Hur Windows 10 Sun Valley Dark Theme kommer att förändras –

Windows 10 mörkt tema är inte kompatibelt. Det betyder att det just nu, när vi aktiverar det här läget, finns delar av systemet (till exempel sökfältet) som det nya utseendet inte tillämpas på. Detsamma gäller för andra systemelement som snabbmenyer, popup-menyer, egenskapsfönster etc. Dessutom är färgschemat för detta Windows-läge för mörkt och till skillnad från vad som händer med mörkt läge från till exempel macOS , Windows är fula, tvingade.

WinUI kommer att upptäcka Windows 10:s nya mörka läge

WinUI det är en uppsättning regler skapade av Microsoft som kan användas för att definiera standardutseendet för operativsystemet och alla program som vi har installerat i det. Generellt sett är de viktigaste egenskaperna hos denna standard att prioritera prestanda och ge användaren kontroll över anpassning av utseendet.

Gradvis integreras denna nya standard alltmer i operativsystemet. Och nu, med lanseringen av Sun Valley i åtanke, börjar Microsoft experimentera med olika varianter av sitt mörka läge för att skapa ett enhetligt utseende.

Det första vi kommer att se är hur detta mörka läge helt sträcker sig till alla delar av operativsystemet. Börjar med sammanhangsmenyer som visas när du högerklickar på valfritt element i operativsystemet. Dessa nya menyer kommer inte bara att vara mörka, utan kommer också att ha rundade hörn som en del av den nya Fluent Design.

WinUI kommer att sträva efter att uppnå en mycket större balans i de mörka standardfärgerna, erbjuda dem till alla element på skrivbordet, alla program och slutligen erbjuda det mörka läge som användarna förtjänar och förväntar sig.

När han kommer

För tillfället är dessa förändringar i testfasen i mörkt läge. Endast Windows 10 Insider-användare som redan testar Sun Valley bygger (DEV-kanal) kan börja se de första tecknen på förändring. Sun Valley kommer inte att nå användarna förrän den kommer in hösten 2021 så det finns fortfarande tid för allt detta att vara mellan oss.

Vad som kan hända är att Microsoft kommer att dra nytta av 2021 års våruppdatering. Windows 10 21H1 för att leta efter nya mörka kontraster i vissa delar av systemet, till exempel en sökmotor.

Microsoft har inte gjort några tillkännagivanden om sina planer eller avsikter i nuläget, så vi får vänta längre för att se hur det här mörka läget ser ut i slutändan.