iFixit demonterade Huawei Mate 10 Pro: fler skuggor än ljus på dess grad av reparerbarhet (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: iFixit demonterade Huawei Mate 10 Pro: fler skuggor än ljus på dess grad av reparerbarhet (foto)

Precis som alla smarttelefoner i toppklass med självrespekt, lockade Huawei Mate 10 Pro också uppmärksamheten från killarna från jag fixar detsom bestämde sig för att ta isär den för att noggrant utvärdera dess byggkvalitet och dess grad av reparerbarhetom de mer kunniga användare vill riskera lite gör-det-själv-reparationsarbete.

Demonteringen börjar direkt på höger fot, för trots IP67-certifieringen visar det sig ganska enkelt att ta bort den bakre glaspanelen, värm den på lämpligt sätt med varmluft och lyft den sedan gradvis och försiktigt. Den andra goda nyheten handlar om dörren USB typ C och högtalarelättillgänglig och utbytbar, sedan inte svetsad direkt på moderkortet – inte heller svårt att nå, i några få steg.

Vid denna tidpunkt har dock första kritiska frågormed början från skruvar (Phillips standard) inte magnetisk och därför svårare att lyfta och flytta om under gör-det-själv-insatser. Men de verkliga problemen uppstår när du ska ta bort främre fotosensorför säkrad i sitt hölje, med stor risk att skada den.

Ännu svårare är displaybyte – det är det vanligaste ingreppet på smartphones, med tanke på den ömtåliga karaktären hos glaset som täcker det – vilket i huvudsak kräver en total demontering (och därför tid, tålamod och olika risker att skada andra komponenter) och det blir resultatet mycket mer komplicerat jämfört med andra enheter. Att väga för- och nackdelar, jag fixar det han bestämde sig därför för att utvärdera med en 4/10 graden av reparerbarhet från Huawei Mate 10 Pro.

Relaterade artiklar

Back to top button