Hur vi skyddar vår data från 2021-samtal –

Hur man förbereder sig för förebyggande av datastöld 2021

Hackare förbättrar ständigt sina kringgå säkerhetsattacker och uppnå ditt mål. De kan använda skadlig programvara, strategier baserade på attacker som nätfiske, trojaner … Vanligtvis utnyttjar de även sårbarheter i system.

Allt detta gör att vi är redo när vi går till Internet och kan skydda vår data, vår personliga information från kompromisser. Det är också viktigt att skydda våra konton och register.

Lösenord

Ett bra tips för att skydda vår data i början av 2021 är ändra lösenord … Detta är vad vi måste göra med jämna mellanrum för att förbättra säkerheten och, bättre än nu, för att starta året väl skyddat.

Vi måste använda nyckel- som är unik, helt slumpmässig och innehåller bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Detta är den huvudsakliga säkerhetsbarriären som vi behöver för att förhindra intrång i våra konton. Det rekommenderas att byta det då och då så att eventuella läckor inte påverkar oss.

Aktivera tvåstegsverifiering

Dessutom måste vi, förutom att byta lösenord, aktivera tvåstegsautentisering … Detta lägger till ett extra lager av säkerhet för att skydda våra konton och register. Detta är något som blir alltmer närvarande i olika internettjänster och som rekommenderas starkt.

Om någon lyckas ta reda på vårt lösenord med någon metod, om vi har 2-stegsverifiering aktiverad, kommer vi att vara säkrare eftersom de behöver ett andra steg för att logga in.

Installera de senaste uppdateringarna

Ett annat måste-råd är förstås att installera Senaste uppdateringarna som är tillgängliga. Ett annat sätt att förbereda våra team för 2021 och undvika dataintrång som kan äventyra vår integritet.

Detta är vad vi måste tillämpa på alla typer av enheter och system. Vi måste alltid ta itu med potentiella sårbarheter som kan utnyttjas av cyberbrottslingar. Tack vare de tillgängliga plåstren kan vi skydda oss själva.

Att inte lita på allt vi ser

Ett annat problem att ta hänsyn till, som vi också kan kalla sunt förnuft , tro inte på allt vi ser. Alla sidor, tjänster eller plattformar på Internet kommer inte att vara vad de ser ut att vara.

Vi skulle kunna gå in på webbplatsen för att komma in på en sida, ett socialt nätverk eller vilken plattform som helst, men det här är faktiskt en kopia. Vi kommer att stöta på en olaglig sida som skapades enbart i syfte att stjäla vår information och avslöja den på Internet. Därav behovet av att misstro allt vi ser.

Arbetar jag på distans? Att skydda nätverk är viktigt

distansarbete har fått stor betydelse den senaste tiden på grund av covid-19-pandemin. Detta tvingade många anställda att börja utföra sina arbetsuppgifter på distans, utan att behöva besöka kontoret fysiskt.

Men det öppnade också dörrar för cyberkriminella. De kan hitta ett sätt att attackera fjärranställda, av vilka många inte använder rätt verktyg för att göra det. Därför är det mycket viktigt att förbereda våra team för 2021. Vi måste använda ett VPN och på så sätt säkra våra nätverk, ha säkerhetsprogram och undvika att kompromissa med företagsinformation.

I ett nötskal, det här är några toppriktlinjer för 2021 för att förhindra att vår data läcker online. Vi lämnar dig också hela artikeln där vi talar om de bästa metoderna för att skydda dina data på Internet.

Relaterade artiklar

Back to top button