Installera beta 1 av iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 och mer. –

Vad har Apple släppt betaversioner om?

Nåväl, allt är nytt och utan undantag. Vi upptäckte att företaget har publicerat den första betaversionen IOS 15, iPadOS 15, macOS 12 och watchOS 8. Dessa betaversioner kommer att vara kompatibla med samma enheter som kommer att vara kompatibla med de slutliga utgåvorna, som tillkännagavs av Apple under WWDC. Vi minns att det är det fler testversioner och vi får vänta tills september eller oktober att alla dessa system lanseras för allmänheten. Således börjar en betatestperiod var 1-2:e vecka, under vilken vi kommer att upptäcka förbättringar, såväl som funktioner som ännu inte ingår, och även andra nyheter som företaget inte tillkännagav vid sitt event, eftersom det anser att det är olämpligt.

Hur man installerar betan som utvecklare

Först och främst måste vi komma ihåg att det är det instabila versioner som kan föra med sig många buggar är som applikationer som inte fungerar, oväntade omstarter, överdriven batteriförbrukning och till och med visuella fel i gränssnittet. Om du, trots att du känner till dessa risker, är fast besluten, bör du veta att du kan installera någon av betaversionerna på din enhet, även om i Apples fall har klockan ingen återvändo , till skillnad från andra enheter där du kan återgå till den tidigare stabila versionen. Vi rekommenderar dig i alla fall säkerhetskopiera dina data i förväg.

Vi kommer dock ihåg att vi redan har publicerat en artikel som beskriver hur man installerar betaversionen av iOS eller iPadOS, även om det alltid är bra att kunna komma ihåg det. Tänk på att betasystemet för närvarande bara fungerar för de personer som är officiella Apple-utvecklare, även om vi med tiden kommer att visa dig systemet som du måste följa för att kunna ta del av de här nyheterna på din enhet.

IOS 15-system

Om du är en auktoriserad utvecklare behöver du helt enkelt gå in på Apple Developers-webbplatsen som skapats för att komma åt ditt personliga konto med dina referenser. När du har tillgång bör du scrolla ner till nedladdningssektionen och få konfigurationsprofilen. Du måste följa instruktionerna i Inställningar för att slutföra installationen. När du är klar och iPhone har startat om, gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. När detta är gjort behöver du bara utföra en rudimentär uppdatering, men kom ihåg att servrarna kan överbelastas och det kan ta lång tid att ladda ner och installera din iPhone eller någon annan enhet.

Installera iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey utan att vara utvecklare

Om du inte är en utvecklare, som vi kommenterade tidigare, finns det andra metoder för att utföra installationen, om än på egen risk. Som vi kommenterade tidigare är vi i en betaversion tillgänglig för utvecklare och den är instabil, så den bör inte installeras på huvud-iPhonen för att undvika problem som informationsförlust. För att slutföra installationen behöver du bara följa dessa steg:

  1. Gå till betaprofiles.com på din iPhone, iPad eller Mac.
  2. Om du går ner på sidan hittar du ett avsnitt dedikerat till alla betaversioner av de olika operativsystemen.
  3. Navigera till profilen du vill ladda ner och klicka på Installera profil.
  4. Acceptera ett ansvarsavtal där du tar på dig de risker som är förknippade med installationen.
  5. Installera profilen i appen Inställningar.
  6. Starta om din enhet.
  7. Gå till Inställningar> System> Uppdatera.
  8. Följ den normala installationsprocessen.

IOS 15-system

Tänk på att om du utför den här installationen på samma lanseringsdag kommer du att stöta på många problem som att Betaprofiles webbplats kraschar. Detta är också utöver det faktum att nedladdningen av den första betaversionen av iOS 15 kan bli försenad på grund av bandbreddsbegränsningar från Apples sida.

Relaterade artiklar

Back to top button