Identitetsläckor online är mycket vanliga –

Personlig information kan läcka online

Vi ställer ut hela tiden personuppgifter och information av misstag på internet. Varje gång vi surfar använder vi en enhet som är ansluten till nätverket, vi registrerar oss för vilken tjänst som helst … I något av dessa fall kan vi ha problem och vår integritet kan äventyras.

Det är därför det är intressant att veta hur våra personuppgifter snabbt kan läcka online. På så sätt kan vi vidta åtgärder för att förhindra att detta händer och kan påverka oss i vårt dagliga liv.

Uppgifterna vi publicerar

En av de vanligaste anledningarna till att vår personliga information lätt kan lämnas ut på Internet är de uppgifter vi publicerar, ibland utan att ens inse det. Vi kan till exempel nämna de meddelanden som vi lägger in öppna forum eller kommentarer på webbsidor där vi kommer att läsa artikeln.

Detta, oavsett om vi gillar det eller inte, kan tillhandahållas till bots eller vilken användare som helst att samla in. Därför är det mycket viktigt att inte avslöja personlig information, som innehåller data som vårt telefonnummer, e-post, etc. De kan ta reda på vissa uppgifter även genom IP-adressen.

Läckor i de tjänster och applikationer vi använder

Det kan också finnas en läcka i programmet eller tjänsten vi använder. Detta är relativt vanligt, eftersom vi i många fall använder verktyg som inte är patchade och kan ha sårbarheter som används av hackare.

Det är mycket viktigt att vi alltid håller allt uppdaterat och på så sätt undviker den här typen av problem. Vi måste tillämpa detta oavsett vilken typ av system vi använder, vilken enhet eller till och med onlineplattformar, där vi kan uppdatera dem och att de är helt säkra.

Mejorar la Privacidad

sociala media

Sociala nätverk ofta använda tjänster på internet. De tjänar till ständig kontakt med vänner och familj, vi kan lägga upp och i slutändan publicera allt innehåll. Men de är också huvudmålet för dataintrång.

Vi måste alltid komma ihåg att våra konton i sociala medier inte ska vara öppna för någon. Åtminstone inte de där vi ska lägga upp personuppgifter eller ladda upp konfidentiellt innehåll. Det är viktigt att du inte läcker till någon och inte har liknande problem. Det är viktigt att ta hand om informationen på sociala medier.

Sårbara enheter

Å andra sidan, ytterligare en anledning till att vår personlig information kan detekteras på nätverket, om enheter används som kan ha säkerhetsbrister. Vi talar särskilt om det som kallas sakernas internet.

En dator ansluten till ett nätverk med säkerhetsproblem kan avslöja vår personliga information. Vi måste alltid se till att de är ordentligt skyddade och inte har några problem.

Relaterade artiklar

Back to top button