Indiska tablettmarknaden sjönk 10% under första kvartalet 2018; Här är en uppsättning …

De tablettmarknad i Indien går inte så bra just nu, verkar det att döma av de senaste siffrorna från en studie. Det gjordes genom CyberMedia Research (CMR) “Tablet PC Market” rapport, som visar Lenovo som marknadsledare igen.

Det kinesiska företaget leder med en marknadsandel på 23%, följt av Samsung med en andel på 21% och Datawind ligger på tredje plats med 16%. Analytikerna talar om ”en ny ras av företagsanvändare” och hänvisar till restaurangchefer, trafikpoliser, säljare och verk, alla förtjust i surfplattor i Indien. Det här nya segmentet ska tänka på saker i framtiden, trots nedgången.

Det nya segmentet kommer att få dragkraft när tiden går och nya företagsanvändningsfall kommer att visas, vilket ger tillväxt. Tänk på att Lenovo hade en marknadsandel på 26,1% under det sista kvartalet 2017, så de tappade också “poäng”. Lenovo investerade dock i utbildningsområdet, så de borde skörda frukterna snart. Samsung växer också i det prisvärda området, medan Datawind vädjar till nationalismen hos människor, eftersom det är ett lokalt varumärke.

Den indiska tablettmarknaden såg en total leverans på 3,2 miljoner enheter under hela året 2017, en minskning med 11% från de 3,6 miljoner 2016. Under andra kvartalet 2018 förväntar sig CMR att B2B-marknaden kommer att ge vinster på grund av statliga initiativ inom utbildningen område.

Relaterade artiklar

Back to top button