagits i svagt ljus är också mycket bra

Mycket snabb fotografering och utmärkt blixt, alltid mycket balanserad i belysningen av elementen, även när det gäller reflekterande ytor

Också bra videoinspelning i FULLHD. Här är en testvideo

Följ oss på YouTube för att inte missa alla våra exklusiva recensioner:

När det gäller videodelen spelar iOcean X7S alla de mest populära videoformaten, inklusive divx och mkv, med utmärkt ljud och bithastighet.

iOcean X7S octacore MT6592: Batteri

iOcean X7S

Den största svagheten i den utmärkta octacore iOcean X7S-smarttelefonen representeras verkligen av batteriet på endast 2000 mAh, med vilket jag med den klassiska intensiva användningen inte kunde avsluta dagen. Men jag måste säga att autonomin har förbättrats något efter några cykler med full laddning. Återigen betonar jag vad jag menar med tung användning:

3G alltid aktiv (med 2 e-postkonton i push, whatsapp, facebook, hangouts, skype och twitter med aktiva aviseringar); WiFi-navigering på cirka 3 och en halv timme; GPS-navigering på cirka 40 minuter; Bluetooth alltid aktiv; användning av kameran för att förverkliga några av bilderna i denna recension; använda WordPress-applikationen för att uppdatera GizChina.it.

Det är bra att upprepa att iOcean X7S ger ett alternativ för det ökade 3000mAh-batteriet, det vill säga ett batteri som säkert skulle garantera en autonomi större än hela dagen.

iOcean X7S octacore, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Följ oss på YouTube för att inte missa alla våra exklusiva recensioner:

iOcean X7S octacore MT6592: Slutliga kommentarer

Sammanfattningsvis kan jag berätta att jag blev positivt överraskad av denna iOcean X7S och särskilt av dess fotografiska sektor, av skärmens kvalitet och av det stora och lönsamma arbetet som företaget hade på plats för att förbättra de obegripliga GPS-problemen. , upptäcktes av många användare med den tidigare fyrkärniga X7.

Prestanda för X7S är i nivå med Mediateks andra octacore-smartphones, som Zopo Zp998 och Mlais MX69 Pro.

iOcean X7S

Som tidigare nämnts för Zopo verkar iOcean också vara på rätt väg för att uppnå sin slutgiltiga invigning som ett TOP-företag inom den kinesiska mobiltelefonsektorn. För att undvika missförstånd upprepar jag dock vad som redan har sagts för Zopo angående det ihållande “avståndet” från andra TOP-företag, som Xiaomi, Meizu, Oppo, etc. …

iOcean X7S unboxing och första intryck

iOcean har därför gemensamt med Zopo denna drivkraft mot den progressiva förbättringen av sina produkter, precis som, tyvärr, iOcean X7S har gemensamt med Zopo Zp998 den låga batteritiden, den enda nackdelen som finns i smarttelefonen.

Jag påminner er om att iOcean X7S och alla andra iOcean-produkter finns på iOcean.it-webbplatsen, den officiella iOcean-återförsäljaren för Italien som erbjuder exklusiv rabatt på alla produkter i sin butik för alla våra läsare, tillgänglig via rabattkoden GIZIOCEANIT. IOcean.it-produkter skickas från Italien med italiensk 24 månaders garanti och assistans.

Gillar du våra inlägg? Följ oss på Facebook, Twitter, YouTube och G + för att inte missa alla våra uppdateringar!

Relaterade artiklar

Back to top button