Installera och konfigurera NextDNS, en fullfjädrad brandvägg –

Vad NextDNS erbjuder oss

I form av säkerhet detta tillåter oss att skydda oss mot skadlig programvara och nätfiskeattacker, kryptojackning och mer. I den meningen kan vi definiera vår hotmodell och justera vår säkerhetsstrategi så att den inkluderar mer än 10 olika typer av skydd. I detta avseende vidtas andra åtgärder:

 1. Utnyttja hotintelligenskällor uppdaterade i realtid.
 2. On-the-fly DNS-analys för att upptäcka och blockera skadligt beteende.
 3. Detektering av skadliga domäner tidigare än klassiska säkerhetslösningar.

En annan av dess viktigaste funktioner är relaterad till vår integritet. Således är det möjligt att blockera annonser och spårare av webbplatser och applikationer. Dessutom kan den blockera ett brett utbud av spårare som registrerar dess aktivitet på enheten på operativsystemnivå. Dess föräldrakontrollfunktion bör också vara dedikerad till att skydda minderåriga och kontrollera vad de kan komma åt online och när. I denna mening kan till exempel alla webbplatser som innehåller pornografi, våld, piratkopiering med mera blockeras.

Plus, med analyser och loggar kan du se vad som händer på dina enheter med djupgående analys och realtidsloggar.

När det gäller plattformarna som den kan användas på hittar vi Windows, Android, Ios med mera. Vi kommer in på det här ämnet senare. För att avsluta detta avsnitt måste vi kommentera att även om vi har tillgång till alla funktioner i gratisversionen, så skiljer sig support och förfrågningar beroende på vilken version vi har. Om du vill kolla priserna kan du klicka här.

Alternativ för att installera NextDNS och dess ID

Det första vi ska göra är att gå till NextDNS officiella webbplats och klicka på följande länk. Då kommer en sådan här skärm upp och vi klickar vidare försök nu eller översatt till spanska: prova nu.

Om vi ​​går ner nedan kommer vi att se ” Installations instruktioner »Med olika operativsystem och NextDNS-möjligheter.

Medan vi kommer att fokusera på Windows i det här fallet, kan det också konfigureras till:

 • Android
 • IOS
 • Windows
 • Mac OS
 • Linux
 • ChromeOS
 • Webbläsare
 • Routrar

Till exempel, på Android, kan vi göra detta med hjälp av NextDNS-appen från Play Butik.

Så vi skulle ha en hemskärm så här:

Här kan vi aktivera och inaktivera brandväggen när vi vill. Det enda att tänka på är att för att kunna använda det måste vi först ställa in vårt ID i inställningarna eller inställningarna.

När det gäller ID:t kommer vi att förklara hur enkelt det är att få det från Windows. Vi kommer att förklara det därifrån, för därifrån kan vi enkelt ändra alternativen som den här brandväggen erbjuder oss. På Android, genom att logga in på huvudsidan, som vi angav i början av avsnittet, kan den också erhållas. Dess nackdel är att installationen blir mer komplicerad på grund av skillnaden i skärm mellan PC och mobiltelefon.

Vi kommer också att ge ett annat exempel, men denna gång endast med en webbläsare. I det här fallet kommer vi att använda Google Chrome för Windows. För detta kommer vi att:

 1. Konfiguration
 2. Sekretess och säkerhet
 3. Använd säker DNS var väljer vi Att beställa
 4. Placera webbadressen https://dns.nextdns.io/****** där asteriskerna kommer att vara ditt id.

Detta är ett exempel på hur detta skulle konfigureras:

I det här fallet bör det noteras att detta endast kommer att påverka den här webbläsaren, men kommer inte att påverka resten. Om vi ​​vill sluta använda det igen genom att välja “Med din nuvarande tjänsteleverantör” blir det som det var som standard.

Så här installerar du NextDNS-brandväggen på Windows och tar reda på vårt ID

Det första vi bör göra i ” Installations instruktioner “, Som vi pratade om tidigare, är att ladda ner NextDNS-installationsprogrammet från Windows-sektionen.

Här har vi en nedladdningslänk och några snabba instruktioner. I det här fallet har vi laddat ner filen NextDNSSetup-2.0.1, som, som namnet antyder, motsvarar version 2.0.1. När vi kört installationsprogrammet kommer vi att få upp en sådan här skärm och klicka på Ytterligare Fortsätta:

Vi accepterar sedan licensvillkoren genom att klicka på jag håller med knapp.

Nu är det dags att välja katalogen där vi vill installera programmet.

I vårt fall bestämde vi oss för att lämna allt som det är som standard, och jag klickade vidare Installera … Sedan frågar han om vi vill installera programvaran för den här enheten, då trycker vi på den röda knappen Installera, för annars skulle vi inte kunna använda det installerade programmet. Ett annat alternativ, som vi nämnde tidigare, är att använda det i en webbläsare.

När installationen är klar klickar vi på Komplett och det är här vi avslutar denna process.

När det gäller programmet finns det några saker att veta:

 • Den startar automatiskt när Windows startar, så du behöver inte oroa dig för det förutom i sällsynta fall.
 • För att det ska fungera måste du peka ett ID på det.
 • Det går att inaktivera det om det inte spelar någon roll.

Låt oss börja med ett ID som du kan komma åt direkt från denna länk.

Det bör nämnas att var och en har sin egen identifierare Så för att passa din konfiguration bör du bara tillhandahålla den som passar dig. Du måste infoga den som visas i den röda rutan. En annan sak att tänka på är att nedan har du DNS-över-HTTPS , det här är vad vi lägger i webbläsarsektionen så att vi bara kan använda det där, och vi förklarade detta tidigare med Google Chrome.

Det viktiga är att du inte behöver registrera dig, utan inställningarna som görs av oss sparas i webbläsaren endast i 7 dagar. Om du vill behålla dina inställningar behöver du skapa ett konto, som också är gratis. Nu ska vi lägga in vårt ID i programmet för att gå till meddelandefältet i aktivitetsfältet:

Sedan högerklickar vi på NextDNS-ikonen.

Här har vi tre alternativ:

 1. Inaktivera : inaktivera programmet.
 2. inställningar : att vi kommer att trycka för att sätta ID:t.
 3. Utgång : stänga.

I inställningar vi kommer att lägga in identifieraren som motsvarar oss, och det är här vi avslutar arbetet med programmet.

Alternativ som erbjuds av NextDNS-brandväggen

Tidigare var vi på installationsfliken för att se ID:t, men som du kan se erbjuder det oss många fler alternativ.

var Personal skrivet har du möjlighet att skapa nya profiler. Om de är väldigt personliga rekommenderas det starkt att registrera ett konto. Du kan anpassa sektionerna för säkerhet, integritet, föräldrakontroll, svartlista, vitlista efter dina behov och visa tillåtna och blockerade domäner i statistik. Det är dessa parametrar som vi kan ändra i Säkerhet :

Detta kan vara ett exempel på hur man ställer in Föräldrakontroll :

Till sist, för att avsluta med Nästa DNS, Låt oss se hur han blockerade förfrågningar och domäner tack vare sitt arbete:

Hittills har vi tagit fram den här guiden där vi har lärt dig NextDNS-brandväggen som gör att vi enkelt kan blockera domäner och förhindra att våra enheter infekterar, vare sig de är datorer eller mobiler.

Relaterade artiklar

Back to top button