imponerande på alla sätt –

De äkta trådlösa öronsnäckorna MW08 är här, och de utmärker sig i varje mätvärde, från dess imponerande 12-timmars batteritid till dess anpassade 11 mm-drivrutiner, till dess hybrida aktiva brusreducering.

MW07 ersattes delvis av MW07 Plus, som gjorde några ganska små förbättringar men höll många aspekter oförändrade. Den erbjöd tekniskt sett aktiv brusreducering, men den var svag och inte särskilt effektiv, men i övrigt var den en mindre utveckling.

MW08, å andra sidan, tar ett avgörande steg framåt och är nästan den perfekta uppsättningen av äkta trådlösa hörlurar.

En förbättrad design

Mycket har förändrats med MW08. Master & Dynamic behöll signaturen “D”-form på utsidan av öronsnäckorna, vilket inte liknar alla andra hörsnäckor.

Master & Dynamisk MW08 på deras canvasväska

Master & Dynamic MW08 på sin canvasväska

Ett helt nytt keramiskt fodral ersätter det handpolerade acetatet. Apple-fans kommer sannolikt att känna till Apples begränsade användning av keramik på den avancerade Apple Watch Edition. Keramiken ser otroligt ut och är polerad till en glans med ett enkelt “M” placerat i mitten.

Vi älskade acetatet, men keramiken ser ännu bättre ut och ger en ännu mer premiumkänsla.

Master & Dynamic MW08 finns i fyra färger

Master & Dynamic MW08 finns i fyra färger

Keramiken möter aluminiumkroppen, som har en ny bunden extern antenn för att förbättra signalstyrkan och anslutningsmöjligheterna. Dessa har fortfarande fysiska, taktila knappar på den övre kanten för att styra uppspelning, svara på samtal och justera volymen.

Runt kanten på varje hörsnäcka finns en ny mikrofonuppsättning och ett nytt galler. Dessa bidrar till vindblockering, telefonsamtal och hybrid ANC.

Master & Dynamiska MW08 hörsnäckor

Master & Dynamic MW08 öronsnäckor

Utanför keramiken har de flesta förändringarna kommit till fallet. Den ursprungliga designen av höljet var platt och gjord av polerat rostfritt stål. För MW08 har Master & Dynamic återigen använt rostfritt stål men på nya sätt.

Fodralet är nu ett vertikalt fodral, mycket likt AirPods Pro. Men istället för att vara helt rundade, är toppen och botten avkantade för att låta den stå på egen hand. Eftersom den är tunnare och högre är den också lättare att öppna med en hand. Detta var en konstant frustration med de tidigare modellerna, och vi är glada över att den har förbättrats.

Istället för bara polerat rostfritt stål erbjuder Master & Dynamic nu en mattsvart finish och en polerad grafitgrå. Den mattsvarta kan vara vår favorit, men alla dessa ser bra ut.

En snabb anteckning om stålhöljet: En sak vi hörde ganska mycket var vissa människors bestörtning över att det rostfria stålet repade sig så lätt. Detta är inte bara vanligt, utan vi skulle säga att det är att föredra. Polerat rostfritt stål är mycket starkt men börjar snabbt uppvisa mindre repor vid användning.

Om du har använt en Apple Watch i silver i rostfritt stål eller någon klocka av stål kommer du att vara bekant med hur snabbt stålet kan slitas. Men det är inget fel med det. Det är i linje med andra premiummaterial, som läder. När du använder den utvecklar den en finish som är helt unik för dig och återspeglar dess starka hållbarhet.

Master & Dynamiskt MW08 mattsvart fodral

Master & Dynamic MW08 mattsvart fodral

Samtidigt förstår Master & Dynamic att vissa kanske vill hålla saker så orörda som möjligt och inkluderar en svart canvasväska i lådan om du föredrar att hålla ditt fodral ytterligare skyddat.

Det finns tre statuslampor på fodralet, en i mitten för att representera fodralets batteritid och två på sidorna för att representera varje öronsnäcka. Med MW08 ingår också en nylonflätad USB-C till USB-C-kabel och en USB-C till USB-A-adapter av metall.

Ljudkvalité

Ljudet drivs via anpassade 11 mm beryllium-drivrutiner, 10 procent större än föregående generation. Detta lönar sig med ett otroligt ljud. Vi älskade ljudet från MW07, och MW07 Plus och MW08 är ännu bättre.

Vi började strömma från vår Apple Music-testspellista och mycket nöjda med ljudet som pumpade ut. Ljudscenen var mycket stor, och tillsammans med ANC var det en uppslukande upplevelse. Basen, i synnerhet, var otrolig till och med 60 procent volym var åskande och fantastisk. När du lyssnade på pump-up-låten kunde du känna basen resonera hela tiden.

Samtidigt startar den superlätt och exakt utan tyngd. Bara mycket detaljer i instrumenten kan tas fram. Vi kunde höra trumset komma in med några lätta knackningar som vi vanligtvis aldrig hör med vanliga öronsnäckor.

Spelar musik på Master & Dynamisk MW08

Spelar musik på Master & Dynamic MW08

Avskalade låtar, som a cappella-versionen av låter dig höra varje andetag Suzanne Vega tar och till och med den allra minsta resonans i inspelningsstudion när sången tar slut.

Sammantaget är de en välbalanserad uppsättning öronsnäckor som spelar favoriter utan någon specifik musikgenre men passar bra med elektronisk dans, klassisk rock, instrumental och mer.

Och ja – de låter bättre än Apples AirPods Pro. Men mer om det kommer i vår dedikerade jämförelse.

En annan fin touch är att du kan använda båda öronsnäckorna var för sig. Det kommer att finnas en “master” earbud och en “slave” earbud med några billigare öronsnäckor där bara mastern kan användas på egen hand. AirPods kan alltid använda båda knopp solo, och MW08 fungerar precis likadant. Det är en liten sak men något vi gör ganska ofta.

När de används med enheter som stöds stöder dessa SBC-, AAC- och aptX-ljud.

Samtalskvaliteten är ganska bra med MW08, och vi kunde ta ett telefonsamtal mitt i en livsmedelsbutik medan vi bar en mask med filter, och mottagaren kunde höra oss bra. Utanför i måttlig vind var samtalen också klara utan negativa effekter.

ANC

Nästan lika avgörande som ljudkvaliteten är ANC. Med MW08 är ANC kopplat till den nya M&D Connet-appen, som finns tillgänglig som en free ladda ner från App Store.

Kumulativt finns det fem totala inställningar för ANC uppdelade i olika kategorier, som alla är kontrollerbara från appen.

Master & Dynamisk M&D Connect-app

M&D Connect appinställningar

Först kan du inaktivera ANC helt. Du behöver inte använda den alls. Om du vill ha den på är nästa steg upp i ambient mode. Ambient låter dig ha på “Voice”-läget, som är skräddarsytt för konversationer, eller så kan du använda “Awareness”-läget, som framhäver din omgivning som helhet. Den förra är bra för på kontoret medan den senare är bättre för att gå nerför gatan.

Sedan finns det fullt ANC. För att bevara batteritiden är “All-Day ANC”-inställningen, som låter dig lyssna hela dagen på en enda laddning, kontra “Max ANC” som är den starkaste möjliga brusreduceringen, kanske för en högljudd miljö eller på ett flygplan.

Vi hoppade inte på ett flygplan eller en buss för att testa dessa, men i våra tester i studion blev vi mer än imponerade av olika ljud som spelades genom vår högtalaruppsättning, särskilt efter den dåliga ANC som hittats på MW07+.

Den klippte bort nästan allt externt brus och hade en bra tätning i våra öron. En del av den tätningen är från de granulära fem storlekarna av örontips som M&D inkluderar. De flesta andra har tre storlekar, men de extra storlekarna hjälper till att få den absolut bästa passformen som möjligt.

Vi hörde bara det svagaste vatten som satt bredvid en porlande vattenskärm i vårt hem. Det är mycket beröm för oss eftersom ANC vanligtvis gör sitt bästa med enhetligt brus och brum, inte fluktuerande ljud, eftersom det inte lika lätt kan motverka bruset med anti-brus.

Master & Dynamisk MW08 och appen

Master & Dynamic MW08 och appen

Bose-öronsnäckorna kan vara något bättre med ANC, men det här är överlägset några av de bästa vi har provat i en uppsättning äkta trådlösa hörsnäckor.

Appen visar dig batteritiden, konfigurerar sömnfunktionen för automatisk avstängning och slår på eller av örondetektering.

Ska du köpa MW08?

Vi har gjort massor av tester på MW08, och de överträffar våra förväntningar i var och en. Till och med batteritiden var en chock. MW07+ hade en solid tio timmars uppspelningstid, och ändå lyckades MW08 på något sätt få plats med 12 timmars batteritid på en enda laddning. Fodralet ger också 30 timmars extra batteritid för en kombinerad batteritid på 42 timmar.

Efter att ha använt MW08 i ett par veckor är vi fortfarande imponerade över hur imponerande dessa är. Master & Dynamic har spikat nästan alla aspekter av dessa öronsnäckor. Designen är spektakulär, passformen är exakt, ANC är branschledande, batteritiden är fantastisk och ljudet är tydligt och kraftfullt. Det finns nästan ingenting att kritisera om dessa in-ear-drivrutiner.

Master & Dynamisk MW08 i deras fall

Master & Dynamic MW08 i deras fall

Det är imponerande hur M&D kunde förbättra MW07+ på alla sätt. Batteri, ANC, design, material, ljudkvalitet är alla märkbart bättre än den föregående versionen.

Vi använder AirPods eller AirPods Pro dagligen, men när det kom till ljud saknades de fortfarande. Vi vände oss fortfarande till andra hörlurar för att faktiskt lyssna på musik jämfört med YouTube-videor och telefonsamtal. MW08 kommer nu att vara våra hörsnäckor för att lyssna nio av tio gånger.

Om du vill ha den förstklassiga ljudupplevelsen och en produkt som precis gillar en premiumprodukt, rekommenderar vi starkt att du kollar in MW08.

 • Fantastisk ljudkvalitet
 • Bra hybrid aktiv brusreducering
 • Premium passform och finish med stål, aluminium och keramik
 • Ny design av fodral är mindre, lättare att hålla och har nya ytbehandlingar
 • Lång batteritid hela dagen
 • Ny app gör det enkelt att styra ANC och inställningar
 • Bluetooth 5.2 ger starkare anslutning
 • Största ljuddrivrutinerna på en uppsättning äkta trådlösa hörsnäckor
 • Medvetenhetslägen låter dig höra din omgivning
 • Inget rumsligt ljud eller direkt iOS-integration som AirPods
 • Anslutningen är inte lika stark som AirPods
 • Dyr

Betyg: 4,5 av 5

Var man kan köpa

Du kan köpa de nya MW08 äkta trådlösa hörlurarna från Master & Dynamic för $299. De kommer i svart keramik med ett mattsvart rostfritt stålhölje, vit keramik med ett polerat rostfritt stålhölje, brun keramik med ett polerat stålhölje och blå keramik med ett grafitgråt rostfritt stålhölje.

Relaterade artiklar

Back to top button