Integritetsrisker vid användning av en säkerhetskamera –

Sekretessproblem med säkerhetskameror

Mycket ofta, både privata användare och företag övervakningskameror Eftersom vi vet att de kan anslutas till nätverk kan de tillåta oss att fjärråtkomst till allt som händer på ett ställe. Detta är mycket användbart om vi vill vara säkra hela tiden.

Nu är sanningen att denna typ av enhet ofta har varit integritetsfråga De kan ha flera sårbarheter som tillåter angripare att komma åt, som till och med kan attackera andra datorer som är anslutna till samma nätverk.

Denna studie involverade säkerhetsforskare från kinesiska vetenskapsakademin och Queen Mary University of London De genomförde olika tester för att se om en angripare kunde få tillgång till information och därmed äventyra integriteten genom att helt enkelt passivt övervaka datan.

Resultaten visade att trafik som genereras av kameror kan vara kontrolleras av inkräktare och används för att förutsäga när ett hus är upptaget eller inte. Detta är något som logiskt sett kränker integriteten och även äventyrar säkerheten för användarna själva.

Forskare fann till och med det framtida aktiviteter i ett hem kan förutsägas baserat på tidigare trafik som genererats av kameran, vilket kan leda till att användare löper ökad risk för inbrott genom att upptäcka när hemmet kommer att vara ledigt.

De fann att en möjlig angripare kunde upptäcka när en kamera laddar ner rörelse, och till och med urskilja typen av rörelse, till exempel att sitta, gå … Detta uppnås utan att kontrollera videoinnehållet, utan helt enkelt observera nedladdningshastigheten för dessa kameror via internetdata. ,

Första studien för att analysera webbkameratrafik

De indikerade att detta är den första studien av denna typ som analyserar trafik säkerhet Webbkamera En teknik som vi har sett kan tillåta en potentiell angripare att få information från det huset. Du kan ta reda på om någon verkligen är i huset, vilka rörelser han gör, analysera historien om när han kunde vara ute eller inne i huset osv.

Det är mycket viktigt att vi överväger vikten av säkerhet vid användning av denna typ av anordning. Det är absolut nödvändigt att vi alltid har de senaste versionerna och patchar installerade. I många fall uppstår sårbarheter som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Vi måste rätta till dessa brister. Vi har redan sett några säkerhetstips för webbkameran i en annan artikel.

Relaterade artiklar

Back to top button