I Hall 7 av MWC 2018 har några kinesiska varumärken försökt återuppliva Intel SoCs (med liten framgång)

Note: We hope you enjoy reading this article: I Hall 7 av MWC 2018 har några kinesiska varumärken försökt återuppliva Intel SoCs (med liten framgång)

Under vår recension av de ökändas fasor Hall 7 av Mobile World Congress 2018 – reserverad för mindre kinesiska producenter – stötte vi på smartphones kuslig. Skamlöst kopierade namn eller logotyper, Frankenstein designar från de mest kända modellerna på marknaden, mycket låga specifikationer, eller väldigt pumpade men totalt ineffektiva. I denna myllrande tekniska helveteskrets har vissa märken till och med provat det omöjliga: återuppliva de nu nedlagda Intel SoC:erna.

Vi såg en Leagoo-smartphone med den omisskännliga Intel-logotypen präglad på baksidan, medan kollegorna på Anandtech de uppehöll sig mer minutiöst vid ett par modeller tillverkade av det okända Senwa. Känd under namnen på LS9718 Och LS9918båda integrerar en SoC Spreadtrum SC9853iarkitekturbaserad 1,8 GHz octa-core Airmont från Intel och utrustad med en Mali-T820 GPU.

Eftersom det var lätt att förvänta sig prestanda av dessa smartphones visade sig vara hemska riktmärkeom man jämför med modeller utrustade med nyare lösningar, även om de inte är avancerade, på ARM-arkitektur som erbjuds av Qualcomm, MediaTek och så vidare.

Ett experiment som föddes utan rim eller anledning och misslyckades redan innan det nådde marknaden. Å andra sidan har Intel självt för länge sedan övergiven mobilmarknaden, där den aldrig lyckats etablera sig.

Relaterade artiklar

Back to top button