Inaktivera oskärpa på låsskärmen i Windows 10 –

Detta är något som Microsoft kräver mer och mer uppmärksamhet och ansträngning. En av huvudorsakerna till allt detta är att en betydande del av Windows-användare gradvis får erfarenhet av denna programvara. Därför, när detta händer, försöker många av dem anpassa systemet så mycket som möjligt beroende på allas behov.

I själva verket, i samma linje, vill vi fokusera på en av de parametrar som vi kan ställa in om vi vill. Detta syftar på den tidigare nämnda låsskärmen som vi hittar när vi startar Windows. I den förser vi Windows med autentiseringsuppgifter för att komma åt datorn för att skydda den från önskade användare. Dessutom från konfigurationen operativ system vi kan lägga till appar för att kunna komma åt dem från detta Blockering

Men det är inte det som är problemet. Vi kommer att fokusera på något mer estetiskt, i synnerhet kommer vi att prata om de olika metoderna som du kan använda för att stänga av oskärpa för den här låsskärmen i Windows. Vi har flera sätt att göra denna förändring som vi nämnde som vi kan använda för att få en tydligare bakgrund av inloggningen.

Hur man stänger av oskärpa effekten på Windows låsskärm

Det första vi behöver veta i detta avseende är att inaktivera denna effekt i Windows 10 Inloggningsskärm detta är en ganska enkel uppgift. I Redmond-systemet har vi flera sätt att göra detta, både med och utan programvara från tredje part.

Vi måste komma ihåg att i många fall är standardbeteendet Windows låsskärm är att lägga till en oskärpa effekt. På grund av samma bild som vi ställer in här som bakgrund blir den suddig när vi aktiverar den. Det är därför vissa människor inte gillar detta beteende. I det här fallet kan du helt enkelt stänga av den här effekten så visar vi dig hur du uppnår den. Som vi nämnde finns det flera metoder, så du kan välja den som intresserar dig mest.

Inaktivera oskärpa från Windows-registret

Till att börja med allt som vi kommenterar, låt oss först och främst prata om en av de enklaste metoder … Detta hjälper oss att få inloggningsskärmen utan effekter, vilket gör att vi kan se den installerade bilden. För allt detta behöver vi bara ändra några inställningar. registernyckel som vi kommer att visa dig nedan. Därför, och hur skulle det kunna vara annorlunda, är det första vi gör för detta, som vi kommenterar, att öppna Windows Registerredigerare.

För att komma åt det här avsnittet som vi kommenterar, skriv bara in ett enkelt kommando i Regedit-sökrutan. Detta uppnår vi även med kortkommandot Win + R där vi också skriver regedit för att öppna Registereditorn. Så en gång i det nya fönstret som visas i det här fallet måste vi navigera till nyckeln HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem.

I den, i den högra rutan, måste vi nu skapa en ny 32-bitars DWORD-typ med namnet DisableAcrylicBackgroundOnLogon. Vi redigerar sedan dess innehåll för att kunna ändra dess värde, som vi sätter till 1.

Vid det här laget behöver vi inte längre spara ändringarna, och vi behöver även starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Ta bort effekt i Windows från grupppolicyer

Å andra sidan kan det hända att vi inte vill röra systemregistret. Detta är en förändring som vi också kan göra från Windows Group Policies, även om de bara är tillgängliga i Proffs systemversion. Om du arbetar med detta går vi tillbaka till sökfältet, nu för att skriva kommandot gpedit.msc.

Medan Grupppolicyredigerare kommer öppna , som du, som vi nämnde, inte hittar i Windows 10 Home. I fönstret som visas måste vi gå till Datorkonfiguration / Administrativa mallar / System / Logga in.

Här hittar vi en post med titeln Visa transparent inloggning där vi dubbelklickar för att aktivera den om vi finner den inaktiverad.

Inaktivera transparens i inställningarna

Ett annat snabbt och effektivt sätt att stänga av oskärpa effekten på Windows 10-låsskärmen i denna mening är genom appen Inställningar. Den nås via tangentkombinationen Win + I för att gå till avsnittet Personalisering.

I detta ögonblick klickar vi vidare Färger avsnittet i den vänstra rutan där vi redan ser alternativet Transparenseffekter, så vi behöver bara stänga av det.

Inaktivera transparens när den är låst med ett program

Vi kan också prata om WinSlap, gratis och öppen källkod för att anpassa olika interna partitioner i Windows 10. Detta gör att vi kan utföra åtgärder som att ta bort skadlig programvara eller avaktivera telemetri. Vi kan också aktivera eller inaktivera vissa alternativ relaterade till Windows utseende som i detta fall. Därför, för att uppnå det vi letar efter på samma rader, är det första vi gör att ladda programmet från denna länk.

Det behöver inte installeras på en dator, så vi behöver bara starta det. När ett nytt fönster dyker upp på skärmen skärm , går vi till fliken Utseende och markerar sedan alternativet Inaktivera skärmoskärpa. Således inaktiverar vi oskärpan på låsskärmen, vilket är vad vi försöker uppnå.

Nu behöver vi bara klick slag i ansiktet knapp så att datorn startas om och ändringarna träder i kraft, och vi kan se bakgrundsbilden av Windows-låsskärmen i full tydlighet.

Relaterade artiklar

Back to top button