Installera och konfigurera detta gratis VPN –

Vad är VPN

VPN kommer från en förkortning på engelska Virtuellt privat nätverk , vilket i översättning betyder virtuellt privat nätverk. Med ett VPN kan vi ha en datornätverksteknik som möjliggör säker utbyggnad av ett lokalt nätverk över ett offentligt eller okontrollerat nätverk som Internet. Sättet det fungerar är att upprätta en virtuell punkt-till-punkt-anslutning med hjälp av dedikerade anslutningar, som kanske är krypterade eller inte.

För typiska VPN-användningsfall med Internet som kommunikationskanal kan de ansluta två eller flera företagskontor. En annan mycket brådskande sak är att ge tillträde hemifrån eller annan plats för de anställda på företaget så att de kan arbeta. Detta är vad vi kallar distansarbete eller distansarbete.

När det gäller fördelarna en VPN erbjuder oss, förutom att förbättra vår integritet, undviker den geoblockering, döljer vår trafik från vår ISP, låter oss surfa mer anonymt och kan användas för att dölja P2P-nedladdningar. Det har dock en viktig nackdel: anslutningshastigheten är vanligtvis lägre än den hastighet som anges i kontraktet. Av denna anledning rekommenderas det att du hyr en kvalitets-VPN eftersom den har högre hastighet, säkerhet och bättre håller oss anonyma.

Windscribe VPN: vad denna gratis VPN erbjuder oss

Windscribe är ett VPN som låter oss surfa privat på Internet. I denna mening kommer det att kryptera vår onlineaktivitet, blockera annonser och avblockera underhållande innehåll. Om du inte vet, blockerar vissa regeringar innehåll baserat på dess plats. Dessutom spårar och säljer företag vår personliga information.

Windscribe krypterar vår aktivitet, filtrerar inte vår DNS-information och kommer aldrig att spåra oss. Tack vare denna tjänst är vår IP-adress maskerad. Som sådan ger den oss privat och obegränsad tillgång till underhållning, nyhetssajter och blockerat innehåll i över 60 olika länder.

När det gäller funktionerna som Windscribe erbjuder oss är dessa:

 • Stort nätverk med servrar i över 63 länder och 110 städer.
 • ROBERT är ett alternativ som blockerar IP-adresser och valfria annonsdomäner på alla dina enheter.
 • Den har ingen IP- och datum-/tidsbaserad identitet.
 • Den använder AES-256-kryptering med SHA512-autentisering och 4096-bitars RSA-nyckel.
 • Vi kan generera OpenVPN, IKEv2, WireGuard och SOCKS-konfigurationer för alla våra enheter.
 • Port forwarding för säker åtkomst till interna resurser.
 • Det kan fungera i delat tunnelläge där vi kan välja vilka applikationer som ska gå via VPN och vilka inte.

Det bör också noteras att det finns gratis och betalda versioner. Om du vill kolla priserna kan du göra det här.

Den största skillnaden är att den betalda versionen erbjuder obegränsad data och tillgång till alla platser, så vi kan välja fler länder och städer.

Olika sätt att använda Windscribe

Först, att använda den skrivbordsapplikation som med sin brandväggsfunktion kan blockera alla anslutningar utanför tunneln för att eliminera alla typer av läckor. Det låter oss också förvandla vår dator till en säker Wi-Fi-hotspot. Vi kan också skapa en proxyserver på vårt nätverk för andra datorer. Det här är den som erbjuder flest funktioner och vi kommer att lära oss hur du installerar och konfigurerar den senare. Versioner tillgängliga för Windows, MAC och Linux.

Den andra är genom användningen av webbläsartillägg … Med funktioner som automatiskt väljer den bästa platsen för oss, blockerar annonser och spårare som följer oss på internet och ändrar tidszonen så att vi ser i landet vi är anslutna till. Dessutom blockerar den WebRTC för att förhindra tunnelläckage och simulerar GPS på en ansluten proxy. I den meningen har den tillägg för Chrome, Firefox, Opera och Edge.

Trea med mobil app för Android, IOS och Blackberry. Men det är inte allt, eftersom det stöder KODI, routrar och mer. Du kan ladda ner den du vill med Windscribe-nedladdning.

Installera Windscribe på Windows

Om vi ​​klickar på Windscribes nedladdningslänk i föregående avsnitt får du en skärm så här:

Klicka sedan på Windows och vänta på att installationsprogrammet ska laddas. När nedladdningen är klar kör vi den nedladdade filen och följande visas:

Här behöver du bara klicka dig vidare Installera knapp. Installationen är enkel och kräver inte att vi konfigurerar någonting förrän den är klar. När den är klar visas den här skärmen:

Nu är det dags för konfigurationen, där vi har två alternativ:

 1. Fortsätt : Används för att skapa ett konto för att använda Windscribe.
 2. Logga in : för att kunna gå in i applikationen. Om vi ​​redan har ett konto kan vi göra det direkt, annars kommer vi tillbaka hit efter att ha skapat det.

I vårt fall, eftersom vi inte har ett konto, klickar vi vidare Fortsätt Knapp:

I det här avsnittet skapar vi vårt Windscribe-konto genom att välja vårt användarnamn och upprepa vårt lösenord två gånger. Två pilar som bildar en cirkel används för att slumpmässigt generera ett användarnamn och lösenord. Ett e-postmeddelande är valfritt, men det fungerar som en återställningspost och ger dig mer GB data. Klicka på när du är klar registrering och han kommer att erbjuda oss denna information:

Här kan du se vikten av att ha e-post, då vi istället för 2 GB gratis skulle kunna få 10 GB. För att slutföra installationen är nästa steg vi måste ta att gå till Logga in knappen vi pratade om tidigare. Där kommer vi att ange samma autentiseringsuppgifter för kontot vi just skapade.

Windscribe drift, parametrar och prestandatest

När vi har angett våra kontouppgifter är vi redo att använda dem och en skärm som denna kommer att visas:

Vi har fyra Windscribe-sektioner som du bör vara medveten om, som du har markerat med röda rutor:

 • ikon med tre horisontella ränder där du kan komma åt konfigurationsalternativen.
 • VPN strömknappen.
 • Vår nuvarande IP
 • Städer som gör att vi kan välja mellan olika länder och städer.

Strax under det sista alternativet har vi den information vi har kvar. Om vi ​​klickar på alternativknappen ser vi detta:

I det här fallet har vi typiska alternativ för att starta ett program från Windows och automatiskt ansluta om vi väljer det andra alternativet. Den har också många andra alternativ för dig att utforska, även om den redan fungerar korrekt och säkert eftersom den är standard. Om vi ​​klickar på Städer vi kan välja mellan olika länder och städer. Med gratisversionen kommer vi bara att kunna välja mellan den bästa platsen och vissa städer i USA och Kanada.

Nu, för att ändra vår plats, kommer vi att dubbelklicka på Det bästa stället eller genom att trycka på strömknappen. I det här fallet hittade han oss i Paris.

Vi ska kolla om vår IP-adress där my.net finns har ändrats. Vår ursprungliga IP brukade börja på 213, nu börjar den på 185.

Som väntat hittade han oss i Frankrike, men eftersom vi behöver en mer exakt lokalisering klickar vi vidare Geolokalisering IP … Om vi ​​gör detta kommer vi att se att vi har blivit bekräftade i Paris.

För att mäta prestanda kommer vi att köra ett hastighetstest. Här är resultaten utan VPN:

Om vi ​​aktiverar Windscribe VPN i Paris får vi följande resultat:

Här kan man se att hastigheten har sjunkit rejält, vilket är att vänta, och latensen har också ökat. Det räcker med att utföra grundläggande uppgifter och upprätthålla konfidentialitet. Det enda är att den data som Windscribe erbjuder snart kan vara otillräcklig om vi inte bara använder den för visning. Om vi ​​redan behöver de högre hastigheterna som vi kan få på spanska servrar och obegränsad trafik, måste vi välja den betalda versionen.

Relaterade artiklar

Back to top button