Ingen Nokia 3.1, Nokia 5.1 Android 10-uppdatering ännu eftersom duon får Pie-baserade säkerhetskorrigeringar för maj

Det är inte bara HMD Global som var tvungen att revidera sina Android 10-uppdateringsplaner efter utbrottet av coronaviruset (COVID-19) för ett par månader sedan.

Inledningsvis hade det finska företaget lovat att rulla ut de stabila Nokia 3.1 och Nokia 5.1 Android 10-uppdateringarna i mitten av andra kvartalet 2020. Men i den reviderade färdplanen skjuts detta tillbaka till någonstans mellan nu och slutet av juni.

När allt ser ut verkar det som om de som ser fram emot att uppdateringarna ska rulla ut kommer att behöva vänta lite längre. För närvarande får duon Android Pie-baserade säkerhetskorrigeringar i maj.

Uppdateringarna är tillgängliga trådlöst för både telefoner och stora jämfört med tidigare säkerhetskorrigeringar, och väger in på över 105 MB för Nokia 5.1 och upp till 120 MB för Nokia 3.1.

Nokia-3.1-Maj-säkerhetsuppdatering(Källa)

Med bara tre eller så veckor innan månaden kommer till sitt slut, bör det inte dröja länge innan vi börjar se Android 10-uppdateringar för Nokia 3.1 och Nokia 5.1 rulla ut. Vi kommer att meddela dig om det när det är dags.

Nokia 3.1 och Nokia 5.1 Android 10-uppdateringarna kommer att vara den andra och sista större OS-uppgraderingen för paret. De bör dock fortsätta att få vanliga säkerhetskorrigeringar i ytterligare ett år eller så.

Om du är intresserad av detaljer om alla enheter som har fått den stabila Nokia Android 10-uppdateringen, gå hit. Vi har också täckning om vad som kan förväntas med Nokia Android 11-uppdateringen senare i år, kolla gärna in den här.

Relaterade artiklar

Back to top button