Hur väljer man flera filer med datorns tangentbord? – Väldigt lätt!

Datorer är viktiga verktyg idag eftersom de kan göra mycket arbete och andra saker som är väsentliga. Om du börjar använda en av dessa elektroniska enheter kanske du inte vet hur du gör några av stegen. Så vi kommer att lära dig hur du kan markera flera filer samtidigt och vad du kan göra efter att du har markerat dem.

Hur kan jag välja en grupp strömmande filer med tangentbordet?

Som vi redan vet är en av de saker vi gillar bäst med datorer att de är det de åtgärder vi kan göra därmen kan inte göras på en mobiltelefon. Detta tack vare operativsystemet installerat på dessa datorer, tack vare vilket du kan göra vissa saker.

En av de saker du enkelt kan göra är att tagga när du är på språng filer i mappen. Det finns två sätt att göra detta och vi ska visa dig. Det första sättet du kan välja några filer som körs på din dator är att använda musen.

Endast för detta du kommer att placera markören i ett tomt utrymme. Nu håller du ner vänster musknapp och drar musen över filerna du vill markera. Så du kommer att se att filerna är markerade i blått vilket betyder att de är kontrollerade.

Ett annat sätt du kommer att kunna markera filer kontinuerligt är med tangentbordet. Detta är också enkelt, eftersom du bara behöver trycka på 2 tangenter. Du kommer att hålla ned SHIFT-tangenten medan du trycker på riktningspilen som du tycker passar det du vill göra. På så sätt kommer filerna att markeras kontinuerligt.

Vilka metoder kan användas för att välja flera hoppa över filer på datorn?

Istället, om du letar efter ett sätt att selektivt filer och mappar istället för att välja dem alla på en gång, har du två sätt att göra detta, och dessa är dessa.

Med ett tangentbord

Ett sätt du kan göra detta är med tangentbordet. För att göra detta håller du bara ned CTRL-tangenten och klickar på de filer du vill markera med musen. Den här metoden fungerar på alla Windows-modeller allt från Windows XP till den senaste Windows 11.

Använda markören

Det här sättet att hoppa över filer i en mapp med musen fungerar tillsammans med att trycka på CTRL-tangenten, och det är den vi just förklarat för dig. Det bör noteras att i välj flera filer du kommer att kunna se antalet valda mappar.

Hur kan du välja innehållet i en hel mapp på din dator?

personen som använder musen på datorn

En annan sak du kommer att kunna göra är att välja alla filer i mappen den är i din filutforskare. För att göra detta kommer du att ha två sätt att göra detta och dessa är dessa.

Den första är en av de vi förklarade för dig för ett ögonblick sedan, du kommer att välja den första filen eller mappen du vill markera. Sedan håller du ned tangenterna SHIFT + CTRL + FN. Nu du trycker på höger pil detta kommer att markera alla filer i den mappen.

Det andra sättet du kommer att kunna uppnå detta är mycket enklare, du måste bara tryck på CTRL och E. På så sätt kommer alla filer att markeras automatiskt.

Vad kan jag göra efter att ha valt en serie filer på min dator?

en person som justerar något på sin dator

Genom att välja några filer i en mapp kommer du att kunna utföra ett stort antal åtgärder på dessa filer. Men vi kommer att prata om de tre som används mest av människor som har en dator.

Kopiera, klipp och klistra

En av de viktigaste sakerna som människor gör när de taggar en serie filer och mappar är att klippa ut, klistra in eller kopiera. Detta steg är nästan alltid nödvändigt när vill överföra några filer från en webbplats till en annan, vilket gör den till den mest använda.

Byt namn och klassificera

En annan sak du gör när du väljer en serie filer eller mappar är att byta namn på dem som helhet. Detta är lite komplicerat när du väljer och byter namn på dem de kommer att ta samma namn som du satte på och då kommer du inte att kunna skilja dem åt, så det är inte tillrådligt att du gör detta.

Flytta ut från mappen

Slutligen finns det ett alternativ att flytta mappfiler. I det här fallet är det mycket vanligt ändra några mappfiler göra dem mer ordningsamma. För detta kan du använda klippalternativet, vilket gör att du kan flytta filer från en mapp till en annan. Men du kan också dra dem till mappen där du vill ha dem.

Relaterade artiklar

Back to top button