Installera Windows 10X på vilken dator som helst med detta inofficiella program –

Till skillnad från vanliga Windows 10, 10X kommer inte med installationsprogrammet … Microsoft har inte för avsikt att tillåta användare att installera det här operativsystemet själva, men det kan bara installeras som en OEM-standard på vissa enheter. Men folk skulle inte gå med på det.

Förra veckan informerade vi dig om att en förhandsbild av den påstådda Windows 10X RTM har dykt upp online. Och en utvecklare, ADeltaXForce , delade en guide som förklarar hur man kompilerar och installerar den på vilken dator som helst. Naturligtvis är detta inte en väldigt kort eller enkel process, på grund av vilken många användare inte längre vågar göra det.

Men det var bara en tidsfråga innan det skapades ett verktyg som skulle förenkla hela processen och göra detta nya operativsystem tillgängligt för alla som vet hur man gör ett par musklick. Och det var så det här nya verktyget kom till: Windows 10X Device Image Generator.

Device Image Generator – skapa en Windows 10X-bild med ett par klick

Detta nya program, som vi kan hitta på XDA, gör det enkelt att skapa en ny Windows 10X-bild och installera den på vår dator. Syftet med detta verktyg är att möjliggöra skapandet av en fullt fungerande 10x Full Flash Upgrade (FFU) paket på x86-arkitektur utan att behöva använda CMD-kommandon för detta ändamål.

Det första som detta program erbjuder oss är möjligheten att exportera alla drivrutiner för vår dator. Tack vare detta kan vi importera dem till FFU-bilden och undvika alla typer av Problem stil, till exempel med audio eller med Wi-Fi

Denna mästare kommer skapar också automatiskt alla nödvändig konfigurationsfiler för att skapa ett systeminstallationspaket för vår PC. Vi kan ange sökvägen till drivrutinerna och välja var den här filen ska sparas med alla nödvändiga instruktioner så att Windows 10X kan köras på vår PC. Som du kan se behöver vi inte utföra ett enda kommando.

Slutligen behöver vi bara hitta och ladda ner Windows 10X-filer (som inte ingår i verktyget av juridiska skäl, men är lätta att hitta), välj katalogen för dessa filer, katalogen för den tidigare konfigurationsfilen och sökvägen där vi vill spara bilden och det är allt.

Programmet tar hand om resten. Det återstår bara att vänta på slutet av programmet. Och när det är gjort extraherar vi den genererade .7z-filen och kör DevImgGen.exe.

Observera: processen kommer att radera hårddisken

På grund av begränsningar i installationen av Windows 10X hindrar Microsoft oss från att välja vilken enhet eller partition vi vill installera det här operativsystemet på. Som standard kommer guiden att radera hela hårddisken och skapa sina egna partitioner för installation. Detta innebär att vi kommer att förlora all data som vi har sparat på datorn.

Genom att aktivera drivrutinerna för vår PC kommer de flesta kringutrustningar att fungera utan problem. Och om någon inte gör det kan vi göra lite mer. Kanske när slutlig version av Windows 10X eller uppdaterar denna enhetsbildgenerator, kommer allt att förändras. Men glöm inte att vi gör “napa” så att du kan installera detta OS på din PC. Vi ska vara tacksamma för att det fungerar.

Relaterade artiklar

Back to top button