huvudsakliga fördelar jämfört med DOCX och andra format –

Och varför använda PDF istället för ett annat format som DOCX eller ODT? Därefter kommer vi att titta på de viktigaste fördelarna som adobe-formatet ger oss i jämförelse med andra.

Den kan öppnas på alla operativsystem med en mängd olika program.

PDF har blivit industristandard … Trots att det är ett proprietärt Adobe-format är alla operativsystem kompatibla med det gratis. Vi kan öppna dem med sin egen Adobe Reader eller använda en av de många PDF-läsare som finns tillgängliga, som Edge, Foxit eller Sumatra, för att se dem på vår PC. Windows, macOS och Linux har motsvarande program för att öppna PDF-filer. Dessutom kan vi också öppna dessa dokument på andra enheter som smartphones.

PDF-formatet är känt för alla, så det blir inga problem med att skicka dokument i detta format.

PDF-filer tar lite plats

Texten tar vanligtvis nästan ingen plats. Men om vårt dokument innehåller grafik eller bilder kan storleken ändras. PDF-formatet stöder ett brett utbud av bildkomprimeringsalgoritmer vilket kommer att spara oss mycket utrymme, något väldigt intressant, speciellt när vi ska skicka dessa filer till andra människor.

Vi har inga problem med typsnitt, stil eller struktur

Om vi ​​någonsin har öppnat en DOCX-fil på en annan dator än den vi skapade den på, lägger vi med största sannolikhet våra händer på huvudet. Fel typsnitt, element har flyttats, foton stämmer inte överens… Det beror på att dokumentformat är designade för att ta liten plats och därför utelämnar element som inte anses intressanta, vilket är fallet med källor.

Standard PDF-format skickar källan i själva dokumentet … På så sätt, när du öppnar den, har den samma struktur och presentation som när du sparade den. Stylingproblemen är över.

Digital signatur och garantier mot PDF-ändringar

Kan vi tänka oss att vi skickar ett personligt dokument i Word, och att mottagaren ändrar det och tvingar det att gå igenom det vi skickade? Detta händer inte med PDF-format. Adobes dokumentformat var ursprungligen tänkt att vara oföränderligt. Det finns dock PDF-redigeringsprogram som börjar med själva Adobe Acrobat, så detta påstående är inte helt sant. Såvida vi inte är lösenordsskyddade.

Det råder ingen tvekan om att Adobe tillåter oss att skicka in digital signatur till våra dokument. Denna signatur skickas som en del av metadata, hashas och låter oss säkerställa att dokumentet inte har ändrats. Om den ändras kommer den digitala blanketten att skadas och därför finns det indikationer på att dokumentet inte är det original som vi lämnat in själva.

Relaterade artiklar

Back to top button