iFixit demonterade Galaxy S9 och S9 +: Många modulära komponenter, men krökt glas komplicerar reparationer (uppdaterat)

Note: We hope you enjoy reading this article: iFixit demonterade Galaxy S9 och S9 +: Många modulära komponenter, men krökt glas komplicerar reparationer (uppdaterat)

Som tradition, nära marknadslanseringen av den nya flaggskeppssmarttelefonen från Samsung, jag fixar det ville sprida sin auktoritativa åsikt om graden av reparerbarhet av användare som i framtiden kommer att vilja (eller måste) prova sig fram. Ljus och skuggor för nya Galaxy S9, som å ena sidan vänder sig till användare, å andra sidan komplicerar deras liv enormt.

När bakstycket har lyfts upp visar Galaxy S9 faktiskt ett mycket exakt arrangemang av de interna komponenterna, varav de flesta är av natur modul- och därför utbytbar oberoende, vilket gör att användarna endast kan byta ut den del som behöver det. En av de som ofta byts ut är dock batteriförankras till kroppen med hjälp av en dos kanske överdrivet av lim och lim, vilket riskerar att skapa för mycket huvudvärk.

Denna delbalans är dock mer än positiv helt och hållet välte direkt från Samsungs val att täcka med glas nästan hela den yttre ytan av S9.

Det är faktiskt ett material som är lika behagligt som ömtåligt, vilket riskerar att förvandlas till den värsta av gör-det-själv-reparatörens mardrömmar. I synnerhet är det böjda glaset på skärmen extremt svårt att bli behandlad utan att bli krossad. I ljuset av dessa för- och nackdelar har iFixit beslutat att utvärdera reparationsförmågan hos Galaxy S9 med poäng 4 av 10.

Uppdatering 12/03/2018 kl 17:10

iFixit satte också sin storebror på prov Galaxy S9+ som, som det var lätt att förvänta sig, har en väldigt likartad konstruktion och därför räknas samma styrkor och samma defekter när det gäller DIY-reparationsbarhet. Poängen förblir därför densamma: 4 av 10.

Relaterade artiklar

Back to top button